Horizon3

Ny, spændende regnskabssæson starter næste uge

Det har været endnu en god uge for aktionærer i innovative vækstvirksomheder med strukturel medvind, stærke forretningsmodeller og positivt cash flow. For ugen genererede vores aktieportefølge et afkast på 3,84%, hvilket var bedre end både C25 og Nasdaq 100 indeksene, som lavede henholdsvis minus 0,03% og plus 1,44% i afkast.

De første tre uger inde i året har vores aktieportefølje lavet et afkast på 5,61%, hvilket vi er tilfredse med. Vi holder dog benene solidt placeret i den jyske muld og forventer, at den gode start på året vil blive testet i løbet af de kommende kvartaler. Som de langsigtede investorer vi er i Horizon3, er vi dog særdeles optimistiske, når vi kigger på kvaliteten af virksomhederne i vores aktieportefølje.

Derfor er vi også rigtig glade for at kunne skrive, at vi i starten af næste uge forventer at kunne dele en endelig dato for, hvornår vores fond lanceres på Nasdaq, og dermed  bliver tilgængelig i de danske netbanker såvel som på handelsplatforme som Nordnet og Saxo Bank. Vi skriver mere om lanceringen i næste uge.

Inden da sætter vi i dette Ugeperspektiv fokus på den kommende regnskabssæson, som for vores vedkommende starter tirsdag i næste uge, hvor Microsoft  offentliggør tal for deres andet kvartal. Også Tesla  kommer i næste uge med regnskab, hvilket rigtig mange investorer ser frem til dig. Vi har længere nede i dette Ugeperspektiv delt forventningerne til begge regnskaber.

Vi har i dette Ugeperspektiv også nyt om investorernes reaktion på Tesla’s store prisreduktion, omkostningsbesparelser i de store tech selskaber, produktudviklingen hos Upstart og lidt om faldet i de amerikanske produktionspriser.

De amerikanske produktionspriser falder hurtigere end forventet

Onsdag offentliggjorde US Bureau of Labor Statistics inflationstal for de amerikanske produktionspriser. Forventningen til inflationen var på forhånd 6,8% målt på de sidste tolv måneders prisudvikling. Inflationen var 6,2% og dermed væsentlig mindre end forventet af analytikerne.

Kigger man på en kortere tidshorisont end de sædvandlige tolv måneder, kan man se, at inflationenen i produktionspriserne lige nu faktisk er negativ. De seneste seks måneder er de faldet med 0,1% og de seneste to med 0,3%, hvilket vi betragter som endnu et tegn på, at inflationen er på retur for denne gang. 

Om opbremsningen i inflationen skal ses som et tegn på en kommende recession, hvornår den eventuel kommer, og hvor lang og dyb den kan tænkes at blive, vil kun fremtiden vise.

De store tech virksomheder varsler fyringsrunder

I løbet af ugen meddelte både Microsoft (NASDAQ:MSFT), Amazon (NASDAQ:AMZN) og Alphabet (NASDAQ:GOOGL), at de vil afskedige tusindvis af medarbejdere. 

Hos Amazon er det anden gang inden for kort tid, at man varsler en fyringsrunde. Ligesom første gang er der igen tale om i alt 18.000 stillinger, der bliver nedlagt.

Alphabet har været den af de store tech selskaber, som rent procentuelt har øget medarbejderstaben mest de sidste par år. Derfor kommer det heller ikke som en stor overraskelse, at de som den sidste af de helt store spillere, i løbet af ugen offentliggjorde en stor fyringsrunde. I alt forventer Alphabet at fyre 12.000 medarbejdere, hvilket svarer til 6% af det samlede antal medarbejdere.

Microsoft var den sidste af big tech virksomhederne, som i ugens løb varslede en stor fyringsrunde. Den forventes at ramme 11.000 medarbejdere og begrundes med mindre forventet omsætningsvækst grundet økonomisk afmatning i den globale økonomi. Det er i øvrigt den samme begrundelse, der også gives af både Amazon og Alphabet.

I Horizon3 har vi positioner i både Microsoft og Amazon, og vi vil selvfølgelig følge med i udviklingen i begge virksomheder, hvor der på den korte bane kan forventes lidt mindre medvind. Beholder vi de lange briller på, er vi dog optimistiske i forhold til potentialet i begge virksomheder.

Mulig Microsoft investering i Open AI – bedre kendt som ChatGPT

Rygterne om, at Microsoft (NASDAQ:MSFT) vil købe 49% af aktierne i OpenAI, som er firmaet bag ChatGPT, har taget til i løbet af ugen. Der skulle efter sigende være forhandlinger om en investering på $10 mia., hvor Microsoft vil få 75% af OpenAI’s overskud, indtil deres investering er tjent hjem.

I dag bliver ChatGPT hosted via Microsoft Azure, og mange taler om, at Microsoft indtil videre har båret mange af omkostningerne som en del af et partnerskab med OpenAI. Derudover har Satya Nadella, som CEO i Microsoft, i denne uge annonceret, at ChatGPT vil blive gjort tilgængelig via Azure Open AI Services. Det vil gøre det muligt for Microsofts kunder at bygge avancerede AI modeller til brug i egen forretning.

Microsoft og OpenAI er virksomheder, der kender hinanden godt og som gør hinandens value propositions stærkere. Derfor er vi som udgangspunkt også positive i forhold til et endnu stærkere partnerskab. Intet er dog endnu bekræftet, men vi følger naturligvis nøje med i sagen.

XPeng reagerer på prisreduktionerne fra Tesla

Tirsdag meldte kinesiske XPeng (NYSE:XPEV) ud, at de i kølvandet på Teslas (NASDAQ:TSLA)  prisnedsættelser også reducerer priserne på deres biler. Investorerne reagerede på nyheden ved at sende XPeng ned med 7% i den forgange uge og kursen på Tesla op med 8%.

I figur 1 har vist marginerne for henholdvis Tesla og Xpeng, hvilket vi på mange måder synes illustrerer den stærke situation, Tesla står i.

Figur 1 – Marginer for Tesla og XPeng

Marginerne er taget fra begge virksomheders seneste kvartalsregnskab og viser, hvor profitabel en virksomhed Tesla er i forhold til XPeng. Prisnedsættelser vil i udgangspunktet påvirke begge virksomheders indtjening negativt, men det er uomtvisteligt, at Tesla er bedre polstret til den situation end XPeng – og alle andre bilproducenter i øvrigt.

I Horizon3 ser vi prisnedsættelsen fra Tesla som et offensivt træk, der med stor sandsynlighed vil øge deres markedsandel. De store spørgsmål er så, hvor mange flere biler Tesla forventer at sælge i de kommende år med den nye prissætning, om det vil øge salget af deres profitable FSD software og hvordan det vil påvirke indtjeningen fremadrettet.

De spørgsmål forventer vi at blive klogere på tirsdag, hvor vi deltager i Teslas earnings call for fjerde kvartals regnskab.

Forventninger til næste uges regnskaber

De store prisreduktioner fra Tesla og de mange afskedigelser af medarbejdere hos Microsoft gør, at vi ser ekstra meget frem til næste uges regnskaber og earnings call. Derudover vurderer vi også, at de kan være med til at sætte en mere generel scene for, hvad der kan forventes af 2023.

I figur 2 herunder har vi vist analytikernes konsensusforventninger til de to regnskaber.

Figur 2 – Konsensusforventninger til næste uges regnskaber

Virksomhed
Dato
Omsætning
Overskud

Microsoft

24. januar

$53,16 mia.

$2,32 per aktie

Tesla

25. januar

$24,37 mia.

$1,12 per aktie

Vi vil i den kommende uge deltage i begge virksomheders earnings calls og også gennemgå deres regnskaber. Vores perspektiver og tanker deler vi i næste weekends Ugeperspektiv.

Upstart gør det lettere at købe en ny bil

Upstart (NASDAQ:UPST) er i fuld gang med designe fremtidens digitale proces for køb og finansiering af biler. Vi anerkender fuldt ud, at bilsalget i USA ikke har det godt for øjeblikket. Derfor er det måske ekstra glædeligt at se, at Upstart holder fanen højt og innoverer til den tid, der kommer efter afmatningen.

I torsdag offentliggjorde Upstart en række nye features til deres Auto Retail platform, som vil gøre det lettere fremover at købe en bil til den bedste tilgængelige finansiering. Opgraderingen af Upstart Auto Retail vil forventligt skabe værdi for både købere og sælgere af biler – og samtidig understøtte missionen om credit based on true risk.

Læs mere om nyheden fra Upstart her

Horizon3 har en position i Upstart, hvis aktie i årets første uger er steget med 31%. 

Vores fond lanceres snart på Nasdaq

Som skrevet øverst i dette Ugeperspektiv, så glæder vi os til i den kommende uge at melde en dato ud for, hvornår vores fond lanceres på Nasdaq. Fonden vil investere langsigtet i verdens mest innovative vækstvirksomheder, som har medvind fra strukturelle megatrends, positive cash flows, stærke balancer og lange vækstrejser foran sig.

Du kan læse mere om fondens investeringsstrategi her

I skrivende stud har flere end 400 investorer skrevet sig på interesselisten til vores UCITS fond, hvilket vi er rigtig glade for. Såfremt du ikke allerede har skrevet dig på interesselisten, kan du gøre det herunder. Så vil vi sørge for, at du i næste uge vil høre nærmere og blive inviteret med til vores kommende informationswebinar om fonden.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Læs mere om vores UCITS fond