Horizon3

Airbnb logo

Investeringscase for Airbnb aktien

Airbnb er en virksomhed der leverer en online markedsplads for udlejning og booking af overnatningsmuligheder. De blev grundlagt i 2008 af Brian Chesky, Joe Gebbia og Nathan Blecharczyk og har hovedkontor i San Francisco, Californien. Airbnb giver folk mulighed for at liste deres hjem, lejligheder eller andre unikke rum på platformen, og rejsende kan derefter gennemse og booke disse boliger til deres rejser. Ud over traditionelle ferieboliger tilbyder Airbnb også oplevelser, som er aktiviteter, der arrangeres af lokale eksperter, som giver rejsende mulighed for at lære om og engagere sig i lokalsamfundet på en mere meningsfuld måde. Airbnb er vokset betydeligt siden det blev grundlagt og er nu tilgængelig i mere end 220 lande og regioner rundt om i verden.

Der er i dag over 4 mio. værter på Airbnb som udlejer boliger via portalen. De giver den rejsende inspiration til nye og anderledes destinationer som traditionelle udlejere eller udbydere ikke har. Du kan leje alt fra almindelige lejligheder og huse, til utraditionelle træhytter, igloer, både, kraner og andet.

Airbnb er de sidste 10 år blevet en markant spiller i markedet for udlejning af ferieboliger. De har også igennem de sidste år, og især under Covid-19 nedlukningerne, udvidet til også at håndtere langtidsudlejning af lejligheder og huse. 

Deres forretningsmodel er yderst interessant idet man både servicerer udlejer og lejer, hvilket er meget attraktivt når man opbygger en platform.

Hvorfor investere i Airbnb aktien?

Hos Horizon3 ser vi mange muligheder i Airbnbs platform, da brugeren efterlader store mængder data som vil kunne udnyttes kommercielt i mange henseender. Det kunne være salg af rejseforsikringer, leje af køretøjer såsom cykler/biler, koncertbilletter, guidet ture, restauranter og andre lignende muligheder. I Horizon3 ser vi mange optionaliteter hos Airbnb og vi tror på at de med tiden vil udvikle andre typer af klæbrige services til deres basisforretning, som nemt vil kunne forøge bundlinjen hos selskabet.

Airbnb er desuden blevet et stærkt varemærke. Man er et kendt navn og betroet af rejsende over hele verden. Denne stærke mærkegenkendelse kan være en stor fordel for virksomheden, især på det konkurrenceprægede marked for ferieudlejning.

Vi ser derudover stigende efterspørgsel efter alternative overnatningssteder, såsom feriehuse, lejligheder, boutiquehoteller osv. da flere mennesker leder efter unikke og personlige rejseoplevelser. Airbnb er utrolig godt positioneret til at drage fordel af denne tendens. Man har desuden en stor og ekspanderende kundebase som er voksende med mere end 8 millioner annoncer på platformen og over 800 millioner gæsteankomster til dato. Denne kundebase giver et stærkt grundlag for fremtidig vækst og liv på platformen.

Kigger vi på væksten, så har man også leveret stærke resultater, hvor omsætningen er vokset i et højt tempo de seneste år. I 2022 omsatte Airbnb for $8,4 mia. og generede $3,4 mia. i frit cash flow. Det totale antal overnatninger for 2022 var 394 mio., hvilket var 31% mere end året før.

Due diligence score

52

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Airbnb

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Airbnb aktien.

Høj vækst

Høj vækst på udlejninger på +25% i Q3 kvartalet fortæller os, at de har en stor evne til at skabe opmærksomhed og tiltrække brugere til platformen med attraktive tilbud.

Stærkt brand og kendskab

Airbnb har de sidste 14 år disruptet udlejningsbranchen. Vi tror de vil fortsætte med denne tendens med udgangspunkt i et meget stærkt brand.

Positiv cash flow

Airbnb er overskudsgivende, hvilket er en vigtig faktor i dette makromiljø. Selskabet har desuden ikke meget gæld, som er godt dækket ind af driftens pengestrøm.

Stærk forretningsmodel

Airbnb har lave kapacitetsomkostninger og deres bruttoavance er høj. De har en skalerbar og global forretningsmodel som både servicerer udlejer og lejer.

Høj innovationskraft

Vi tror på, at Airbnbs innovationskraft er stærk nok til, at de fortsat vil være på forkant og udnytte de mange optionaliter deres platform bringer.

Skin in the game

De tre grundlæggere Brian Cheskey, Nathan Blecharczyk og Joseph Gebbia ejer tilsammen næsten 30% af selskabet, hvilket vi godt kan lide hos Horizon3.

Økonomiske forventninger for Airbnb aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Airbnb, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 15. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Airbnb aktien.

Læs mere om Airbnb

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Airbnb aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores investeringsforening