Horizon3

CrowdStrike fortsætter deres flotte vækstrejse

CrowdStrike (NASDAQ:CRWD), der er kendt for sin førende endpoint-beskyttelsesløsning, har offentliggjort regnskab for årets andet kvartal. Regnskabet var i den grad indenfor skiven, hvilket også kom til udtryk i aktiehandlen dagen efter. Her blev aktiekursen nemlig sendt op med 7,5%. For hele året er CrowdStrike aktien steget med 53%.

Nøgletal fra regnskabet

Vi har i tabel 1 nedenfor vist de vigtigste nøgletal fra CrowdStrikes regnskab. Tabellen viser, at omsætningen var $731,6 mio., som var knap 1% mere end forventet af analytikerne. Driftsresultatet (EBIT) landede på $156 mio., hvilket var 29,6% mere end forventet. De overraskede også positivt på nettooverskuddet, som endte på $0,74 per aktie og 32,4% mere end forventet. 

Tabel 1 - Nøgletal for andet regnskabskvartal
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$731,6 mio.

$724 mio.

+0,9%

EBITDA

$181 mio.

$146 mio.

+24,5%

EBIT

$156 mio.

$120 mio.

+29,6%

EPS

$0,74

$0,56

+32,4%

CrowdStrike havde i andet kvartal en samlet omsætning på $731,6 mio., hvilket er en stigning på 37% i forhold til samme kvartal sidste år, hvor omsætningen var $535,2 mio. Abonnementsomsætningen udgjorde $690 mio., hvilket er en stigning på 36% sammenlignet med for tolv måneder siden.

Den årlige tilbagevendende indtægt, også kendt som ARR, voksede med 37% i forhold til sidste år og nåede en værdi på $2,93 mia. I andet kvartal alene voksende ARR med næsten $0,2 mia.

CrowdStrike har i andet kvartal haft succes med både at tiltrække nye kunder og øge salget til de eksisterende. Starter vi med de nye kunder, så har de i andet kvartal fået 1.700.  Derudover har de opnået den højeste net retention rate i syv kvartaler. Det fortæller, hvor mange penge de eksisterende kunder bruger hos CrowdStrike sammenlignet med året før. I den forbindelse er det værd at nævne, at kunder med mindst fem, seks og syv moduler i brug udgjorde henholdsvis 59%, 36% og 20% af den samlede kundebase.

Ovennævnte ser vi som en stærk validering af CrowdStrikes value proposition og evne til at bygge en solid cybersecurity platform.

26% af CrowdStrike omsætning blev i andet kvartal konverteret til frit cash flow, hvilket bekræfter os i, at forretningsmodellen også er stærk.

Opjustering af vækstforventningerne

For tredje kvartal forventer CrowdStrike en samlet omsætning i intervallet $569,1 til $575,9 mio., hvilket svarer til en vækst på 50% til 52% sammenlignet med tredje kvartal sidste år.

For hele regnskabsåret forventer CrowdStrike en omsætning mellem $2,22 og $2,23 mia, hvilket repræsenterer en vækst på 53-54% i forhold til det foregående år.

Dette er en opjustering af tidligere udmeldte omsætningsforventninger, som oven i købet kommer i en periode med udfordrende makroøkonomiske forhold.

Det er en udmelding, vi naturligvis er meget tilfredse med i fonden.

CrowdStrikes forsøger at vinde konsolideringskrigen

Sidst vi dækkede CrowdStrikes regnskab, skrev vi om bevægelsen mod XDR, som er en forkortelse for Extended Detection and Response. XDR er en tilgang, der prøver at give en mere omfattende og sammenhængende sikkerhedsbeskyttelse ved at integrere og analysere data fra forskellige kilder på tværs af netværk, endpoint-enheder og cloud-infrastruktur.

Ved at konsolidere og korrelere services og sikkerhedsdata, kan virksomheder opnå et mere holistisk billede af truslerne og reagere mere effektivt mod avancerede angreb. Alt sammen noget der går i god tråd med CrowdStrikes platformstrategi, som handler om at få flere kunder ind på deres AI-drevet Falcon platform og udvide antallet af moduler hos kunderne.

Det er noget CrowdStrike har vist sig at have succes med, da mange virksomheder er begyndte at stramme budgetter og konsolidere deres køb hos færre leverandører. Det er en proces, mange virksomheder allerede er gået i gang med, og som vi forventer vil fortsætte. Alt sammen med det formål at nedbringe udgifterne og samtidig forenkle sikkerhedslandskabet.

I fonden Horizon3 Innovation tror vi på, at CrowdStrike også i fremtiden vil drage fordel af konsolideringsbølgen og dermed styrke deres position som en innovativ og markedsledende spiller inden for endpoint-beskyttelse. På telekonferencen var det også det vi hørte fra CEO George Kurtz, som bekræftede, at de trods udfordrende markedsforhold formår at vinde markedsandele.

Investeringscasen er intakt

I Horizon3 har vi fortsat et positivt syn på vores investeringscase i CrowdStrike. Regnskabet var rigtig godt og oversteg analytikernes forventninger. Vi er optimistiske omkring fremtidsudsigterne og forventer, at den høje vækst vil fortsætte.

Det tæller også på positivsiden, at CrowdStrike har en stærk forretningsmodel, hvor de formår at konvertere omsætning til frit cash flow samtidig med, at de investerer kraftigt i både vækst og innovation.

Læs vores investeringscase for CrowdStrike

Slutteligt er vi meget positive omkring væksten i flere af deres moduler, hvor især identity protection er blevet tilvalgt af flere kunder. Det viser, at de er godt i gang med at bygge en succesfuld cybersecurity platform, hvor kunderne samler flere af deres services hos CrowdStrike.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores investeringsforening