Horizon3

Lavere inflationstal sendte de globale vækstaktier op for fjerde uge i træk

Uge 32 var endnu en god uge for de investorer, der er eksponeret mod globale vækstaktier. Fra vores egen portefølje var Upstart (NASDAQ:UPST), Unity (NYSE:U) og Kahoot (OSLO:KAHOT.OL) ude med kvartalsregnskaber og fælles for dem alle er, at de slutter ugen med højere aktiekurs end de startede. Som vi ser det skyldes den positive kursudvikling for to af de tre vækstaktier mere makroøkonomiske forhold end kvalitetet af de aflagte regnskaber. Mere om det længere nede i denne uges update.

Lavere end ventet inflationstal var godt nyt for de globale vækstaktier

Onsdag offentligegjorde det amerikanske Bureau of Labor Statistics inflationstallene for juli måned. Tallene viste, at CPI indekset var 8,5% og hele 600 basispoint lavere end for juni måned og 200 basispoint lavere end konsensusforventningen på 8,7%. Kerneinflationen, som viser inflationen fratrukket prisudviklingen inden for energi og fødevarer, var 5,7% og på niveau med juni måned. Kerneinflationen (også kaldet core CPI) er ikke steget siden februar måned 2022, hvor det lå på 6,4%.

Inflationstallene er ikke endsbetydende med, at den amerikanske centralbank har fået endeligt styr på inflationen, men det ligner ikke desto mindre, at kurven i det mindste er knækket. Det var – som allerede nævnt – godt nyt for de globale vækstaktier, som blev sendt op allerede i før-markedet. Den positive stemning fortsatte dagen igennem og sendte onsdag Nasdaq Composite indekset op med samlet set 2,88%.

Den gode stemning smittede også af på vores vækstaktier

For hele uge 32 steg Nasdaq Composite indekset med 3,08%, mens det danske C25 indeks steg med beskedne 0,38%. Hos Horizon3 leverede vores egen portefølje, som primært består af globale vækstaktier, et afkast på 3,63%. 

Dykker vi ned i vores egen portefølje, så var det de tre vækstaktier der kom med regnskab i ugens løb, som stod for de største stigninger. Navnene og ugens procentuelle stigning er vist i herunder.

Afkast i % for uge 32

I den modsatte ende af skalaen stod Nubank (NYSE:NU), dLocal (NASDAQ;DLO) og SoFi (NASDAQ:SOFI) for et negativt afkast på henholdsvis 5,35%, 4,71% og 3,89%.

Kahoot aktien steg på et flot regnskab

Kahoot præsenterede onsdag sit regnskab for andet kvartal 2022. Omsætningen var $37,2 mio., hvilket er 82% mere end samme kvartal sidste år. EBITDA var $6,9 mio. og 67% mere end for tolv måneder siden.

Regnskabet viste også, at Kahoot nu har i alt 1,21 mio. betalende abonnementer, hvilket er en stigning på 30% i forhold til for tolv måneder siden. Det største segment er virksomheder, som står for knap 44% af det samlede antal abonnementer, mens skoler og private står for henholdsvis 34% og 22%. 

Hos Horizon3 mener vi, at Kahoot er godt på vej til at realisere sine ambitiøse 2025 mål om en omsætning på $500 mio., hvilket også var vores holdning tilbage i maj måned, hvor første kvartals tal blev præsenteret. Er du interesseret i at læse vores analyse for den gang, kan du finde den via linket herunder.

Læs vores analyse af Kahoots regnskab for første kvartal her

Kahoot er en af vækstaktier, vi har i vores portefølje.

Vi solgte i løbet af ugen vores position i Unity

Tirsdag kom Unity med regnskab for sit andet kvartal. Det viste en omsætningsvækst på 9% til $297 mio. Omsætningen for Create voksede med 66% til $120,9 mio., mens Operate viste en negativ vækst på 13% i forhold til andet kvartal 2021.

På earnings call blev det fortalt, at problemet med fejl i deres annoncealgoritme nu er rettet, hvilket var vigtigt. Det problem skrev vi om i forbindelse med vores dækning af sidste kvartals regnskab, som du kan læse mere om via linket herunder.

Fejl i algoritme sender Unity aktien ned

Hos Horizon3 valgte vi at sælge vores position forud for regnskabet. Det er der tre årsager til.

Den første var, at vi i regnskabssæsonen har set, hvordan mange adtech virksomheder har det svært. Det viste sig også at være tilfældet for Unity, som præsenterede en negativ omsætningsvækst inden for Operate segmentet. En væsentlig del af forklaringen skyldes ganske vist føromtalte algoritmefejl, som nu er rettet. Men dog ikke desto mindre en negativ vækst, hvilket i vores univers ikke rimer på vækstaktier.

Den anden del af forklaringen var nyheden om et muligt salg til AppLovin (NASDAQ:APP), som tirsdag fik Unity aktien til at stige. AppLovin og Unity er omtrent samme størrelser mål på market cap, og statistisk set er den slags transaktioner vanskelige at gennemføre med succes.

Den sidste årsag til vores beslutning om at sælge var vores position i Unity var, at vi havde muligheden for at hjemtage en gevinst på 42% ved at sælge på AppLovin nyheden. 

Upstart aktien kom stærkt tilbage trods skidt regnskab

Mandag kom Upstart med regnskabet, hvilke var uden de store overraskelser i forhold til den udmelding, ledelsen kom med 7. juli. 

Regnskabet viste en omsætning på $228 mio., hvilket var 18% højere end for tolv måneder siden men 24% lavere end den guidance, der tidligere var meldt ud. Forventningerne til tredje kvartal blev også nedjusteret således, at man nu forventer en omsætning på $170 mio. Det er 31% lavere end konsensusforventningen.

På ledelsens earnings call blev det tydeliggjort, at Upstart er udfordret på deres forretningsmodel. Det har vi skrevet meget mere om vores dækning af Upstarts regnskab, som du kan læse via linket herunder.

Læs vores dækning af Upstarts regnskab for andet kvartal

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond