Horizon3

AI- og e-commerce virksomhederne investerer i fremtiden

Det har været en volatil påskeuge på aktiemarkedet. Som vi vurderer situationen, har de kortsigtede bevægelser meget lidt af gøre med virksomhedernes fundamentale udvikling. Snarere har det spillet ind, at mange banker og fonde i ugens løb har haft travlt med at rebalancere deres aktieporteføljer frem mod det kvartal, som nu har nået sin afslutning. 

Det er et spil, vi ikke har deltaget i. Vores bærende hypotese er, at investorerne på lang sigt vil søge mod de virksomheder, der formår at øge deres omsætning, indtjening og frie cash flow mest muligt. Og hvad det angår, er vi optimistiske på vegne af de virksomheder, der indgår i fondens portefølje.

Hvad de konkrete virksomheder angår, har fem af dem i ugens løb været ude med spændende nyheder. Da vi ikke kender læsernes økonomi, investeringshorisont og risikoprofil, skal vores perspektiv på disse nyheder ikke ses som anbefalinger til hverken at købe eller sælge aktier i de omtalte virksomheder.

Fondens investeringsstrategi har år til dato givet et afkast på $12,32%. Siden lanceringen 6. februar 2023 er afkastet på 57,80%.

Amazon skalerer samme dag levering af receptpligtigt medicin

Amazon (NASDAQ:AMZN) skærper nu deres value proposition for Amazon Pharmacy, og går i gang med at skalere deres samme dag levering af receptpligtig medicin. Kunder i Austin, Indianapolis, Miami, Phoenix og Seattle har allerede adgang til denne service, og i Texas kan leveringen sågar ske inden for en time via droner.

De næste som vil få glæde af, at kunne få receptpligtig medicin leveret til døren samme dag er kunderne i Los Angeles og New York. Det sker via mindre logistikfaciliteter, som placeres tæt på kunderne, og som altid har mere end 12.000 forskellige produkter på lager. Snart forventes muligheden at være skaleret til cirka 15 amerikanske storbyer.

Udover den øgende bekvemmelighed ved samme dag levering kan Amazon Pharmacy også tilbyde mere konkurrencedygtige priser end de traditionelle apoteker. Amazon Pharmacy blev etableret i 2020, og er efter vores opfattelse et godt og konkret eksempel på de spændende optionaliteter, som innovative virksomheder som Amazon indeholder.

Amazon omsatte i 2023 for knap $575 mia. og generede mere end $32 mia. i frit cash flow. I 2024 forventes det frie cash flow at blive næsten fordoblet til $62 mia., hvis analytikerne ellers får ret i deres konsensusestimater.

MercadoLibre vil investere $4,6 milliarder i Brasilien

Den latinamerikanske fintech og e-commerce gigant MercadoLibre (NASDAQ:MELI) vil i år investere $4,6 mia. i at styrke sin allerede stærke markedsposition i Brasilien. Det er 21% mere end sidste års investeringer, og skal ifølge Fernando Yunes, der er senior vice president i MercadoLibre, ses som en stærk intention om fortsat at vinde markedsandele på det brasilianske marked.

Det brasilianske marked udgør cirka halvdelen af virksomhedens samlede omsætning, som sidste år var $14,5 mia. På det seneste earnings call fortalte ledelsen, at flere af deres logistikcentre i fjerde kvartal havde kørt på overkapacitet i julekvartalet, hvilket havde udfordret indtjeningsmarginerne en smule. 

Vi hilser investeringerne, som vi tror vil have langsigtet positivt effekt på MercadoLibres’s markedsposition, voldgrav og indtjening velkomne. Samtidig signalerer det stor optimisme fra en ledelse, som vi mener har vist rigtig høj kvalitet gennem mange år.

MercadoLibre forventes i 2024 at omsætte for $17,7 mia. og levere en nettoindtjening på $32,95 per aktie. Det vil i givet fald være henholdsvis 22% og 44% mere end i 2023.

Ny Snowflake CEO køber aktier for $5 millioner

For cirka en måned siden offentliggjorde Snowflake (NYSE:SNOW), at Sridhar Ramaswamy har erstattet Frank Slootman som CEO. Det er ikke usædvanligt, at et CEO skifte på kort sigt skaber turbulens om aktiekursen. Og specielt ikke når der tages over fra en profil som Frank Slootman.

SNOWFLAKE OVERRASKER INVESTORERNE MED UVENTET DIREKTØRSKIFTE

Tidligere på ugen kom der dog et vigtigt tegn på, at den nye CEO virker ligeså optimistisk som den foregående, hvad fremtiden angår. I hvert fald kom det frem, at Sridhar Ramaswamy mandag købte aktier for $5 mio. i Snowflake til markedskurs. Der kan være mange årsager til, at en CEO sælger aktier i den virksomhed, han står i spidsen for. Men typisk er der kun én årsag til, at man vælger at købe aktier – og det er tro på fremtiden.

Hvor Frank Slootman var en salgsmand, er Sridhar Ramaswamy mere end produktmand med stærke kompetencer indenfor AI. Og netop der forventer vi, at den nye CEO vil gøre en væsentlig strategisk indsats for at videreudvikle og fremtidssikre Snowflake. Hvad det konkret består i, vil vi holde et skarpt øje med i den kommende tid.

Microsoft og OpenAI vil sammen bygge AI supercomputer

I aftes kom det frem, at Microsoft (NASDAQ:MSFT) og OpenAI samarbejder om at udvikle en AI supercomputer i forbindelse med et datacenter projekt, som går under navnet Stargate. Projektet forventes at gå i drift i 2028 og  kræver en  investering tæt på $100 mia. Microsoft ejer allerede 49% af OpenAI og ventes at stå for finansieringen af det ambitiøse projekt.

Projektet, som endnu kun er på planlægningsstadiet, er drevet af  den kraftigt stigende efterspørgsel efter større og mere avancerede AI opgaver. Projektet giver næring til både hypotesen om, at AI er den største computermæssige revolution i mange år, men samtidig også til det modsatte argument om, at AI befinder sig på toppen af en hype cycle.

I fonden er vi overbeviste om det langsigtede potentiale i AI, hvorfor vi også har større, langsigtede investeringer i virksomheder som Microsoft, ASML og Nvidia. Men der vil givetvis komme bump på vejen i takt med, at mange projekter og virksomheder får  svært ved at konvertere ideer til vindende attraktive value propositions og profitable forretningsmodeller. 

De tre ovenfor nævnte virksomheder anser vi dog som gode bud på langsigtede vindere inden for AI.

To ting der kan drive Tesla aktien op eller ned

Tesla (NASDAQ:TSLA) er begyndt at rulle den seneste opdatering af deres selvkørende software ud til 1,7 mio. amerikanske ejere af de populære elbiler. Det sker sammen med muligheden for at prøve softwaren gratis i en begrænset periode på 30 dage, inden der træffes beslutning om at abonnere på den eller ej.

Det interessante set med vores øjne er, at softwaren ikke længere defineres som en beta version men et supervised produkt, der helt konkret kan hjælpe Tesla ejeren med at køre sin bil hvorhen han eller hun ønsker det. At dømme efter de første tidlige  anmeldelser af softwareopdateringen, ser Tesla ud til at have taget endnu et vigtigt skridt mod fully autonomous driving. 

Om softwarenyheden vinder opmærksomheden i den kommende aktieuge er svært at vurdere. I hvert fald får den hård konkurrence fra de salgs- og produktionstal for årets første kvartal, som Tesla offentliggør i næste uge. 

Mod sædvane meldte Elon Musk og Tesla på seneste earnings call ikke noget konkret ud om forventningerne til 2024. Ikke udover at væksten vil være mindre end i 2023. Siden har udfordringer på fabrikken i Berlin, konkurrencesituationen i Kina og fortsat høje renter dæmpet forventningerne til årets første kvartal, hvad salgs- og produktionstal angår.

TESLA BEFINDER SIG MELLEM TO VÆKSTKURVER

Analytikernes forventninger til salgstallene ligger mellem 425 og 475.000 leverede biler for første kvartal. Til sammenligning blev der i samme kvartal sidste år leveret  422.875 biler fra Tesla’s fabrikker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation