Horizon3

Vi har solgt SentinelOne og startet en position i Confluent

I starten af ugen valgte vi at sælge vores position i SentinelOne (NYSE:S).

Det har længe været fondens mindste position, da vi har været tilbageholdende med at øge den efter sidste regnskab, som viste aftagende vækst og samtidig lang vej til profitabilitet. Derudover har vi i forvejen flere selskaber i porteføljen, såsom CrowdStrike (NASDAQ:CRWD), Microsoft (NASDAQ:MSFT) og Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW), som alle er meget dygtige og succesfulde inden for blandt andet endpoint protection – som er SentinelOne’s kerneforretning.

Derudover ser vi en større konsolidering inden for cybersecurity, hvor mønstret er, at mange samler deres cybersecurity services hos færre leverandører.

Velkommen til Confluent

Pengene fra salget af SentinelOne har vi investeret i Confluent (NASDAQ:CFLT), som er en virksomhed, der har specialiseret sig i datastreaming og realtidsbehandling. Confluent er stadig tidligt i sin udviklingscyklus, og vi forventer, at efterspørgslen på deres type løsninger vil stige i takt med øget adoption af cloud-infrastruktur, data og AI-teknologi.

Derudover ser vi i stigende grad større og mere avancerede IT-arkitekturer hos kunderne, hvor antallet af applikationer, API’er og AI-genereret indhold er stærkt stigende. Derfor forventer vi, at behovet for datastreaming vil stige.

Vi forventer samtidig at reguleringskravene indenfor datasegmentet vil stige. Her har Confluent arbejdet meget på at implementere stærke databeskyttelsesforanstaltninger, hvor man blandt andet har taget et stort antal certificeringer for at opfylde de mange krav, som de forskellige brancher og virksomheder har til datasikkerhed.

Confluent er kommet med regnskab for andet kvartal

I Horizon3 valgte vi at købe ind i Confluent i tirsdags, hvilket var før regnskabet for andet kvartal, som blev offentliggjort onsdag aften. Vi har i længere tid haft Confluent på kandidatlisten over virksomheder, vi gerne vil bygge en position i, hvilket vi nu er gået i gang med. Vi har længere nede i artiklen linket til vores investeringscase for Confluent, hvor du kan læse mere om hvorfor vi har valgt at investere i selskabet. 

Regnskabet onsdag aften for faldt positivt ud for vores nye position, som allerede har genereret et afkast på mere end 6%. Vi har i tabel 1 nedenfor vist de vigtigste nøgletal fra regnskabet. Tabellen viser, at omsætningen var $189 mio., som var 3,7% mere end forventet af analytikerne. Driftsresultatet landede på -$17,3 mio., hvilket også var markant bedre end forventningerne. Slutteligt overraskede Confluent også positivt på nettooverskuddet, som endte på $0,00 per aktie, hvor analytikerne havde forventet -$0,06.

Tabel 1 - Nøgletal for Confluents kvartalsregnskab
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$189 mio.

$182 mio.

Beat

EBITDA

- $14,1 mio.

- $26,3 mio.

Beat

EBIT

- $17,3 mio.

- $29,4 mio.

Beat

EPS

$0,00

- $0,06

Beat

Confluent oplevede generelt en flot vækst i hele forretningen. Deres samlede omsætning steg med 36% til $189 mio., mens Confluent Cloud-omsætningen voksede med hele 78% og nåede $84 mio.

I de seneste 18 måneder har Confluent haft fokus på at forbedre driftsmarginen og forventer at opnå et vendepunkt allerede fra fjerde kvartal i år. Det er en imponerende bedrift, da de har formået at opretholde høj vækst, selv i et udfordrende marked, hvor mange kunder fokuserer meget på deres udgifter. Det bekræfter blot vigtigheden af datastreaming og styrken i deres produkter.

Til trods for at mange virksomheder er meget fokuserede på deres IT-budgetter, er Confluent fortsat optimistisk. Deres kunder fortsætter med at få værdi ved at bruge Confluent, og mange kunder forbruger mere end tidligere.

I løbet af andet kvartal tilføjede de 140 helt nye kunder, så de nu har omkring 4.830 kunder, hvilket er en stigning på 17%. Væksten i deres store kundebase har også været solid, og den er drevet af en udvidelse af anvendelsesområder.

Man kan også glæde sig over at tiltrække 69 kunder, der nu bidrager med $100.000 eller mere i årlig gentagende indtægt (ARR). Dermed har de nu i alt 1.144 af disse kunder.

Deres vedholdende vækst og tilfredse kunder, der tilkøber mere, er blot et bevis på et stærkt produkt og en virksomhed med kundefokus, som klarer sig godt. Selv i udfordrende økonomiske tider.

De store kunder, som defineres som dem, der forbruger mere end $100.000, bidrog med mere end 85% af den samlede omsætning i kvartalet. Man tilføjede 12 kunder med en årlig omsætning (ARR) på $1 mio. eller mere, hvilket bringer det samlede antal kunder op på 147, en stigning på 48%.

Omsætningen eksisterende kunder, også kendt som NRR, var over 130%, hvilket vidner om loyale kunder, der bliver på platformen.

Confluent er en spændende investeringscase

Vi synes, at Confluent er en spændende virksomhed med et attraktivt produkt og stærk forretningsmodel.

Vi ser en interessant langsigtet investeringscase, hvor vi forventer behovet for datastreaming vil stige i takt med, at virksomheders dataarkitektur bliver mere avanceret. Vi ser vores position som en tier 3, da de endnu ikke tjener penge på bundlinjen. Det forventes dog, at dette allerede vil ske i løbet af 2024.

Confluent er allerede en førende virksomhed inden for datastreaming segmentet, som antages at have et samlet marked på omkring $60 mia. Vi  forventer, at væksten vil fortsætte, da flere virksomheder erkender vigtigheden af moderne dataarkitektur, hvor datastreaming spiller en afgørende rolle.

Derudover har ledelsen i Confluent en høj ejerandel af aktierne.

Vi mener derfor, at Confluent lever op til vores kriterier om at investere i innovative og markedsledende vækstvirksomheder, med strukturel medvind, og hvor ledelsen har hånden på kogepladen.

Læs vores investeringscase for Confluent

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Bliv medinvestor i vores investeringsforening