Horizon3

Ugen bød på to gode og et dårligt kvartalsregnskab

Tre virksomheder i fondens portefølje offentliggjorde denne uge regnskaber for første kvartal. De tre var latinamerikanske Nubank og dLocal såvel som monday.com, som har hovedsæde i den israeliske storby Tel Aviv. Regnskaberne fra Nubank og monday.com var i vores øjne rigtig stærke, mens dLocal desværre skuffede i en grad, hvor vi vurderer, at vores investeringscase ikke længere er intakt.

Af de 22 virksomheder, som indtil videre har aflagt kvartalsregnskaber, har 19 øget omsætningen mere end forventet. 18 af dem har haft en bedre nettoindtjening end forventet af analytikerne, mens også 18 har genereret et positivt frit cash flow.

Fondens afkast er år til dato vokset til 11,18%. Over en periode på tolv måneder er afkastet 49,74%.

Nubank øger omsætningen 69% på tolv måneder

Nu Holdings (NYSE:NU), som er virksomheden bag Latinamerikas fintech bank Nubank, øgede i første kvartal omsætningen 69% til $2,74 mia. Væksten var blandt andet drevet af fortsat stor kundetilgang i Brasilien, hvor banken i gennemsnit får 1,3 mio. nye kunder hver måned.

Derudover var der opløftende tal fra Mexico, hvor væksten efter de første 19 kvartaler er endnu mere imponerende end de dengang var i Brasilien. Hvor man 19 kvartaler efter lancering i Brasilien havde 6 mio. kunder og en markedsandel på 3%, så har man i Mexico 6,6 mio. kunder og en markedsandel på hele 5,1%. 

Ved udgangen af af første kvartal havde Nubank i alt 99,3 mio. kunder. 59% af dem benytter Nubank som primær bankforbindelse, hvilket smitter positivt af på mersalg og den gennemsnitlige omsætning per kunde. I gennemsnit bruger hver kunde 4,1 produkt fra Nubank, mens den gennemsnitlige omsætning per kunde er vokset 33% til $11,4 per måned. Det er en accelerering i forhold til for tolv måneder siden, hvor den gennemsnitlige omsætning per kunde voksede 28%.

Hvor den gennemsnitlige omsætning på tolv måneder er steget 33%, så er det lykkedes Nubank at holde omkostningen per kunde på under $1. Det slår igennem på nettoindtjeningen, som siden første kvartal sidste år er vokset fra $182 til $443 mio. 

I fonden har vi ejet aktier i Nubank siden 14. februar 2023, hvor de første blev købt til kurs $4,97 svarende til 55 gange de næste tolv måneders forventede nettoindtjening. Siden da er aktiekursen steget 135%. Den store kursstigning til trods, så er den fundamentale pris på aktien faldet til kun 25 gange de næste tolv måneder forventede nettoindtjening.

Figur 1 - P/E værdi baseret på næste 12 måneder forventede nettindtjening
Horizon3 ejer aktier i Nubank

Nubank aktien er år til dato steget 39,98% og er blandt de fem største positioner i fondens aktieportefølje. Vi har siden regnskabet i tirsdags øget fondens allokering en lille smule.

Fonden har solgt sine aktier i dLocal

Tirsdag kom også dLocal (NASDAQ:DLO) med regnskab for første kvartal. Det var desværre et regnskab, som hverken levede op til vores eller analytikernes forventninger. Vi har efter regnskabet solgt alle fondens aktier i virksomheden, som var blandt de mindste i fondens porteføljen.

Til de der ikke kender dLocal, så er det en latinamerikansk fintech virksomhed, der faciliterer betalinger i emerging markets. Trods det at virksomheden ikke er specielt stor, har de tiltrukket en række markante kunder som for eksempel Microsoft og Amazon, der begge har indgået lange samarbejdsaftaler med dLocal.

Kigger vi på betalingsvolumen for første kvartal, så voksede den 49% til $5,3 mia. Det er flot og bestemt tilfredsstillende. Men kigger vi på omsætningen, så steg den kun 34% til $185 mio. Dækningsbidraget steg kun 2% til $63 mio., mens det justerede EBITDA faldt 19% til $37 mio.

På ledelsens earnings call fortalte CEO Pedro Arnt, at det skuffende kvartal skyldes, at de har genforhandlet deres aftale med en top 10 kunde, som nu har fået bedre priser for at beholde dLocal som betalingspartner. Den nye aftale har medvirket til et fald i take rate, som på tolv måneder er faldet fra 3,80% til 3,47%. 

I fonden er to af vores due diligence punkter lav afhængighed af enkeltkunder, og at kvaliteten af løsninger er gode og innovative nok til, at der ikke skal konkurreres på pris. Efter at have lyttet til tirsdagens earnings call er det vores vurdering, at dLocal ikke længere lever op til disse investeringskriterier, hvorfor vi har solgt fondens aktier i virksomheden.

Aktierne sælges med et tab på knap 42%. Tabet begrænset dog til beskedne 0,6% af fondens formue, da positionen var blandt de tre mindste i aktieporteføljen.

Flot regnskab sendte monday.com aktien op med 21%

Hvor dLocal aktien faldt kraftigt på ugens regnskab, så var det modsatte tilfældet for monday.com (NASDAQ:MNDY), som driver en cloudbaseret software-as-a-service platform, der giver virksomheder og teams mulighed for at organisere, planlægge og styre deres arbejdsopgaver og projekter på en bedre måde end tidligere. Den aktie steg onsdag 21% på baggrund for første kvartal, som overgik analytikernes konsensusforventninger til både omsætning og indtjening. 

Starter vi med omsætningen, så er den på tolv måneder steget 34% til $217 mio. Det var  3% mere end konsensusforventningen fra de aktieanalytikere, der følger monday.com. Nettoindtjeningen var $0,61 per aktie, hvilket var hele 51% mere end de forventede $0,40 per aktie. Det frie cash flow for første kvartal steg 131% til $91 mio. svarende til 42% af virksomhedens omsætning. 

Antallet af kunder, der årligt bruger mere end $50.000 hos monday.com steg med 48% til 2.491 kunder. Endnu kraftigere var væksten hos de kunder, der bruger mere end $100.000 årligt. De steg med 55% til 911 kunder. Net retention rate for de to segmenter var 114% og 113%. 

Monday.com omsatte i 2023 for $730 mio. og havde en nettoindtjening på $1,85 per aktie. Analytikernes konsensusforventning er, at de tal i 2028 vil være vokset til henholdsvis $2,37 mia. og $7,77 per aktie.

Fonden købte de første aktier i monday.com den 3. januar i år til kurs $173,50. Siden da er kursen steget 32% til $228,83. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation