Horizon3

Frygt for recession får techvirksomheder til at fyre medarbejdere

Globale vækstaktier havde en god uge

Halvdelen af sidste uges afkast forsvandt igen

Den positive stemning fra sidste uge blev i denne uge forvandlet til nye kursfald, som primært var drevet af stigende frygt for en kommende recession. Nasdaq indekset faldt med 4,13%, mens vores portefølje til sammenligning kunne konstatere et fald på 9,52%. Ugen før steg Nasdaq med 9,04% og vores portefølje med 19,16%.

Som vi ser det, var ugen lidt speciel, da Nasdaq indekset faldt samtidig med, at både prisen på råolie og den ti-årige amerikanske markedsrente også faldt. Prisen på råolie faldt med 2,95% til $108,46, mens den ti-årige markedsrente faldt med 317 basispoint til 2,89%. 

Udviklingen i uge 26 fortæller os, at markedet er begyndt at indstille sig på en recession. Hos Horizon3 har vi løbende forberedt os på det scenarie, og har derfor også lige nu en overvægt af aktier i B2B virksomheder med stærke balancer og positivt cash flow, og som vi vurderer er mindre recessionsfølsomme. 

TikTok logo

FCC beder Apple og Google fjerne TikTok fra deres appstores

FCC (Federal Communications Commission) i USA har kontaktet Apple (NASDAQ:AAPL) og Google (NASDAQ:GOOGL) og bedt dem fjerne TikTok at fra henholdsvis Google Play Store og Apple App Store. Årsagen er, at de mener, at TikTok ikke efterleverer kravene til dattersikkerhed. TikTok er kendt for at have tætte forbindelser til Kina, som kun blev forstærket tidligere på måneden, hvor tech rapporter Emily Baker-White fremlagde beviser for, at flere medarbejdere hos ByteDance har fået adgang til ikke-offentlige data om amerikanske TikTok brugere. 

Sandsynligheden for at Apple og Google tager TikTok af deres appstores er dog lille, da det ikke er FCC, der regulerer dette område. Men det viser, at der er stort pres fra Washington på at regulere de store kinesiske techvirksomheder. 

Upstart logo

Upstart får nedgraderet sit kursmål i samme uge, hvor de får to nye partnere

Morgen Stanley (NYSE:MS) kom onsdag med et nyt kursmål for Upstart (NASDAQ:UPST), som nu hedder $19 per aktie mod tidligere $88. Nedgraderingen skyldes, som vi læser den ihvertfald, primært forventninger om faldende efterspørgsmål og godkendelsesrater på lån blandt de amerikanske forbrugere. Det gennemsnitlige kursmål blandt de 13 analytikere, vi ved dækker Upstart, er nu $44,62. Det er knap 36% højere end fredagens lukkekurs på $32,82.

På den mere positive og forretningsrelaterede side annoncerede Upstart i denne uge to nye partnerskab med henholdsvis MIDFLORIDA og Firelands Federal Credit Union. MIDFLORIDA har mere end 434.000 medlemmer, og er en af de største kreditforeninger i Florida, mens Firelands Federal Credit Union med 32.000 medlemmer er noget mindre. Samarbejdet med Upstart vil hjælpe de to nye partnere med at udvide kreditadgangen til flere kreditværdige låntagere i henholdsvis Florida og Ohio. De vil fremover kunne tilbyde deres kunder en komplet, digital og AI-drevet forbrugerudlånsoplevelse, som er let at bruge.

I forbindelse med Upstarts regnskab for første kvartal 2022 offentliggjorde vi et kort skriv med vores holdning til både virksomheden og regnskabet. 

Det skriv kan du læse her

Hos Horizon3 har vi en langsigtet position i Upstart og vil alt andet lige øge den, hvis kursen kommer ned omkring Morgan Stanley’s nye kursmål på $19 per aktie.

Du kan finde de to pressemeddelse om de to nye partnerskaber her:

MIDFLORIDA
Firelands Federal Credit Union

Dark waters

Afskedigelserne begynder at rulle i flere og flere techvirksomheder

I henhold til TrueUp afskedigede 224 techvirksomheder i juni måned mere end 27.000 medarbejdere, hvilket vi ser som et tegn på faldende efterspørgsel og stigende respekt for omkostninger og cash flow. 

UiPath og Unity er to af de virksomheder, som indgår i statistikken. 

Hos UiPath vil man reducere medarbejderstaben med 5%. Det forklares med en igangværende omstruktureringsplan, der fokuserer på at forbedre effektiviteten af deres go-to-market strategi. Meddelelsen signalerer et stigende fokus på rentabilitet.

Hos Unity har man sagt farvel til 4% af arbejdsstyrken, som før fyringsrunden lød på omkring 5.250 fuldtidsansatte. Ledelsen har udtalt, at fyringerne skal ses som en del af deres planlægningsproces, hvor de regelmæssigt vurderer ressourceniveauerne i forhold til virksomhedens vækststrategi.

Hos Horizon3 har vi både Unity og UiPath i vores portefølje. Vi ser ingen røde lamper i forbindelse med de to udmeldinger, men mere som en naturlig tilpasning til de nuværende markedsvilkår.

Voyager logo

Nedsmeltningen fortsatte for Voyager Digital

Problemerne fortsatte for Voyager Digital (VOYG.TO) i indeværende uge, hvor aktiekursen faldt med yderligere 20,55%. I alt er aktiekursen faldet 96,33% siden årets første handelsdag. Det der ligner en dødsspiral for Voyager Digital blev udløst af en eksponering på et lån på $665 mio. til hedgefonden Three Arrows Capital, som indtil videre ikke har været i stand til tilbagebetale.

Situationen blev forværret yderligere fredag, hvor Voyager Digital suspenderede alt handel på sin platform og samtidig offentliggjorde, at kundernes indestående indtil videre vil være indefrosset.

Hos Horizon3 har vi en position på 4% i Silvergate Capital, hvilket er vores eneste direkte eksponering mod crypto og blockchain. 

Del på sociale medier

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond