Horizon3

Stærkt UiPath regnskab imponerer investorerne

Sent i aftes offentliggjorde UiPath (NYSE:PATH), hvis software hjælper virksomheder med at automatisere gentagende processer, regnskab for deres fjerde kvartal. Regnskabet indeholdt flere rekorder i relation til både omsætning og indtjening, hvilket jeg kommer tilbage til længere nede.

Investorerne tog ikke overraskende godt i mod regnskabet og handlede aktien op med næsten 7% i det amerikanske før-marked.

Et kvartalsregnskab med flere rekorder

Omsætningen for fjerde kvartal var $405 mio., hvilket var den højeste nogensinde og 31% mere end i fjerde kvartal sidste år. Det var samtidig knap 6% mere end analytikernes konsensusforventning. Summen af den årligt tilbagevendende omsætning (også kaldet ARR) voksede 22% til $1,46 mia.

Den høje vækst var drevet af virksomheders stigende efterspørgsel efter løsninger, der kan digitalisere og automatisere gentagende processer. Kigger man på antallet af kunder, som årligt bruger mere end $100.000 hos UiPath, så er det tal på tolv måneder vokset med 15% til i alt 2.054 kunder. Endnu  kraftigere har den procentelle vækst været hos den gruppe af kunder, som brugere mere end $1 mio. med en årligt vækst på 26%.

I alt havde UiPath 10.830 kunder ved udgangen af fjerde kvartal.

Fortsætter vi til indtjeningen, så var også her en vigtig rekord. For første gange nogensinde leverede UiPath et nettooverskud efter aktiebaseret aflønning. Det var på beskedne $15 mio. svarende til 4% af kvartalets omsætning. Det er dog en markant forbedring i forhold til fjerde kvartal sidste år, hvor det blev til et nettounderskud på $45 mio.

Ser man bort fra den aktiebaserede aflønning, som ikke har nogen indvirkning på det frie cash, blev det til et nettooverskud på $111 mio. Det frie cash flow for fjerde kvartal var et plus på $146 mio. – og 55% mere end året før. For hele året voksede det frie cash flow fra underskud på $10 mio. i fjor til et overskud på $299 mio. for regnskabsåret, der sluttede 31. januar 2024.

UiPath sluttede regnskabsåret med $1,9 mia. i kontanter og andre let omsættelige aktiver – og ingen gæld på balancen.

I fonden er vi tilfredse med det flotte regnskab, som overgik analytikernes konsensusforventninger til både omsætning og indtjening.

Kunderne er begunstigende med kort tilbagebetalingstid

En af de store fordele ved UiPaths value proposition er den kort tilbagebetalingstid, som kunderne oplever. En analyse fra IDC viser, at de kunder der bruger UiPath i gennemsnit har opnået en økonomiske gevinst på $4 mio. årligt. Analysehuset konkluderer også, at kundernes gennemsnitlige return-on-investment er 529% – og at tilbagebetalingstiden kun er seks måneder.

Som langsigtede investorer som os er det interessante data, da fortæller os, at UiPath har et ikke særlig prisfølsomt produkt. Det er også det billede vi ser, når vi kigger på dækningsgraden, som på tolv måneder er vokset fra 85% til 87%.

Ledelsen hæver forventningerne til de næste tolv måneder

På aftenens earnings call fortalte CFO Ashim Gupta, at de hæver omsætningsforventningerne til indeværende regnskabsår. Deres forventning er nu en omsætning på $1,56 mia. og et driftsoverskud på $295 mio. Samtidig forventer de, at den årligt tilbagevendende omsætning vil stige 18% til $1,73 mia.

Kigger vi lidt længere frem, så forventer analytikerne, at UiPath øger omsætningen fra $1,31 mia. i 2024 til $2,34 mia. i 2028, hvilket er illustreret i figur 1 herunder.

Figur 1 - Den forventede omsætning i mia. $

Vi tror, der er en stor sandsynlighed for, at UiPath vil indfri analytikernes langsigtede omsætningsforventninger. Det begrundes med, at UiPath har stor strukturel medvind fra digitalisering, automatisering og AI, og som vi tror vil fortsætte mange år endnu. Derudover er der er kort tilbagebetalingstid forbundet med investeringer i UiPath, som vi tror også vil hjælpe dem til at vokse i de kommende år. 

Men der er selvfølgelig inden garantier, hvorfor vores perspektiv heller ikke skal ses om en anbefaling om hverken at købe eller sælge aktier i UiPath.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation