Horizon3

Cloud markedet kan seksdoble frem mod 2032

Der har de seneste uger og måneder været spekuleret meget i, hvorvidt de tre hyperscalers Amazon (NASDAQ:AMZN), Microsoft (NASDAQ:MSFT) og Alphabet (NASDAQ:GOOGL) kan fastholde den flotte vækst inden for deres cloud forretninger de kommende kvartaler.

Spørger man analysehuset Gartner, er der både ting, der taler for og i mod. På den ene side vil cloud computing stadig være en vigtig drivkraft for at styrke både innovation, vækst og IT sikkerhed på en agil og skalerbar måde. Men omvendt, så kan virksomheder også kun bruge de penge, de har. 

Kigger vi på de globale IT budgetter, så forventer Gartner, at virksomheder i år vil bruge 5,5% mere på IT i forhold til sidste år. I 2024 forventes det, at virksomheder verden over bruger $5.043 mia. på IT, hvilket i så fald vil svare til en vækst på 8,6% i forhold til 2023. 

De tre hyperscaler omsatte for $151 mia. i 2022

En væsentlig del af virksomhedernes IT budgetter vil ende hos de tre føromtalte hyperscalers, hvor Amazon Web Services lige nu er den største med en omsætning i 2022 på $80 mia. Til sammenligning omsatte Microsoft og Alphabet sidste år for henholdsvis $51 og $20 mia.

Både Microsoft og Alphabet offentliggør deres regnskaber for første kvartal den 25. april, mens Amazon’s først kommer den 28. april. I Horizon3 er vi ret forsigtige i vores forventninger til første kvartals regnskaber fra de tre hyperscalers, da vi anerkender den seneste tids makroøkonomiske udfordringer – og at mange derfor har været nødt til at prioritere endnu skarpere end ellers.

Det er dog stadig vores opfattelse, at cloud markedet er et særdeles interessant område at investere i. Og er man langsigtet som os, kan det endda være et godt tidspunkt at akkumulere aktier på, når markedet og regnskaberne er mindre gunstige end normalt.

Det er selvfølgelig forudsat, at man tror på den langsigtede investeringscase.

Microsoft forventes at blive den langsigtede vinder

Kigger man på de tre hyperscalers i cloud markedet, så er Amazon stadig den største og forventes at være det frem til 2027. I hvert fald hvis man spørger Morgan Stanley. 

Vi har i figur 1 vist Morgan Stanley’s forventninger til de tre hyperscalers årlige cloud omsætning fra 2023 og frem til og med 2032. Af den fremgår det, at Amazon, Microsoft og Alphabet forventeligt tilsammen har $932 mia. af cloud markedet om ti år. Det svarer til en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 20%.

I figur 1 er det tydeligt at se, at Morgan Stanley forventer, at Microsoft om ti år er den største af de tre hyperscalers i cloud markedet. Får Morgan Stanley ret, så vil Microsofts cloud omsætning vokse fra $51 mia. i 2022 til $485 mia. i 2032, hvilket svarer til en vækst på gennemsnitligt 25% om året.

Til sammenligning forventes den gennemsnitlige årlige vækst frem mod 2032 at være 21% for Google Cloud Services og 15% for Amazon Web  Services.

Voksende cloud marked vil have afsmittende effekt

I Horizon3 er vi sikre på, at de kommende ti år ikke udvikler sig præcist som forudsagt af hverken Gartner eller Morgan Stanley. Desto længere vi bevæger os ud på grafen, desto sværere bliver fremtiden at spå om. Det er dog ikke ensbetydende med, at cloud markedet til fordeling mellem de tre hyperscalers er mindre i 2032 – det kan ligeså vel være større.

Får Morgan Stanley bare nogenlunde ret i deres analyse, så føler vi os ret sikre på, at fonden vil lave et godt, langsigtet afkast til dens investorer. Ikke bare på investeringerne i Microsoft og Amazon, som begge er en del af fondens aktieportefølje. Det vil nemlig have en afsmittende og positiv effekt på en lang række af de 23 virksomheder, som fonden har investeret i.

Det vil også påvirke omsætningen og indtjeningen hos virksomheder som Nvidia, AMD og ASML på en positiv måde, ligesom fondens gruppe af cybersecurity virksomheder også vil få strukturel medvind. Det sammen kan man sige om data virksomhederne såsom Snowflake og MongoDB.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende nyt om fonden og de virksomheder, den investerer i.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Bliv medinvestor i vores fond