Horizon3

SoFi leverer et rigtig stærkt regnskab for tredje kvartal

Den amerikanske fintech virksomhed SoFi (NASDAQ:SOFI) offentliggjorde i går deres regnskab for årets fjerde kvartal. Det var efter vores vurdering et rigtig godt regnskab, der viste en omsætningsvækst på 27% i forhold til for tolv måneder siden. Nettoindtjeningen var stadig negativ, men mindre end forventet. På telekonferencen bekræftede CEO Anthony Noto, at de i fjerde kvartal regner med at lave deres første nettooverskud. 

Investorerne kvitterede i den tidlige handel med at sende aktiekursen op med cirka 10%. I løbet af dagen faldt den dog noget tilbage, men endte dagen i et plus på 1%. For hele året er SoFi aktien steget med 50%, mens den amerikanske S&P Regional Banking ETF (NYSE:KRE) har leveret et negativt afkast på næsten 33%.

SoFi forventer overskud fra fjerde kvartal

Omsætningen i tredje kvartal var $531 mio., hvilket var næsten 4% mere end analytikernes konsensusestimat. Væksten er kommet fra nye såvel som eksisterende kunder. Starter vi med kundetilgangen, så kom der i tredje kvartal 0,72 mio. flere til således, at SoFi i alt har 6,96 mio. kunder. Det er 47% flere end for blot tolv måneder siden.

Kigger vi på selve bankforretningen, så er låneforretningen vokset 24% siden tredje kvartal 2022, mens antallet af solgte finansielle services produkter er vokset med 50% på et år. Derudover er Galileo platformen, som har potentiale til at blive fintech sektoren svar på Amazon Web Services, vokset 10%.

Væksten i Galileo er lidt mindre end i de forrige kvartaler, hvilket på telekonferencen blev forklaret med, at Galileo går efter de større kunder med et større og mere vedvarende  forretningsomfang. Det er en strategi, som vi fonden er helt enig. Ikke mindst med henblik på at konvertere omsætning til indtjening.

Fortsætter vi til indtjeningen, så har forventningen gennem hele 2023 været, at SoFi fra fjerde vil generere nettooverskud. Der er de med et nettounderskud på $0,29 per aktie endnu ikke helt. Men det blev på telekonferencen flere gange bekræftet af CEO Anthony Noto, at de er i mål fra næste kvartal. Var det ikke på grund af en enkeltstående one off nedskrivning af goodwill i regnskabet i tredje kvartal, havde nettounderskuddet i tredje kvartal kun været $0,03 per aktie.

I fonden vurderer vi, at der en rigtig god sandsynlighed for, at SoFi er nettoprofitable fra fjerde kvartal.

Velpolstret balance med høj vækst i indlån

Kigger vi den finansielle balance, så er indlån siden føste kvartal sidste år vokset med 23% til i alt $15,7 mia. Det er i en tid, hvor andre banker har oplevet et fald i indlån i takt med, at likviditeten i USA er rykket fra især regionale banker til de tørste og mest solide banker. I den forbindelse er det ikke uvæsentligt, at SoFi har valgt at tilbyde attraktive indlånsrenter frem for at holde liv i dyre fysiske filialer.

Kigger vi på udlånene, så klarer SoFi sig også godt. Og reelt kan de videresælge deres låneportefølje til eksterne partnere grundet en særdeles høj kreditværdighed blandt kunderne. Den gennemsnitlige FICO score for kunder med et personligt lån er 744 og helt oppe på 781 hos de kunder, der har refinansieret deres studielån hos SoFi. Den gennemsnitlige indkomst for de to grupper er henholdsivs $167.000 og $180.000 årligt.

Det er ikke bare voldsomt risikoreducerende for en bank. Det giver også unikke muligheder for at sælge flere produkter til kunderne og dermed vokse organisk i mange år frem. I gennemsnit er der solgt 1,5 produkt til hver kunde. Det er ledelsens forventning, at der ligger et væsentligt uudnyttet compounding potentiale i den eksisterende kundebase.

Den hypotese er vi enig. Det er derfor også noget, vi vil holde øje med, om sker i praksis i de kommende kvartaler.

SoFi’s kapitalberedskab var ved udgangen kvartalet på 14,5% af den samlende balance og et pænt niveau over den lovmæssige på 10,5%. 

Vi vil holde øje med disse fire ting

I fonden er det vores vurderingen, at det var et rigtig stærkt regnskab, som SoFi præsenterede i går formiddag dansk tid. Væksten er på et fortsat højt niveau, og virksomheden er meget tæt på at generere overskud. Samtidig har de en solid finansiel balance samt en dygtig CEO i Anthony Noto, som ikke selv er bange for at lægge hånden på kogepladen.

Læs vores investeringscase for SoFi

I de kommende kvartaler vil vi først og fremmest holde øje med, om SoFi vil lykkes med at generere nettooverskud. Efter at have deltaget i ledelsens telekonference er det vores vurderingen, at det er meget sandsynligt, at det vil ske. Men vi kan også tage fejl, hvorfor dette perspektiv heller ikke skal betragtes som en anbefaling om hverken at købe eller sælge aktier i SoFi.

Dernæst vil vi holde øje med væksten i kundetilgangen, SoFi’s evne til at  krydssælge til eksisterende kunder og ikke mindst, om den høje kvalitet i ind- og udlån vil fortsætte. Den skalerbare Galileo platform er vi også spændte på at følge den fortsatte udvikling af.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation