Horizon3

Ny investeringsfond fokuserer på innovative vækstvirksomheder

De mødtes på Twitter, hvor de søgte den samme type virksomheder at investere i – nu starter de en investeringsfond sammen, som i dag bliver lanceret på Nasdaq

Bag Horizon3 står de tre herrer: Innovationsrådgiver Henrik Karlsen, IT-arkitekt Benjamin Roland Bjerre og iværksætter Esben Albertsen.

Henrik, Benjamin og Esben mødte hinanden på Twitter for et par år siden. Twitter har – som på andre områder – en særlig niche for mennesker med interesse for investering. De tre oplevede hurtigt, at de gang på gang stødte på hinanden i en fælles interesse for de samme aktier. Virksomheder, der havde den helt rette kombination af tech, innovation og eksekvering – den kombination, de tre tilsammen selv besad professionelt.

De ledte alle efter det samme: En fond eller investeringsforening, der havde de elementer som fokus. De ledte forgæves. Investeringsverden er fuld af fonde og investeringsforeninger, der er skarpe på nøgletal, men de tre ville grave endnu dybere. De var interesseret i virksomhederne, i produkterne og i forretningsmodellerne. Hvad løser virksomhederne for fremtiden? Hvordan kan de skalere? Disrupter de et andet produkt eller en branche?

En Twitter-tråd udviklede sig til det, der i dag er virksomheden Horizon3. Horizon3 Innovation er den investeringsfond, de ledte forgæves efter. De lavede den i stedet selv.

Investorer med hands-on erfaring

”Vi er alt andet end de klassiske fondsforvaltere. Vi sidder ikke på vores egen store pengetank, og ingen af os har arbejdet i finansverden”, fortæller Henrik Karlsen. ”Men vi har hver for sig været interesseret i de virksomheder, der har blik for fremtiden. De virksomheder, hvis formål er klart og enkelt. De virksomheder, der løser reelle problemer. Og så har vi hver især gedigen hands on-erfaring indenfor de områder, vi investerer i. Med Horizon3 har vi skabt en fond, der investerer langsigtet i verdens mest innovative vækstvirksomheder, som har strukturel medvind, positive cash flows, stærke balancer og lange vækstrejser foran sig”.

Horizon3 Innovation er en investeringsfond for alle mennesker og økonomier, der ligesom bagmændene tror på, at fremtiden tilhører de innovative virksomheder: ”Hos os kan man investere 100 kr. eller flere millioner”, siger Benjamin Roland Bjerre. ”Vores mål er at skabe Danmarks bedste investeringsfond målt på langsigtet afkast, transparens og omkostninger. Og så vil vi gerne tage mystikken ud af investering. Investering handler ikke om komplicerede matematiske formler, men om at forstå virksomhederne og det, der driver værdien af dem. Vi kan godt lide tanken om, at man som investor er medejer af en virksomhed”.

Grundighed og transparens

Grundighed og transparens er nøgleord for Horizon3 – noget, deres mange nyhedsbrevsmodtagere har kunne mærke i de sidste ni måneder, har Esben Albertsen bidt mærke i:
”Vores læserengagement er fem gange højere end sammenlignelige nyhedsbreve, og det har bekræftet os i, at der er nok potentielle medinvestorer derude, som efterspørger det samme som os. Vi har vi holdt en ret høj standard og kontinuitet i forhold til kommunikationen med vores nyhedsbrevsmodtagere. Den grundighed er gennemgående i arbejdet. Vi evaluerer samtlige virksomheder i vores portefølje løbende, og vi agerer på det”.

Horizon3 Innovation er en UCITS-fond, der fokuserer på compounding-effekten. Fonden kan fra i dag handles i banker og på handelsplatforme.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om vores investeringsfond