Horizon3

De store Cloud selskaber har fuld damp på alle kedler

De store cloud selskaber er kommet med regnskab. Både Microsoft (NASDAQ: MSFT), Alphabet (NASDAQ:GOOGL) og Amazon (NASDAQ:AMZM) aflagde i sidste uge kvartalsregnskaber. Bedst modtaget blev Microsofts, som leverede vækst på tværs af alle deres forretningsområder. Samlet set steg omsætningen med 18% til $49,40 mia. Overskuddet steg med 9% til $2,22 per aktie.

Amazons regnskab, som kom torsdag aften, skuffede investorerne og reaktionen kom fredag, hvor aktien faldt med hele 14,05%. Omsætningen steg med 7,3% til $116,44 mia. Produktsalget faldt en anele til $56,46 mia. i forhold til samme kvartal sidste år, mens det profitable servicesalg steg med 17,56% til $59,99 mia. Kvartalet endte med et overraskende underskud på $7,56 per aktie, hvilket skal sammenlignes med et overskud på $15,79 i samme kvartal året før. Det skyldes dog primært et urealiseret tab på $7,6 mia. på deres beholdning af aktier i Rivian Automotive (NASDAQ:RIVN).

Alphabet voksede både top- og bundlinjen med omkring 23%. Alligevel faldt aktien prompte, da investorerne reagerede negativt på den aftagende vækst i salget af annoncer på YouTube, som “kun” var 14% i forhold til samme kvartal sidste år. YouTube annoncer udgør omkring 10% af Alphabets samlede omsætning. Google Cloud og Google Search, som tilsammen udgør 67% af det totale salg, voksede med henholdvis 24% og 44%. 

Den højeste vækst kommer fra cloud services

Fælles for de 3 store cloud selskaber er, at det er deres cloud-forretninger, som er vokset mest de seneste tolv måneder. Samtidigt er det måske også det område, som har det største fremtidige vækstpotentiale. Andy Jassy, som er CEO hos Amazon vurderer, at det indtil videre kun er omkring 5% af verdens IT, som er flyttet til skyen. 

I tabellerne nedenfor har vi vist de tre virksomheders seneste kvartals omsætningen inden for cloud services og den procentuelle vækst i forhold til samme kvartal 2021.

Kvartalsomsætning i mia $
Tolv måneders omsætningsvækst i %

Splitter man Microsofts fra intelligent cloud på og kigger på Azure seperat, så er den del vokset med hele 46% i forhold til samme kvartal sidste år. Hos Horizon3 forventer vi høj vækst i alle tre virksomheders cloud forretning i mange år frem i takt med, at flere og flere virksomheder flytter kritisk infrastruktur op i skyen. Og vi tror, at både Microsoft, Amazon og Alphabet vil være nogle af dem, som vil drage største fordel af den trend.

Alle tre aktier er blevet billigere i 2022

Alle tre cloud selskabers aktiekurs er de i løbet af årets første fire måneder faldet mellem 17% og 25%. Nådigst har investorerne været over for Microsoft. Hårdest er det gået ud over dem, der ejer aktier i Amazon, som stadig er den dyreste, når der analyseres på analytikernes forventning til omsætning og indtjening frem til udgangen af 2024.

I figuren nedenfor har vi indsamlet data fra Koyfin og udregnet de kommende tre års forventede p/e multipler på baggrund af seneste lukkekurs. 

Forventede fremtidige p/e multipler

Hos Horizon3 mener vi, at specielt Alphabet og Microsoft lige nu er fair prissat, hvis man har de lange briller på. Vi tror også, at der er en realistisik sandsynlighed for, at deres omsætning og indtjening vil udvikle sig endnu mere gunstigt end hvad konsensus lige nu er blandt analytikerne. Vi tror også, at Amazon Web Services vil forstætte med at vækste, men er også bevidste om den relativ højere pris i forhold til Microsoft og Alphabet.

 
De 3 regnskaber for hhv. Microsoft, Amazon og Google kan findes her:

Abonnér på vores markedskommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende vores perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond