Horizon3

AMD afrunder regnskabsåret med fint resultat

Tirsdag aften kom amerikanske AMD (NYSE:AMD), som er en af verdens førende selskaber inden for chipindustrien, med regnskab for 4. kvartal. Regnskabet sætter samtidig punktum for regnskabsåret, som markedet tog rigtig fint imod, og som dagen efter sendte aktien op med knap 13%. Resultatet slog forventningerne til salg og overskud, men guidede til et fald på 10% for året i indeværende kvartal. I Horizon3 lyttede vi med på earnings call og har læst regnskabet igennem.

Nøgletal fra regnskabet

AMD har i årets sidste regnskabskvartal omsat for $5,6 milliarder, hvilket var 1,5% højere end konsensusestimaterne. Kigger vi på EBITDA, som fortæller noget om selskabets driftsrentabilitet, så blev der realiseret 1,44 mia, som var 15% under forventningerne.

I tabellen nedenfor har vi kort opsummeret de vigtigste tal fra regnskabet i forhold til analytikernes konsensusestimater.

De vigtigste nøgletal for AMD regnskabet
Nøgletal
Årlig vækst
Realiseret
Forventet
Forskel

Omsætning

+ 43,1%

$5,6 mia.

$5,52 mia.

+ 1,5%

EBITDA

+ 70,7%

$1,44 mia.

$1,69 mia.

- 15,0%

EPS

- 67%

$0,69

$0,67

+ 2,5%

Tager vi et kig på de 4 forskellige segmenter som AMD inddeler efter, så var omsætningen i datacenter segmentet på $1,7 milliarder, som er en stigning på 42% i forhold til året før. Denne vækst var primært drevet af stærk salg af EPYC-serverprocessorer.

Klientsegmentet leverede en omsætning på $903 millioner, som er et fald på 51% for året. Det store fald skyldes primært et svagt pc-marked, som hovedsagligt skyldes økonomisk afmatning og mindre købelyst hos forbrugerne. AMDs CEO, Lisa Su, forventer fortsat at PC markedet vil være svagt i 2023 og regner med at se et fald på omkring 10% i 2023 i dette forretningsben. 

Omsætningen i spilsegmentet var $1,6 milliarder, som var et fald på 7% år-over-år drevet af lavere salg af GPU.

I Embedded segmentet formåede AMD at levere en omsætning på $1,4 milliarder, som var en stigning på 1.868 % i forhold til året før, hvilket primært er drevet af medregning og opkøbet af Xilinx.

Vejledning for næste regnskabskvartal

AMD nævnte på earnings call, at de forventer $5,3 milliarder i salg i indeværende kvartal, som er lidt lavere end tidligere estimeret. Deres guidance tyder på et fald på omkring 10%, hvilket primært skyldes afmatning i økonomien og at markedet i Kina fortsat er ved at finde tilbage til sit gamle niveau før coronanedlukningen.

Investeringscasen i AMD er fortsat intakt

Med udgangspunkt i vores investeringsstrategi og investeringshorisont ser vi fortsat investeringscasen i AMD som værende intakt. Til trods for at væksten er en smule aftagende, hvilket hovedsagligt skyldes de makroøkonomiske forhold, så ser vi fortsat stor potentiale og gode fremtidsudsigter for AMD. 

Man fortsætter med at skabe yderlig afstand til Intel. Tidligere i år lykkes det AMD at passere Intel i markedsandele inden for CPU, hvor man har haft stor succes med at vinde forbrugernes tillid. I Horizon3 ser vi denne tendens fortsætte, men at væksten i dette segment forventeligt vil aftage en smule, da PC markedet er mere modent. Den helt store væksthistorie befinder sig i dag i datacenter og embedded segmentet, som er blevet to meget attraktivt markeder for AMD, hvor der sker meget produktudvikling, og nye spændende lanceringer og partnerskaber.

Læs vores investeringscase for AMD Technologies

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, så denne update skal ikke opfattes som en anbefaling om hverken at købe eller sælger aktier i AMD.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.
Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Bliv medinvestor i vores UCITS fond