Horizon3

Stærkt Datadog regnskab sender SaaS aktier i vejret

Det var et rigtig stærkt kvartalsregnskab, som Datadog (NASDAQ:DDOG) præsenterede i eftermiddags. Omsætningen er på tolv måneden øget med 25% til$548 mio. Det var 4% mere end analytikernes konsensusforventning. Nettoindtjeningen var $0,45 per aktie og hele 32% mere end forventet. 

Udover et rigtig flot regnskab så bød eftermiddagens telekonference også på en opjustering for årets sidste kvartal. Hvor der tidligere var forventet en omsætning på $544 mio. i fjerde kvartal, så er CFO David Obstlers forventning nu, at den ender på mellem $564 og $568 mio.

Investorerne tog i dagens handel særdeles godt mod regnskabet, og sendte Datadogs aktiekurs op med 28%.

Omsætningen er steget 25% på et år

Som allerede skrevet, så steg Datadog omsætningen 25% til $548 mia. Kigger vi på nettoindtjeningen, så er den siden tredje kvartal sidste år øget med imponerende 96% til $0,45 per aktie. Regnskabet bekræfter på mange måder indtjeningspotentialet i Datadogs skalérbare forretningsmodel, som er karakteriseret ved at have høje faste og lave variable omkostninger.

Tager vi et kig på netop de variable omkostninger, så var dækningsbidraget $451 mio. eller 82% af omsætningen. Det er en stigning i forhold til både forrige kvartal, hvor dækningsgraden var 81%, og samme kvartal sidste år, hvor den var 80%.

Indtjeningen fra driften var $131 mio., hvilket svarer til en overskudsgrad på 24%. Det er en markant forbedring i forhold til det samme kvartal sidste år, hvor overskudsgraden var 17%.

Den flotte vækst og voksende indtjening skyldes, at Datadog med sin markedsledende position inden for cloudovervågning har et forretningskritisk produkt, der er svær at spare væk. CEO Olivier Pomel fortalte i den forbindelse på telekonferencen, at de i kvartalet har oplevet faldende prispres i forhandlingerne med kunderne. Derudover har ledelsen haft god kontrol over driftsomkostningerne, som ikke er steget så meget som tidligere.

Det frie cash flow for tredje kvartal var $138 mio. svarende til 25% af omsætningen. Datadog lever derfor med en omsætningsvækst på 25% og en fri cash flow margin på 25% fint op til Rule of 40, som giver en indikation af, hvor profitabel en virksomheds vækst er.

På balancen havde Datadog ultimo september $2,3 mia. i kontanter og andre let omsættelige aktiver.

I fonden er vi meget tilfredse med det regnskab, Datadog præsenterede i dag, som også indeholdt en opjustering til næste kvartal og en generel optimistisk tone for fremtiden.

Kunderne forpligter sig i stigende grad til Datadog

Ved udgangen af fjerde kvartal havde Datadog 26.800 kunder, hvilket er hele 21% flere end for et år siden. Kigger vi på kundeantallet, der årligt køber services for mere end $100.000 årligt, så er det vokset til 3.130. I figur 1 nedenfor har vi vist de sidste fire års udvikling i antallet af store kunder.

Figur 1 - Antal kunder der køber for mere end $100.000 årligt

At kunderne i stigende grad forpligter sig til Datadog, ses udover at de indgår større kontrakter også ved, at indgår aftaler af længere varighed. Som langsigtede investorer i Datadog er det naturligvis signaler, vi er glade for at høre.

Derudover er der også en fortsat positiv udvikling i, hvor mange af Datadogs produkter og services, kunderne tager i brug. 82% af kunderne bruger mindst to produkter. For et år siden var andelen 80% af kunderne. Der er også en positiv trend i antallet af kunder, der fire eller flere og produkter og sågar også i dem, der har taget flere end seks produkter i brug. Det er vigtige KPI’er for os, da det dels fortæller os, at Datadog har en stærk value proposition men også, at de gør øger voldgraven rundt omkring deres forretning.

Regnskabet fik også andre SaaS aktier til at stige

Det flotte regnskab og ledelsens positive udmeldinger på telekonferencen smittede også af på andre SaaS virksomheders aktiekurs. For eksempel steg aktiekurserne for MongoDB (NASDAQ:MDB) og Snowflake (NYSE:SNOW) cirka 11% i dagens handel. Begge er virksomheder, som vi i fonden ejer aktier i.

De to virksomheder offentliggør deres regnskaber henholdsvis 30. november og 6. december. Der er vores forventning, at de også vil levere pæne regnskaber, om end vi ikke forventer kursstigninger i det niveau, Datadog leverede i dag.

Det vil vi holde øje med hos Datadog

Det var efter vores vurdering et rigtig flot regnskab, som Datadog præsenterede i dag. Vi hæfter os ved den strukturelle medvind, de har inden for digitalisering og cloudmigrering. Men også deres voksende markedsposition, store vækstpotentiale og stigende evne til at konvertere omsætning til indtjening og frit cash flow.

Vi vil i de kommende kvartaler holde øje med omsætningsvæksten, som er vigtig for en fond som vores. Derudover bliver det også spændende at se, at de fortsat kan holde fast i den positive udvikling med at vokse kundeengagementerne og styrke voldgraven og dermed også deres markedsposition. Profitabel vækst er et tredje observationspunkt, hvorfor vi vil holde skarpt øje, hvor stor en del af den fremtidige omsætning, der bliver konverteret til indtjening og frit cash flow.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation