Horizon3

Endnu et stærkt regnskab fra The Trade Desk

The Trade Desk (NASDAQ:TTD), en af de førende udbydere af digital annonceløsninger, offentliggjorde onsdag aften regnskab for andet kvartal. Resultatet overgik analytikernes forventninger til både omsætning og indtjening. Deres omsætning er de sidste tolv måneder steget 23%, og de fortsætter med at erobre markedsandele i en branche, der er under hastig forandring.

Nøgletal fra regnskabet

Vi har i tabel 1 nedenfor vist de vigtigste nøgletal fra The Trade Desks regnskab for andet kvartal. Tabellen viser, at omsætningen var $464 mio., som var 2% mere end forventet af analytikerne. Driftsresultatet (EBIT) landede på $41,7 mio., hvilket var 40,7% mere end forventet. De overraskede også positivt på nettooverskuddet, som endte på $0,28 per aktie og 8,5% mere end forventet. 

Tabel 1 - Nøgletal for andet regnskabskvartal
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$464 mio.

$455 mio.

+2,0%

EBITDA

$180 mio.

$163 mio.

+10,3%

EBIT

$41,7 mio.

$29,6 mio.

+40,7%

EPS

$0,28

$0,26

+8,5%

The Trade Desk opnåede stærk vækst i andet kvartal med en omsætningsstigning på 23% sammenlignet med året før. Det er en flot vækst der viser, at The Trade Desk vokser hurtigere end den generelle digitale annonceindustri – og dermed vinder markedsandele. De oplevede især høj vækst indenfor Connected TV, detailhandelsmedier, Unified ID 2.0, OpenPath og en ny data markedsplads. 

Det justerede EBITDA resultat landede på $180 mio. svarende til cirka 39% af deres omsætning. Dette betyder, at The Trade Desk formår at opretholde en sund balance mellem vækst og lønsomhed. 

Indtjeningen fra driften (EBIT) var $41,7 mio. sammenlignet med $1,7 mio. i samme kvartal året før. Driftsomkostningerne steg med 12,6% i forhold til året før og nåede $422,6 mio. Denne stigning skyldes højere udgifter til platformsdrift, der steg med 28,4% til i alt $86,7 mio.

Tager vi et kig på det frie cash flow, så genererede de $119 mio. i andet kvartal, hvilket efter vores vurdering også er tilfredsstillende.

I andet kvartal 2023 forblev customer retention rate, som viser hvor mange kunder der blive hos The Trade Desk, over 95%. Det er et tal, der vidner om en stærk value proposition, og at kunderne er loyale.

Kvartalet blev afsluttet med $1,4 mia. i kontanter og andre let omsættelige aktiver. Der er ingen gæld på balancen. Trade Desk har således ingen problemer med at leve op til de to af fondens vigtige investeringskriterier, som handler om sundt cash flow og robuste finansielle balancer. 

Forventningerne til tredje kvartal

Ledelsens forventninger til tredje kvartal er også positive. Her ventes en omsætning på mindst $485 mio., hvilket vil svare til en vækst på 23% i forhold til tredje kvartal sidste år.

Ledelsen oplyste også på telekonferencen, at de igen er begyndt at se positive tendenser i markedet. Eksempelvis er væksten accelereret fra 21% i første kvartal til 23% i andet kvartal, hvilket er et tegn på øget villighed hos kunderne til at bruge flere penge på The Trade Desks platform.

Lanceringen af Kokai giver høj værdi for kunderne 

I juni introducerede The Trade Desk Kokai, som er et nyt spændende produkt, der udnytter AI-teknologi til at forbedre mulighederne for annoncering for deres kunder. Kokai bruger eksisterende data og avancerede matematiske beregninger til at optimere købet af reklamepladser, hvilket resulterer i mere præcise og effektive resultater for kunderne.

AI-teknologien i Kokai bygger på det tidligere arbejde med Koa, som The Trade Desk lancerede i 2018, hvis formål var at hjælpe kunderne med at oprette reklamekampagner og forbedre deres resultater. Kokai tager denne teknologi et skridt videre ved at bruge AI til at hjælpe med at tage de bedste, mest økonomiske og fordelagtige beslutninger. Det betyder i praksis, at kunderne kan begynde at se affekten af deres kampagner, før annoncerne købes på The Trade Desks platform. Derudover bringer de også nye metoder til at måle effektiviteten af annoncerne. Dette inkluderer bl.a. brug af købsdata og hvordan annoncerne påvirker salget. De har også oprettet en måde at måle kvaliteten på tværs af forskellige streamingplatforme.

Slutteligt har de tilknyttet en partnerskabsportal, hvor samarbejdspartnere har mulighed for at lave integrationer og indlæse egne data. Det giver dem endnu bedre forudsætninger til at træffe de bedste beslutninger baseret på egne og kundernes data.

I Horizon3 er vi yderst positive på de nye funktionaliteter, som giver deres kunder mere gennemsigtighed og bedre forudsætning for at træffe de bedste beslutninger. Mange af konkurrenterne har ikke platforme der tilbyder denne transparens. Vi vurdere, at det kan blive endnu en konkurrencefordel for The Trade Desk.

Investeringscasen er intakt

Efter at have gennemgået kvartalsregnskabet ser vi fortsat en stærk langsigtet investeringscase i The Trade Desk. 

De har en attraktivt value proposition til virksomheder, der ønsker at annoncere digitalt, men også en skalerbar forretningsmodel, der er yderst profitabel og kan generere frit cash flow.

Derudover har de en finansiel balance med mange kontanter og ingen gæld. Det giver dem mulighed for at investere i innovation og fremtidig vækst, hvor Især deres anvendelse af AI teknologi indenfor området er yderst interessant og spændende at følge med i.

Læs vores investeringscase for The Trade Desk

Tager vi et kig på det totale marked indenfor global annoncering, så estimerer analysebureauet Magna Global, at det er $830 mia. værd i 2023. Der er derfor stadigvæk et stort markedspotentiale for The Trade Desk, hvor især Connected TV har medvind.

I Horizon3 har vi den opfattelse, at fremtidens annoncering i større udstrækning vil blive transaktioneret digitalt og programmatisk udført. Derfor ser vi positivt på The Trade Desks fremtidsudsigter.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores investeringsforening