Horizon3

Tesla sætter rekord i antal leverede biler for et kvartal

Tesla (NASDAQ:TSLA) offentliggjorde søndag produktions- og leveringstal for årets første kvartal. Ikke overraskende blev det til et nyt rekordkvartal for Tesla, hvilket ikke mindst skyldes den seneste tids prisnedsættelser. 

I alt producerede Tesla 440.808 biler i årets første kvartal, hvoraf de formåede at levere 422.875 biler til deres kunder. Det var en lille smule flere end analytikernes konsensusforventninger, hvor der var lagt op til 421.000 leverede biler i årets første kvartal. Modellerne  3 og Y stod samlet set for 412.180, mens der blev leveret 10.695 af de noget dyrere S og X modeller.

36% flere leverede Tesla biler end for et år siden

Sammenlignes antallet af leverede biler med samme kvartal sidste år, så er antallet steget med 36% på tolv måneder. Det er i vores øjne en flot vækst i et globalt bilmarkedet, som fra 2022 til 2023 forventes at vokse med kun 5% i henhold til data fra Statista. Kigger vi udelukkende på markedet for elbiler, så forventes det at vokse med 24% til i alt  6,47 millioner biler i 2023.

I figur 1 herunder har vi vist første kvartals udvikling i leverede biler fra Tesla de sidste ti år tilbage i tiden. Tallene viser en vækst fra 6.457 leverede biler i første kvartal 2014 til tidligere nævnte 422.875 for første kvartal i år. Det svarer til en gennemsnitlig årlig vækst i antal leverede biler på 62%.

Figur 1 – Tesla biler leveret i første kvartal de sidste ti år

Ikke overraskende er den årlige vækst i antallet af leverede biler faldende i takt med, at Tesla de sidste år har vokset sig større og større. Vi hæfter os dog ved, at de trods deres størrelse stadig vinder markedsandele.

Kort om forventningerne til Tesla regnskabet

At Tesla satte en ny rekord, hvad angår antallet af leverede biler i et kvartal, er ikke en overraskelse for os taget den seneste tids store prisnedsættelser i betragtning. Det bliver derimod spændende at se, hvilken effekt prisreduktionerne har haft på indtjeningen. Det spørgsmål får vi svar på d. 19. april, hvor Tesla offentliggør deres regnskab for første kvartal.

Kigger vi på konsensusforventningerne til Teslas regnskab for kvartalsregnskabet, så forventes der en omsætning på $23,49 mia., hvilket i så fald vil være en vækst på 25% i forhold til samme kvartal sidste år. Rent indtjeningsmæssigt forventes der en tilbagegang fra $1,07 til $0,86 i nettooverskuddet per aktie.

I Horizon3 lytter vi selvfølgelig med på Teslas earnings call den 19. april.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores børsnoterede fond