Horizon3

Solidt regnskab sender Microsoft aktien op med næsten 7%

Microsoft (NASDAQ:MSFT) kom tirsdag aften med regnskab for deres fjerde kvartal. Eftermarkedet var hurtig til at handle aktiekursen ned, da både omsætningen og indtjeningen ikke helt levede op til analytikernes forventninger. Kursen rettede sig dog hurtigt i takt med, at ledelsen gennemførte deres earnings call. I dag steg prisen på Microsoft aktier med 6.69%.

Resultatet lever ikke helt op til forventningerne

Resultatet, som blev præsenteret af CEO Satya Nadella tirsdag aften, levede ikke helt op til analytikernes forventninger, men klarede sig trods alt bedre end mange investorer havde frygtet.

Vi har herunder opsummeret de vigtigste tal fra regnskabet.

  • Omsætningen var $51,9 mia., hvilket er 12% højere end samme kvartal sidste år, men 1,1% mindre end forventen af analytikerne.
  • Driftsoverskuddet var $20,5 mia., hvilket er 8% højere end samme kvartal sidste år, men 2,9% mindre end forventet af analytikerne.
  • Overskuddet per aktie var $2,23, hvilket er 3% højere end samme kvartal sidste år, men 2,6% lavere end forventet af analytikerne. 
  • Det frie cash flow $17,7 mia., hvilket var 8,6% højere en samme kvartal sidste år, men 6% lavere forventet af analytikerne.

Dykker vi ned i Microsofts tre forskellige forretningsområder, så er Intelligent Cloud det største. Her er omsætningen steget med 20% de seneste tolv måneder og udgjorde $20,9 mia. Det er i det forretningsområde, man blandt andet finder Azure og andre cloud services, hvis omsætningen steg med hele 40%.

Næststørste forretningsområde er Productivity og Business Processes. Her var omsætningen $16,6 mia., hvilket er en stigning på 13% i forhold til samme kvartal året før. Her finder man blandt andet omsætningen fra Office og Dynamics produkterne.

Det sidste forretningsområde er Personal Computing, som på tolv måneders basis voksede med 2% til $14,4 mia. i omsætning. Her finder man Windows, Xbox og Surface.

På aftenens earnings call blev der nævnt en række faktorer, der har haft en indflydelse på Microsofts resultat. Det var blandt andet krigen i Ukraine, valutatab grundet den høje dollarkurs og ikke mindst den langvarige COVID-nedlukning i Kina. Derudover blev det bekræftet, at annoncører bruger færre penge, hvilket påvirkede Microsofts søgeforretning og platformen LinkedIn.

Vores holdning til Microsoft er stadig positiv

Helt konkret viste kvartalet den langsomste omsætningsvækst siden 2020, og overskuddet per aktie levede for første gang siden 2016 ikke op til markedets konsensusforventninger. Vi mener, det siger mere om de nuværende vanskelige makroøkonomiske og geopolitiske forhold, end det er et udtryk for at Microsofts langsigtede potentiale er svækket.

Det var også en særdeles optimistisk CEO, der på aftenens earnings call fortalte om Microsofts unikke positionering, flotte resultater og uudnyttede markedspotentiale. Ikke mindst inden for Intelligent Cloud, hvor omsætningen for Azure og andre cloud services er steget med hele 40% i forhold til samme kvartal sidste år. 

CEO Satya Nadella forventer tocifrede vækstrater for den samlede omsætning i det kommende år, hvilket blandt er drevet af større og længere kontrakter med kunderne.

"Vi ser større, langsigtede kontrakter, og har vundet et rekordstort antal på plus $100 mio. og en aftale på plus $1 mia. i dette kvartal."
Satya Nadella Microsoft
Satya Nadella
CEO

Hos Horizon3 er vi fortsat imponeret over Microsoft, deres produkt-mix og deres dygtige ledelse. De har en tydelig strategi og produkterne og forretningsmodellen til at eksekvere den. Deres produkter giver øjeblikkeligt værdi for kunderne på deres digitale rejse, og er samtidig svære at erstatte. Det skaber klæbelighed.

Cloud udrulningen er fortsat i sin spæde start, og har mange års vækst foran sig. Microsoft bliver med meget stor sandsynlighed en af de virksomheder, som kommer til at nyde rigtig godt af den udvikling. Derudover hjælper de også deres kunder med at implementere hybrid-work ved stille en masse fantastiske produkter som Teams og Office365 til rådighed. 

På deres earnings call blev det også nævnt, hvordan de forsøger at skabe nye omsætningsstrømme inden for Personal Computing. Her bliver det specielt spændende at se, om Microsoft får lov til at købe Activition Blizzard. 

Taget den makroøkonomiske og geopolitiske situation i betragtning, er vi hos Horizon3 meget tilfredse med kvartalet. Vi er optimistiske med hensyn til fremtiden og holder på vores position.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Bliv medinvestor i vores investeringsfond