Horizon3

Airbnb leverer endnu et stærkt regnskab

Airbnb (NASDAQ:ABNB) kom tirsdag aften med regnskab for fjerde kvartal, som overgik analytikernes konsensusforventninger til både omsætning og indtjening. Virksomhedens omsætning steg med 24% i forhold til samme kvartal sidste år, hvilket markerer det stærkeste fjerde kvartal nogensinde. Ledelsen i Airbnb nævner øget efterspørgsel hos gæsterne og et større udbud at attraktive overnatningssteder som hovedforklaringerne for det flotte resultat.

I Horizon3 lyttede vi med på earnings call og har læst regnskabet igennem, som i den grad må siges at være yderst tilfredsstillende. Belønningen fra investorerne kom også omgående, da aktiekursen i går blev sendt op med 13,35%.

Vi har nedenfor gennemgået højdepunkterne fra regnskab.

Nøgletal og højdepunkter fra regnskabet

I tabel 1 har vi vist de vigtigste tal fra regnskabet. Her kan man se, at Airbnb havde en omsætning for fjerde kvartal på $1,9 mia., som er en stigning på 24 % i forhold til for tolv måneder siden. For hele regnskabsåret leverede Airbnb leveret et omsætning på $8,4 mia., som er en stigning på 40% i forhold til forrige regnskabsår.

På EBITDA niveau tjente Airbnb $506 mio., hvilket var 16,9% højere end analytikernes estimater. Nettooverskuddet per aktie var $0,48 og hele 45,7% højere end forventet.

Tabel 1 - Nøgletal for Airbnbs fjerde kvartal
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$1,9 mia.

$1,86 mia.

+ 2,2%

EBITDA

$506 mio.

$433 mio.

+ 16,9%

EPS

$0,48

$0,33

+ 45,7%

Kigger vi på nettooverskuddet, så var det $319 mio., som er en markant stigning fra de $55 mio., der var resultatet for samme kvartal året før. Airbnb’s justerede indtjening før renter, skat og afskrivninger var $506 mio. Det var 17% mere end forventet af analytikerne.

På earnings call indikerede Airbnb, at starten af 2023 fortsat viser stor efterspørgsel og at de forventer, at deres omsætning for første kvartal vil ende mellem $1,75 og $1,82 mia. Det overgik også analytikernes forventninger, som lød på $1,69 mia.

Airbnb’s bookingværdi for fjerde kvartal udgjorde $13,5 mia., og man rapporterede 88,2 mio. bookede overnatninger og oplevelser. Det repræsenterer en stigning på 20% i forhold til for tolv måneder siden. Selvom dette tal var mindre end de 89,7 mio., som var forventet af analytikerne, så er billedet, at ledelsen så en forbedring i langdistance- og udlandsrejser i løbet af kvartalet. Det indikerer, at rejselysten er begyndt at vende retur. 

Ledelsen nævnte også, at Airbnb vinder markedsandele i Latinamerika, at de ser et fortsat opsving i Asien og Stillehavsområdet og øgede bookinger til sommerferier i Europa. De sluttede  2022 med 6,6 mio. aktive annoncer, hvilket afspejler en stigning på over 0,9 mio. i forhold til udgangen af fjerde kvartal sidste år.

Airbnb har også gennemført omkostningsbesparende tiltag grundet pandemien. Her har de været forsigtige med at øge antallet af nye medarbejdere de sidste to år. Det til trods er virksomhedens omsætning steget med 75% siden 2019, hvilket må siges at være utrolig flot – og som blot fremhæver kvalitetet i deres deres asset light forretningsmodel.

Airbnb er en sværvægter inden for frit cash flow

Tager vi et kig på Airbnb’s frie cash flow, så generede de $0,45 mia. i frit cash flow. Det er en stigning på 21% i forhold til fjerde kvartal sidste år. For hele 2022 generede de $3,4 mia. i frit cash flow, hvilket er 49% mere end for regnskabsåret 2021.

I Horizon3 betragter vi Airbnb som værende i den absolutte elite, hvad angår frit cash flow. De har diversificerede revenue streams fra eksempelvis servicegebyrer, reservationsgebyrer og oplevelser. Derudover har Airbnb en asset light forretningsmodel, som er enorm skalérbar og profitabel. Det gør det muligt at vokse omsætningen, uden at at omkostninger også vokser nævneværdigt.

Evnen til at generere frit cash flow er for os et væsentligt investeringskriterie, og her gør få det bedre end Airbnb.

Investeringscasen er intakt

Airbnb oplever stigende efterspørgsel efter alternative overnatningssteder, såsom feriehuse, lejligheder, hoteller etc., da flere  leder efter unikke og personlige rejseoplevelser. Airbnb er utrolig godt positioneret til at drage fordel af den tendens.

Vi tror på, at Airbnb fortsat vil kunne øge deres omsætning og indtjening, hvorfor vi også fastholder vores position i Airbnb. Hos Horizon3 mener vi derfor, at vores investeringscase i Airbnb er intakt.

Læs vores investeringscase for Airbnb

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores UCITS fond