Horizon3

SoFi aktien straffes mens Tesla stiger 37%

Hele seks af virksomhederne i fondens aktieportefølje kommer i denne uge med regnskabstal for det seneste kvartal. Den innovative bank SoFi startede i går med et regnskab, som både overgik analytikernes konsensusforventninger og også indehold en opjustering af forventningerne for hele året. Det gode regnskab til trods sendte markedet mandag SoFi’s aktiekurs ned med mere end 10%.

Tingene er pludselig gået stærkt for Tesla aktien, som den sidste uge er steget næsten 37%. Det skyldes ikke deres regnskab men i stedet, at visionen om deres selvkørende FSD software for alvor er begyndt at udspille sig.

I aften kommer både Amazon og AMD med regnskaber for deres første kvartal. Vi har nederst skrevet lidt om forventningerne til dem begge. Dette skal dog ikke betragtes som en anbefaling om at købe eller sælge aktier i Amazon, AMD eller de andre, der måtte være nævnt herunder.

SoFi investorerne stadig ikke overbeviste om potentialet

Den digitale bank SoFi (NASDAQ:SOFI) kom som sagt med regnskab for første kvartal i går. Regnskabet viste en omsætningsvækst på 26% til $581 millioner. Det var næsten 4% mere end analytikernes konsensusforventning. Nettoindtjeningen var $0,03 per aktie, hvilket var væsentligt mere end det underskud på $0,01 per aktie, som markedet på forhånd havde forventet.

Med til historien hører dog, at SoFi i første kvartal havde en ekstraordinær nettoindtjening på $59 millioner tjent på lånekonvertering. Trækkes den gevinst ud af regnskabet, var nettoindtjeningen dog stadig højere end forventet af analytikerne.

SoFi har på tolv måneder vokset antallet af kunder med 44%, så de i dag har 8,31 millioner. Kigger vi på kvaliteten af kunderne, så er de attraktive og typisk yngre, veluddannede amerikanere med en høj kreditværdighed. Eksempelvis har en typisk låntager i banken en årlig indkomst på $169.000 og en FICO score på 746. Det er med andre ord kunder med en høj livstidsværdi.

Modsat mange regionale banker i USA, så havde SoFi også en vækst i kundernes bankindeståender på $3 millarder i første kvartal. Det er det næsthøjeste inflow i bankens historie. Nettoudlån steg blot $242 millioner, hvilket måske er medvirkende til, at aktiekursen i går faldt 10,48% på et ellers flot regnskab.

CEO Anthony Noto forklarer, at væksten i udlån kunne have været meget højere, men at de har valgt et forsigtighedsprincip grundet de uforudsigelige makroøkonomiske tider. Det princip kan vi som langsigtede investorer kun være enige i. 

For hele 2024 hæver SoFi omsætningsforventningen til mellem $2,39 og $2,43 millarder. Ledelsens forventninger til nettoindtjening hæves fra cirka $100 til $170 millioner inklusive den ekstraordinere konverteringsgevinst på $59 millioner.

Tesla får lov at lancere deres selvkørende software i Kina

Siden ledelsens earnings call tirsdag i sidste er Tesla aktien steget næsten 37%, hvis der tages udgangspunkt i lukkekursen i aftes. Det er til trods for et ellers lunket regnskab, som ikke helt kunne leve op til analytikernes forventninger.

LÆS VORES PERSPEKTIV PÅ TESLA REGNSKABET

Det positive momentum for Tesla aktien skyldes, at de har fået lov til at lancere deres selvkørende FSD software i Kina. Som vi skrev i weekendens nyhedsbrev, så er autonomous driving en afgørende del af Elon Musks fremtidsvision for Tesla. På sidste uges earnings call fortalte Elon Musk, at deres supervised full service driving allerede har rundet knap en million brugere i Nordamerika, og at den uden større besvære vil kunne udrulles til resten af verden. Hvis regulatorerne ellers vil tillade det.

Kina ser ud til at være det første land uden for Nordamerika til at ville tillade det. Under et besøg til Kina har Elon Musk fået godkendt sin software til også at være god og sikker nok til det kinesiske marked. Ifølge vores beretninger vil lanceringen ske i samarbejde med den kinesiske techvirksomhed Baidu, der blandt andet laver korttjenester til biler. I første omgang som en beta test.

Udover den vigtige godkendelse  fra de kinesiske myndigheder, så var der på sidste uges earnings call også snak om en licensaftale med mindst et konkurrerende bilmærke. Også her ser der ud til at være konkret interesse fra Kina, hvor der angiveligt skulle være en konkret dialog med BYD.

En dialog er dog ikke ensbetydende med et resultat. Derfor skal vores perspektiv på Tesla heller ikke betragtes som en anbefaling om hverken at køre eller sælge Tesla aktien.

De forventes der af regnskaberne fra Amazon og AMD

Sent i aften kommer både Amazon (NASDAQ:AMZN) og AMD (NASDAQ:AMD) med regnskab for første kvartal. Begge regnskaber offentliggøres umiddelbart efter amerikansk markedsluk.

For Amazon er det analytikernes konsensusforventning, at omsætningen vil nå $142,55 millarder og 12% mere end i første kvartal sidste år. Nettoindtjeningen per aktie ventes at vokse fra $0,31 til $0,83. Vi har allerede set gode regnskaber fra både Microsoft og Alphabet, som begge oplever fine væksttal i deres cloudforretning. Uden at det er en garanti så forventer vi, at dette samme viser sig for Amazon Web Services, omend væksten nok er lidt lavere end for deres to konkurrenter.

Derudover håber vi på fortsat vækst i deres annonceforretning, som i første kvartal sidste år omsatte for $9,51 millarder. Endeligt vil det være godt at få bekræftet, at en stadig større del af omsætningen konverteres til indtjening go frit cash flow.

For AMD håber vi at få valideret, at AI bølgen også smitter positivt af på deres forretning. Analytikernes konsensusforventning er en omsætning på $5,45 millarder og en nettoindtjening på $0,61 per aktie. Det er en anelse over sidste års tal, som var på henholdsvis $5,35 millarder og $0,60. 

På det seneste earnings call fortalte AMD CEO Lisa Su, at de har store forventninger til deres nye MI300X GPU. Her opjusterede de samtidig forventninger til dette års omsætningen fra $2 til $3,5 milliarder. Her glæder vi os til at få valideret, om den forventning stadig er on track

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation