Horizon3

Horizon3 har investeret i GitLab aktien.

Investeringscase for GitLab aktien

GitLab (NASDAQ:GTLB) blev grundlagt i 2011 af Dmitriy Zaporozhets og Sid Sijbrandij. GitLab er en digital platform, der hjælper udviklere og organisationer med at samarbejde bedre og mere om effektivt om deres softwareudvikling.

GitLab er ifølge analysehuset Gartner en af de førende virksomheder inden for sit felt med en stor kundebase, der spænder fra små til meget store virksomheder i forskellige brancher. De har både en gratis open source-version og en række betalte løsninger, der er baseret på en abonnementsbaseret og skalérbar forretningmodel. 

GitLab’s store styrker er deres omfattende alt-i-en-platform, der dækker hele udviklingsprocessen. Det inkluderer værktøjer til eksempelvis at styre planlægningsfasen, kildekoden, spore problemer, sikkerhedsscanninger og test og levering af den færdige software. Ved at samle alle funktioner i én løsning, tilbyder GitLab en sammenhængende og effektiv arbejdsproces, der forbedrer produktiviteten og reducerer kompleksiteten og udviklingsomkostninger for udviklingsteams.

GitLab har også etableret stærke strategiske partnerskaber med de største teknologivirksomheder i verden. Eksempelvis har de integrationer med cloud-tjenester som Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud, som også er den største aktionær i GitLab. Det styrker GitLabs position på markedet og bidrager til en øget brug af deres platform.

I fonden Horizon3 Innovation investerede vi første gang i GitLab aktien den 17. juni 2024, hvor de første aktier blev købt til kurs $44,18.

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil og investeringshorisont, skal vores investering ikke ses som en anbefaling til andre om hverken at købe eller sælge GitLab aktien.

Investeringscase for GitLab aktien

Herunder har vi kort beskrevet, hvor vi har valgt at investere i GitLab aktien. Dette skal ikke betragtes som en anbefaling til andre om at gøre det samme.

Strukturel medvind

Analysehuset Gartner forventer, at 75% af alle organisationer i 2027 vil bruge DevOps platforme. I dag er det tal kun 25%.

Førende markedsposition

GitLab bliver af forskellige analysehuse med indsigt i softwareindustrien betraget som en af markedslederne.

Forretningsmodellen

GitLab har en skalérbar og SaaS baseret forretningsmodel. Disse er kendetegnet ved at særdeles profitable, når de når skala.

Stort vækstpotentiale

Det er analytikernes konsensusforventning, at GitLab i gennemsnit vil øge salget med 20% årligt frem til 2033

Voksende cash flow

Det er analytikernes konsensusforventning, at den frie cash flow vil vokse markant i takt med, at GitLab skalerer forretningen.

Skin-in-the game

Co-founder og CEO Dyste Sijbrandij ejer stadig mere end 10% af aktierne i GitLab, og har derfor hånden på kogepladen.

Økonomiske forventninger til GitLab

Vi har herunder vist analytikernes konsensforventninger til den fremtidige omsætnings, driftsindtjening og nettoindtjening per aktie.

Tallene er vist på non-GAAP basis og hentet fra finansplatform Koyfin.

Omsætning i mio. $

Driftsresultat i mio. $

Nettooverskud per aktie i $

Sidst opdateret 17. juni 2024

Da vi ikke kender læserens økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal vores holdning til GitLab aktien ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge aktier i virksomheden.

Læs mere om GitLab

Herunder kan du læse vores nyheder og perspektiver på GitLab aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores UCITS fond