Horizon3

Fonden Horizon3 Innovation har fået en flyvende start

Alle virksomheder i fondens aktieportefølje har nu offentliggjort deres regnskaber for det kvartal, som sluttede ved udgangen af marts måned. Konklusionen på regnskabssæsonen er, at stort set alle virksomhederne har leveret rigtig stærke regnskaber trods det, at de makroøkonomiske omstændigheder ikke har været optimale.

Kigger vi på de 23 virksomheder, som fonden havde ejerandele i på tidspunktet for regnskabsaflæggelsen, så har 87% af dem omsat for flere penge end forventet. Endnu bedre så det ud på indtjeningssiden, hvor hele 96% slog analytikernes konsensusforvetninger for årets første kvartal. Hvad angår frit cash flow, så genererede 83% af virksomhederne et positivt resultat i årets første kvartal. 

Fonden ligger nummer ét målt på afkast

Vores strategi om at investere langsigtet i verdens mest innovative vækstvirksomheder, der samtidig har strukturel medvind, positivt cash flow, solide financielle balancer og ansvarsfulde ledelser med hånden på kogepladen, har allerede skabt et afkast på 19,16% til de medinvestorer, der har været med i fonden fra starten fra midten af februar. 

For hele 2023 har porteføljen år til dato lavet et afkast på 52,67%. Desværre for fonden og medinvestorerne tæller den gode periode i starten af året ikke med i fondens regnskab. 

Det flotte afkast placerede efter de første tre måneder fonden Horizon3 Innovation som den børsnoterede investeringsforening eller fond i Danmark, som havde lavet det højeste afkast. På Morningstar’s rangliste lå vi nummer fire globalt blandt 625 fonde i kategorien Globale Large Cap Growth.

Den sidste måned har fonden med et afkast på 23,05% ligget nummer 1 på Morningstar’s liste.

Det resultat er vi naturligvis stolte af samtidig med, at det motiverer os til at fortsætte arbejdet, som bygger på værdierne ydmyghed, grundighed og ordentlighed.

Opgørelserne i dette afsnit er opgjort efter markedsluk i aftes.

Afkastet ikke kun skabt af big tech

Der er i den seneste tid blevet skabt en slags sandhed blandt visse danske fonde og investorer om, at aktiemarkedets afkast i år har været drevet udelukkende af syv big tech virksomheder. Det er ikke et billede, som vi genkender i Horizon3. Derimod har vi oplevet, at de første fem måneders aktieafkast har været drevet af de virksomheder, der har leveret resultater, som er bedre end forventet.

I figur 1 nedenfor har vi vist den halvdel af fondens 24 postioner, som har leveret det højeste afkast i forhold til den gennemsnitskurs, aktierne er købt til. Den ekstra position, vi har købt efter regnskabsaflæggelsen er Upstart (NASDAQ:UPST), hvorfor listen nu består af 24 og ikke 23 positioner.

Figur 1 – Afkast i % siden fondens start

Kigger vi på positionerne i figur 1, så er kun Nvidia (NASDAQ:NVDA), Amazon (NASDAQ:AMZN) og Microsoft (NASDAQ:MSFT) på listen over den halvdel af fondens aktier, som har skabt det højeste afkast. 

Nvidia har som en af fondens større positioner naturligvis med deres fantastiske regnskab og guidance for andet kvartal været med til at påvirke fondens afkast. Men det samme har virksomheder som MongoDB (NASDAQ:MDB), AMD (NASDAQ:AMD), Nu Holdings (NYSE:NU) og The Trade Desk (NASDAQ:TTD). 

En anden vigtig medvirkende årsag til fondens flotte afkast er, at ingen af positionerne har lidt store kurstab i forhold til de priser, som fonden har købt aktierne til. Kun Block (NYSE:SQ) og SentinelOne (NYSE:S), som samtidig er vores mindste position, har genereret et negativt afkast til fonden og dens medinvestorer.

Vi har stor tiltro til fondens investeringsstrategi

Rom blev ikke bygget på én dag, og et kvartal er ikke mere end et splitsekund for en langsigtet investeringsstrategi. Men vi glæder os sammen med fondens medinvestorer over den flotte start, som vi først og fremmest ser som en validering af strategien og en grundig due diligence proces.

Vi ved fra aktiehistorien, at der på fem til års horisont er en meget klar korrelation mellem virksomheders evne til at vokse profitabelt og udviklingen i deres aktiekurser. Vi vil i fonden Horizon3 Innovation derfor fortsætte med at eksekvere vores investeringsstrategi, som er at investere langsigtet i innovative vækstvirksomheder med strukturel medvind, positivt cash flow, solide finansielle balancer og dygtige ledelser, som også selv har hånden på kogepladen.

Tilmeld dig vores webinar i aften

Har du lyst til at høre mere om fonden, investeringsstrategien, resultaterne og nogle de virksomheder, vi investerer i, så er du meget velkommen til at at tilmelde dig vores webinar i aften kl. 20.00.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation