Horizon3

Tesla rammer langt forbi analytikernes salgsforventninger

Tesla (NASDAQ:TSLA) ramte langt forbi analytikernes forventninger til salgstallene for årets første kvartal, da de i dag offentliggjorde salgs- og produktionstal. Da Elon Musk og Tesla stik imod tidligere sædvane ikke har givet konkrete forventninger til salgstallene for i år, har analytikernes estimater varieret meget. Generelt har de ligget mellem 425.000 og 475.000 for første kvartal.

De realiserede salgstal skuffede fælt i forhold til ovennævnte forventninger, da der i årets første tre måneder kun blev solgt 386.810  biler. Det var samtidig 8,5% færre biler biler end i samme kvartal 2023. Det fik samtidig aktien til at falde 4,9%.

Ledelsen skyder skylden på tre faktorer

I forbindelse med offentliggørelsen af de skuffende salgstal for første kvartal kommer Tesla med tre forklaringer. Den første handler om fabrikken i Fremont, der har været i gang med at klargøre produktionen til den faceliftede Model 3. Derudover har konkliften i Det Røde Hav både udskudt vigtige leverancer til fabrikken Berlin såvel som forsinket leveringer af biler fra den tyske fabrik. Til sidst har samme fabrik i Berlin været udsat for hærværk fra klimaaktivister, som ironisk nok valgte at angribe den virksomhed i verden, der gør mest for klimavenlig bilisme.

En del af historien omhandler nok også øget konkurrence på især det kinesiske marked, uden at Tesla dog nævner det som en årsag.

Rekordkvartal for energiforretningen

Som noget nyt meldte Tesla også aktivitetstal ud for den voksende energiforretning. Her blev der i første kvartal idriftsat 4.053 MWh, hvilket er en ny rekord for et kvartal. Forretningsområde Energy Generation and Storage omsatte i 2023 for $6,04 mia., hvilket var 54,4% mere end i 2022. Samlet set udgjorde energiforretningen i 2023 6,2% af Tesla’s samlede omsætning.

Netop energiforretningen er sammen med optionaliteterne inden for eksempelvis robotter og selvkørende software en væsentlig del af fondens investeringscase for Tesla.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation