Horizon3

AMD overrasker positivt trods svagt PC-marked

Den amerikanske chipgigant AMD (NYSE:AMD) offentliggjorde tirsdag aften resultatet for året andet kvartal. PC-markedet fortsætter med at være svagt, men AMD har heldigvis medvind indenfor AI området.

På trods af udfordringer indenfor PC segmentet overraskede regnskabet positivt ved at overgå analytikernes forventninger til både omsætning og indtjening. Forventningerne til tredje kvartal var dog en smule forsigtige.

De vigtigste nøgletal fra regnskabet

Vi har i tabel 1 nedenfor vist de vigtigste nøgletal fra AMD’s andet kvartal. Tabellen viser, at omsætningen var $5,36 mia., som var 0,6% mere end forventet af analytikerne. Driftsresultatet landede på $1,07 mia., hvilket var på linje med forventningerne. Slutteligt overraskede AMD positivt på nettooverskuddet, som endte på $0,58 per aktie og 1,0% mere end forventet af analytikerne.

Tabel 1 - Nøgletal for andet regnskabskvartal
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$5,36 mia.

$5,32 mia.

+0,6%

EBITDA

$1,22 mia.

$1,57 mia.

-22,2%

EBIT

$1,07 mia.

$1,07 mia.

På niveau

EPS

$0,58

$0,57

+1,0%

Inden for deres datacenter-division faldt omsætningen med 11% til $1,3 mia. i forhold til sidste år. Årsagen til dette var mindre salg af tredje generation EPYC-processorer på grund af svagere efterspørgsel fra virksomheder og overskydende lagre hos visse kunder. Dog steg omsætningen i kvartalet takket være stærke salg af fjerde generation EPYC-processorer.

Klient-segmentet havde en omsætning på $998 mio., hvilket er en nedgang på 54% sammenlignet med sidste år, på grund af en svag PC-markedssituation og fortsat store lagerbeholdninger i PC-forsyningskæden. AMD forventer dog, at dette segment vil vende tilbage til vækst snart.

Gaming-divisionen havde en omsætning på $1,6 mia., hvilket er et fald på 4% i forhold til sidste år. Sammenlignet med det foregående kvartal faldt gaming-omsætningen med 10%.

Inden for embedded-segmentet blev der omsat for $1,5 mia., hvilket var en stigning på 16% i forhold til samme kvartal sidste år. Denne vækst skyldtes øget efterspørgsel fra forskellige industrier som sundhedsvæsen og bilindustrien. Dog faldt omsætningen med 7% i forhold til det foregående kvartal.

Selvom der er usikkerhed om de økonomiske forhold og efterspørgslen i visse områder, er AMD positiv omkring deres fremtidige vækstpotentiale. De har særlig stor tillid til AI-markedet og har øget deres investeringer kraftigt for at udnytte det voksende behov for AI-acceleratorer.

Konservative guidance for tredje kvartal

AMD forventer stærk vækst i tredje kvartal, drevet af salget af deres fjerde generation EPYC CPU’er og Ryzen 7000 processorer samt lanceringen af deres Instinct MI300 accelerators senere på året.

For tredje kvartal 2023 forventes en omsætning på omkring $5,7 mia., hvilket vil svare til en vækst  på cirka 2,5% i forhold til samme periode sidste år. Det er dog en smule lavere end analytikernes forventninger, som lød på $5,81 mia.

Klient- og datacenter-segmenterne forventes at vokse med en tocifret procentrater på kvartalsbasis, mens gaming- og embedded-segmenterne forventes at falde. AMD forventer fortsat vækst i de kommende kvartaler, styrket af deres stærke produktportefølje og investeringer inden for datacenter og AI.

AI kan blive AMDs næste vækstdriver

I Horizon3 vurderer vi, at AMD har store muligheder inden for AI-teknologi, hvor de allerede i dag tilbyder et bredt udvalg af GPU’er, CPU’er og adaptive computing-løsninger. Samtidig er de i gang med at udvide deres åbne og pålidelige software-platform for bedre at kunne hjælpe udviklere med at maksimere ydeevnen og funktionerne af AMD’s AI-hardware. De samarbejder generelt tæt med mange partnere i hele økosystemet for at fremskynde implementeringen af AMD’s AI-løsninger. Vi vurderer, at der er god sandsynlighed for. at de i fremtiden vil blive belønnet for deres indsats.

Investeringscasen er fortsat intakt

Baseret på vores investeringsstrategi og investeringshorisont ser vi AMD’s investeringscase som intakt. Selvom væksten i nogle segmenter er aftagende, primært på grund af makroøkonomiske forhold, ser vi stadig stort potentiale og gode fremtidsudsigter for AMD.

AMD fortsætter med at distancere sig fra Intel og har med succes vundet forbrugernes tillid, hvilket har resulteret i øgede markedsandele inden for CPU-segmentet.

Vi ser store vækstmuligheder inden for især datacenter- og embedded-segmenterne, som er meget attraktive markeder for AMD. Her ser også en betydelig produktudvikling, spændende lanceringer og spændende partnerskaber.

Læs vores investeringscase for AMD Technologies

Vi ikke kender læsernes økonomiske situation, risikoprofil eller investeringshorisont, så denne opdatering bør ikke opfattes som en anbefaling til at købe eller sælge aktier i AMD.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores investeringsforening