Horizon3

SoFi overgår forventningerne i årets første kvartal

SoFi (NASDAQ:SOFI) offentliggjorde i sidste uge deres regnskab for årets første kvartal, hvilket blev taget rigtig godt imod af investorerne. Aktiekursen er siden deres earnings call 10. maj steget hele 29%, hvilket først og fremmest skyldes et stærkt regnskab, som overgik markedets forventninger. Omsætningen for kvartalet var $322 mio og 49% højere end samme kvartal året før – og 14% højere end egne forventninger.

Det var et godt kvartal for SoFi

Det var en optimistisk CEO, som vi hørte på earnings call, som blandt andet opjusterede forventningerne for hele 2022. SoFi forventer nu en omsætning for 2022 på mellem $1.505 og $1.510 mio., hvilket er 50% højere end sidste år og $40 mio. mere end tidligere udmeldte forventninger. Det justerede EBITDA forventes at ende på 6-7%

Generelt var der mange positivt ting i kvartalsregnskabet, som kan være med til at give investorerne i SoFi tro på fremtiden. Jeg i har nedenfor opsummeret de mest positive ting fra regnskabet i en kort bull case.

Bull case for SoFi Technologies
 • Høj vækst i medlemsstallet
  Antallet af medlemmer, som SoFi kalder deres kunder, steg med 70% i forhold til første kvartal sidste år, og er nu oppe på næsten 3,9 mio.
 • Medlemmerne benytter SoFi til flere ting
  Væksten i brugen af forskellige produkter vokser endnu hurtigere end medlemstilgangen og viser, at medlemmerne benytter SoFi til flere og flere ting.
 • De tiltrækker de rigtige medlemmer
  Den årlige gennemsnitlige årsindkomst for medlemmer, der har optaget et lån hos SoFi er $160.000, hvilket viser, de formår at tiltrække en attraktiv målgruppe.
 • Galileo som fintechs foretrukne tech-platform
  Antallet af fintech virksomheder, der benytter sig af Galileo platformen er på 12 måneder vokset med 58%. Casen som fintechs svar på AWS er stadig i live.
 • De er tættere på breakeven
  Nettounderskuddet per aktie var sidste år $1,00. Det forventes i 2022 at være reduceret til $0,44. I 2024 forventes SoFi at lave overskud for første gange.
 • Studielån virker tættere på en afklaring
  En vigtig del af SoFi’s forretning har været studielån, som under corona har været sat på pause af regeringen. Den forventes at stoppe, hvilket vi vil være et boost for SoFi.

Til trods for, at aktien er steget 29% siden offentliggørelse af regnskabet for første kvartal, handler aktien stadig et godt stykke under analytikernes gennemsnitlige kursmål, som er $11,58 per aktie. I fredags lukkede aktien i $6,75.

Også et regnskab med kritiske spørgsmål

Selv om det var et rigtig flot kvartalsregnskab, SoFi leverede i sidste uge, så blev der på deres earnings call også rejst kritiske spørgsmål. Ikke mindst i relation til goodwill, cash flow og aktiebaseret løn. 

Starter vi med goodwill, så er den steget 80% i forhold til første kvartal sidste år og udgør nu mere $1,6 mia. på balancen. Det er $300 mio. mere end SoFi lige nu har i kontanter. Hovedårsagen skal findes i købet af Technisys, som skal være med til at styrke Galileo og deres tech-platform. Kundefeedback på den samlede value proposition i Galileo og Technisys har i øvrigt været positiv, hvilket også afspejles i væksten.

Cash flow faldt fra et plus på $340 mio. i første kvartal sidste år til et minus på hele $1,01 mia i dette kvartal. CEO Antony Noto forklarer det som en enkeltstående og bevidst disposition, som er taget i forlængelse af, at de fik deres banklicens tidligere på året. Det handler i bund og grund om at omstrukturere deres balance til den nye virkelighed. 

Kigger man på udgiften til aktiebaseret løn, så voksede den i løbet af de sidste tolv måneder fra $37,45 mio. til $77,02 mio. svarende til knap 24% af virksomhedens samlede omsætning. Det er et højt tal, som ikke bør vokse tilsvarende med omsætningen fremadrettet. Tidligere udmeldinger fra virksomhedens CFO tyder dog også på, at det heller ikke vil det. 

Vi er forsigtige optimister

Hos Horizon mener vi, at SoFi har leveret bedre end forventet de sidste tolv måneder. Deres sædvanligvis store indtjening på re-finansiering af studielån har været sat på hold af den amerikanske regering, men det til trods, har de vækstet mere end markedet havde forventet. Det har overrasket mange.

Udover den stærke eksekvering de sidste tolv måneder, har de også formået at styrke deres markedsposition. Ikke mindst inden for Galileo, hvor købet af Technisys ser ud til at styrke dem. Det samme er tilfældet inden for finansielle services, hvor omsætningen er mere end fordoblet de sidste tolv måneder. 

Aktienkursen er faldet fra $24,95 per aktie til et mere spiseligt niveau på $6,75. Hos Horizon3 har vi derfor også startet en mindre position i SoFi.

Abonnér på vores markedskommentarer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Del på sociale medier
Bliv medinvestor i vores investeringsfond