Horizon3

Fonden lavede et afkast på 13% i november måned

November var med et afkast på 13,01% en rigtig god måned for investorene i fonden Horizon3 Innovation (CPH:PMIH3I.CO). Det bringer samtidig fondens samlede afkast siden børsnoteringen i februar op på 31,47%, hvilket vi naturligvis er ganske tilfredse med. 

Som vi ser det, skyldes november måneds flotte afkast to ting. Den første og den vi tillægger størst betydning er, at virksomhederne i fondens portefølje klarer sig godt trods udfordrende makroøkonomiske vilkår. Den anden forklaring er, at inflationen i både Europa og USA fortsat er faldende, hvilket også har fået specielt den 10-årige amerikanske rente til at falde en del de seneste fem til seks uger.

Mere om det herunder.

Fondens virksomheder har leveret stærke kvartalsregnskaber

I skrivende stund har 23 af de 24 virksomheder i fondens aktieportefølje aflagt regnskaber for det kvartal, der sluttede 31. september. Kun Tesla (NASDAQ:TSLA) og Upstart (NASDAQ:UPST) har ikke kunne leve op til analytikernes indtjeningsforventninger, mens NU Holdings (NASDAQ:NU) ramte analytikernes konsensusestimat uden en øres afvigelse.

De foreløbige regnskabstal betyder, at 87% af virksomhederne i fondens portefølje har leveret en bedre indtjening i tredje kvartal end forventet af analytikerne. Det er en bedre statistik end for S&P 500 indekset, hvor kun 81,3% af virksomhederne ifølge LSEG kunne slå indtjeningsforventningerne. 

Det er tredje kvartal af ligeså mange mulige, at fonden har en bedre indtjeningsstatistik end S&P 500 indekset. Vi tror, det hænger tæt sammen med, at vi i fonden kun investerer i innovative vækstvirksomheder med strukturel medvind, stærke markedspositioner såvel som profitable og skalérbare forretningsmodeller.

Aktieafkastet stadig ikke kun trukket af big tech

Vi anerkender, at big tech virksomhederne indtil videre har været rigtig gode aktieinvesteringer i 2023. Men vi køber ikke det narrativ, der er skabt af medierne og i flere banker om, at det kun er investorer i big tech, der har haft et positivt aktieafkast i indeværende år. 

I figur 1 herunder har vi vist de ti aktier i fondens portefølje, som i november måned havde de højeste procentuelle kursstigninger. Og her vil man opdage, at ikke en eneste af de syv big tech virksomheder figurerer. 

Figur 1 - Fondens største kursstigninger i november måned

Laver vi samme analyse siden årets start, vil kun to af syv big tech virksomheder være på fondens liste over aktier med højeste afkast i 2023. Det er Nvidia (NASDAQ:NVDA) og Tesla (NASDAQ:TSLA). Resten af listen udgøres af andre innovative og markedsledende vækstvirksomheder med strukturel medvind, sundt cash flow, stærke finansielle balancer og dygtige ledelser.

Faldende inflation og renter gav yderligere medvind

I fonden Horizon3 Innovation er vi ikke makroinvestorer. I stedet forsøger vi at investere langsigtet i virksomheder, der vil kunne klare sig godt uanset de makroøkonomiske omstændigheder frem for på grund af dem. Når det er sagt, så har den faldende inflation og nu også faldende amerikanske rente givet fondens aktier yderligere momentum. 

Starter vi med USA, så faldt inflationen fra september til oktober måned fra 3,7% til 3,2%. Det gav investorerne ny tro på, at FED ville holde igen med yderligere rentestigninger, hvilket indtil videre også har været en realitet. Det har smittet positivt af på den 10-årige amerikanske rente, som siden højdepunktet 15. oktober og frem til i dag er faldet fra 4,92% til 4,35%.

Lavere renter giver billigere finansieringsomkostninger, hvilket øger nutidsværdien af det frie cash flow. Og nutidsværdien af det frie fremtidige frie cash flow er det, der definerer enhver virksomheds værdi. Så selv om værdien af fondens virksomheder også steg den del af året, hvor renten steg, så har den sidste tids rentefald uden tvivl givet yderligere medvind til fondens kursudvikling i november måned.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation