Horizon3

Horizon3 har investeret i GitLab aktien

Vi har i fonden foretaget en langsigtet investering i SaaS virksomheden GitLab (NASDAQ:GTLB), som er kendt som en af de førende DevOps platforme i verden. Virksomhedens alt-i-én-platform hjælper organisationer og deres udviklingsteams med at designe bedre software på en hurtigere og mere omkostningseffektiv måde.

GitLab omsatte i seneste regnskabsår for næsten $580 mio. Det var samtidig første gang, at virksomheden havde et positivt frit cash flow, som er et vigtigt investeringskriterie for fonden Horizon3 Innovation. De første GitLab aktier er købt den 17. juni 2024 til en pris på $44,18 per aktie.

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil og investeringshorisont, skal vores disposition ikke betragtes som en anbefaling til andre om hverken at købe eller sælge GitLab aktien.

GitLab er markedsleder i et voksende marked

GitLab bliver af analysehuse som Gartner og Forrester betragtet som en af markedslederne inden for DevOps platforme. Det samme gør konkurrenten GitHub, som er ejet af Microsoft. 

GitLab betragtes som den bredeste og mest omfattende platform på markedet. Det er samtidig en stor konkurrencefordel, da de kan drage fordel af en konsolidering, hvor kunderne ønsker at samle forskellige udviklingsværktøjer i én platform. Det er således vores og analytikernes forventning, at mange organisationer fremadrettet vil vælge GitLab som deres alt-i-én-platform.

Ser vi på markedet for DevOps platforme, så forventer Gartner, at 75% af alle organisationer i 2027 vil benytte sig af en platform, som den GitLab tilbyder. I dag er det tal kun 25%, hvilket siger lidt om den strukturelle medvind, som GitLab har i ryggen.

Andre indikationer på GitLab’s stærke markedsposition er deres høje net retention rate, som i sidste kvartal var på 129%. Det vil sige, at de kunder der for tolv måneder siden brugte $100 GitLab i dag bruger $129%. Derudover har GitLab et dækningsbidrag på næsten 90%, som ligesom deres net retention rate er i topklasse. En tredje indikator er den accelererende omsætningsvækst, som i seneste kvartal var på 33%.

Forventninger om en lang og profitabel vækstkurve

Det er analytikernes forventning, at den strukturelle medvind og stærke markedsposition vil blive omsat til høj omsætningsvækst og øget indtjening. I figur 1 herunder har vi delt analytikernes konsensusforventninger til den fremtidige omsætning og driftsoverskud.

Figur 1 - Analytikernes konsensusforventninger til omsætning og indtjening

Tallene i figur 1 viser en forventning om, at GitLab fra regnskabsåret 2024 til 2028 vil vokse omsætningen fra $580 til 1.330 mio. Det svarer til en årlig gennemsnitlig vækst på 23%. I samme periode ventes EBIT resultatet at vokse fra et lille underskud på $1,37 mio.i fjor til et overskud på knap $180 mio. i 2028.

Grunden den profitable og abonnementsbaserede forretningsmodel, hvor kunderne typisk betaler forud, vil det frie cash flow med en relativ stor sandsynlighed blive endnu højere end EBIT resultatet. Det er dog kun en hypotese, som vi naturligvis løbende vil holde et skarpt øje med.

For god ordens skyld nævner vi, at tallene i figur 1 er analytikernes konsensusestimaterne. De faktiske tal vil i fremtiden kunne afvige væsentligt fra disse estimater, hvorfor vores disposition ikke skal betragtes som en anbefaling til andre om at købe eller sælge aktier i GitLab.

GitLab aktien er faldet i værdi

Kigger vi på værdisætningen af GitLab aktien, så giver det grundet virksomhedens tidlige stadie på udviklingskursen ikke mening at prissætte den ud fra en P/E værdi. I stedet har vi valgt en metode, hvor værdisætningen vurderes i forhold til dækningsbidraget. Den trend har vi for perioden siden fondens lancering vist i figur 2 herunder.

Figur 2 - Værdisætningen i forhold til dækningsbidraget
GitLab aktien er faldet i værdi siden fondens lancering.

I figur 2 er den nuværende pris på GitLab værdisat til 10,7 gange de sidste tolv måneders dækningsbidrag. Det er 30% billigere end en middelværdien i fondens levetid. Den laveste værdisætning var 4. maj 2023, hvor GitLab aktien kostede 8,6 gange de sidste tolv måneder dækningsbidrag.

Taget virksomhedens vækstpotentiale og den profitable forretningsmodel i betragtning vurderer vi den aktuelle pris på GitLab aktien som værende attraktiv i forhold til fondens langsigtede investeringsstrategi.

Fire ting vi vil holde øje med

Hvorvidt fonden vil få et godt langsigtet afkast på sin investering i GitLab afhænger primært af, hvordan selve virksomheden udvikler sig. Og der er det afgørende, at GitLab fastholder sin stærke markedsposition og formår at realisere sit vækstpotentiale.

Som målepunkter for kvaliteten af GitLab’s platform vil vi fremadrettet følge med i deres dækningsbidrag og net retention rate. Det første punkt viser, om GitLab har pricing power og det anden, om de har et sticky produkt der skaber værdi for brugerne. Derudover vil vi holde øje med omsætningsvæksten og det frie cash flow, som er indikatorer for en stærk konkurrenceevne og hvor profitabel, forretningsmodellen er.

LÆS MERE OM VORES INVESTERINGSCASE FOR GITLAB HER

GitLab indgår som en mindre tier 3 position i fondens aktieportefølje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation