Horizon3

SentinelOne regnskab viser fordobling af omsætningen

SentinelOne (NYSE:S), som er et amerikansk cybersecurity selskab kendt for at levere endpoint protection, har afgivet regnskab for tredje kvartal. SentinelOne’s styrke er at forene forebyggelse, detektion og respons i én platform, som er baseret på sofistikeret maskinlæring og intelligent automatisering. 

I Horizon3 har vi læst regnskabet igennem og lyttet med på earnings call. Vi har i skrivet nedenfor opsummeret vores tanker om resultatet.

 

Solidt regnskab med fortsat høj vækst.

Markedet havde inden regnskabet høje forventninger til væksten hos SentinelOne, så det var rart at se dem leve op til disse. De forsøger at eksekvere en sund vækststrategi, der skal skal sikre en god balance mellem høj omsætningsvækst og de fremskridt, der skal indfri de langsigtede indtjeningsmål og vækststrategi. Det blev tydeligt understreget af Dave Bernhardt, som er CFO og som på earnings call fortalte, at de er fokuseret på at øge produktiviteten og fortsætte med at tage markedsandele i et dynamisk miljø, som er præget af konkurrence fra andre dygtige aktører, men hvor der også er plads til flere spillere.

I figur 1 har vi vist de vigtigste tal for SentinelOne’s regnskab. Det viser, at omsætningen var $115 mio., hvilket var 3,9% højere end analytikernes konsensusestimater. Kigger vi på EBITDA, så landede det på minus $47,6 mio., mens EBIT endte på minus  $49,6 mio. Nettounderskuddet var $0,16 per aktie, hvor analytikernes forventninger var et underskud på $0,22 per aktie.

Figur 1 - Nøgletal for SentinelOne regnskab for tredje kvartal
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$115 mio.

$111 mio.

Beat

EBITDA

- $47,6 mio.

- $57,7 mio.

Beat

EBIT

- $49,6 mio.

- $63,2 mio.

Beat

EPS

- $0,16

- $0,22

Beat

SentinelOne leverede endnu en gang trecifret omsætnings- og ARR-vækst, som er drevet af deres Singularity XDR-platform, som virker på tværs af endpoint, cloud og identitetter. Cybersikkerhed er i dag blevet forretningskritisk og deres Singularity-platform har en stærk positionering i markedet.

Den samlede omsætning steg 106% til $115,3 mio., hvilket må siges at være yderst tilfredsstillende. Den årlige tilbagevendende omsætning (ARR) steg også 106% til $487,4 mio., hvilket er et tal der fortæller, hvor mange abonnementsindtæger SentinelOne genererer hvert år.

SentinelOne er fortsat en mindre aktør indenfor cybersecurity og de har en klar strategi om høj og hurtig vækst, hvilket naturligvis ikke er omkostningsfrit. Det betyder derfor også, at overskuddet reinvesteres i vækst og produktudvikling, hvilket vi også mener er den rigtige langsigtede strategi.

På trods af de høje udgifter relateret til SentinelOne’s vækstrejse, så har de $1,2 mia. i likvider og andre let omsættelige aktiver. De er derfor fint polstret til eventuelle makroudfordringer, som naturligvis ikke kan udelukkes i disse tider.

Tager vi et kig på den aktiebaseret kompensation, så må vi konstatere, at SentinelOne befinder sig i den høje ende. Det er dog ikke så atypisk for unge techselskaber, som bruger denne tilgang til at tiltrække de bedste talenter. Vi følger naturligvis udviklingen og forventer at væksten vil udligne det.

SentinelOne har høj kundetilgang

SentinelOnes vækst i omsætningen var drevet af en voksende kundebase såvel som eksisterende kunder, som lægger flere og flere penge hos SentinelOne. Kundeantallet voksede med 55% for året og man har nu flere end 9.250 kunder. Derudover hæfter vi os ved, at den internationale omsætning på tolv måneder også er vokset markant.

I Horizon3 ser vi det som afgørende, at SentinelOne har en mission om at komme bredt ud geografisk. Det er især afgørende, når vi kigger på endpoint protection og opbygning af en AI-drevet XDR, som har brug for geografiske data og telemetry omkring sårbarheder og trusler, for at kunne identificere og forebygge disse fremadrettet.

Kunder med en årlig omsætning på mere end $100.000 voksede næsten 100% og udgør nu 827. Net dollar retention rate (NDR) var 134% og fortæller, hvor meget omsætning SentinelOne henter fra det foregående års eksisterende kunder. Det høje tal viser, at de har stor succes med at øge engagementet. I Horizon3 holder vi altid nøje øje med denne metrik, da den på mange måder belyser produkttilstanden og væksten for Software-as-a-Service selskaber.

SentinelOne klarer sig flot i et felt med dygtige konkurrenter

Tager vi et kig på, hvordan SentinelOne klarer sig i forhold til de andre endpoint protection selskaber, så befinder de sig i den gode ende. Det bekræftes blandt andet af Gartner, som har placeret dem som leder i deres Magic Quadrant for Endpoint protection 2022.

Derudover har MITRE lavet et framework, der også er kendt som ATT&CK, som bruges til at undersøge og validere modstandsevnen på de forskellige antivirus produkter. Her har SentinelOne faktisk slået både Microsoft og CrowdStrike marginalt, hvilket må siges at være utrolig stærkt. 

Cybersecurity er forretningskritisk infrastruktur

I dag er det afgørende for virksomheder og offentlige institutioner at have implementeret cybersikkerhedsforanstaltninger, som kan hjælpe dem mod at blive målrettet af cyberkriminelle. Disse angreb kan resultere i tyveri af værdifulde data, afbrydelse af vigtige tjenester og betydelige økonomiske tab. Ved at implementere effektive cybersikkerhedsforanstaltninger kan virksomheder og organisationer beskytte sig selv og deres kunder mod denne form for angreb.

I Horizon3 ser vi et stigende behov for cybersecurity, som kan beskytte virksomheder mod truslerne fra internettet. Det gælder både små som store virksomheder. En statistik fra World of Statistics viser, at vi mennesker i dag kun udgør ca 38% af den trafik, der generes via internettet. AI, robotter, hacker tools og andet står for resten. Mængden af cyberangreb og kriminalitet stiger, hvilket sætter private, virksomheder og offentlige institutioner i konstant risiko. Det problem er SentinelOne med til at løse.

Investeringscasen er intakt

Vi synes SentinelOnes regnskab for tredje kvartal var solidt og vi ser fortsat investeringscasen som værende intakt.

I Horizon3 tror vi på, at SentinelOnes AI tilgang til cybersecurity kan blive afgørende for deres succes. De er allerede en af lederne, hvilket også bliver bekræftet af analyseselskaber som Gartner og Forrester. Derudover scorer man marginalt bedre end både Microsoft og CrowdStrike på MITRE frameworket, hvilket er ganske imponerende. 

Du kan læse vores investeringscase på SentinelOne her.

Disclaimer: Da vi ikke kender læsernes økonomiske situation, investeringshorisont og risikoprofil, er dette skriv ikke en anbefaling om at købe eller sælge SentinelOne aktien. Vi anbefaler altid, at man laver sin egen due diligence.

Tilmeld sig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag én gang om ugen vores analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om vores kommende investeringsforening