Horizon3

SentinelOne fortsætter deres store vækstrejse

Endpoint Security selskabet SentinelOne (NASDAQ:S) kom onsdag med regnskab for andet kvartal. Resultatet understreger, at SentinelOne er en stærk virksomhed, der vokser på tværs af deres forretning. Endnu engang leverede de trecifret vækst i omsætningen, som er vokset hele 124% i forhold til samme kvartal sidste år.

Regnskabet viser et selskab i hypervækst

Tom Weingarten, som er CEO i SentinelOne, præsenterede regnskabet for andet kvartal. De vigtigste tal er listet herunder.

 • Den samlede omsætning steg 124% til $102,5 mio. sammenlignet med $45,8 millioner sidste år. Det er samtidig 6,98% højere end konsensusforventningerne.
 • Den årligt gentagende omsætning (ARR) steg med 122% til $438,6 mio. Kunder med en ARR på mere end $100.000 voksede 117% år til i alt 755.
 • Non-GAAP bruttomargin var 72,2%, hvilket er en væsentlig stigning fra 62%, som var resultatet for tolv måneder siden.
 • Omsætningen fra eksisterende kunder (NRR) var 137% højere end for tolv måneder siden. Det indikerer SentinelOne evne til at bevare, engagere og vokse deres eksisterende kundebase.
 • Kundeantallet voksede med 60% til over 8.600 kunder ved udgangen af andet kvartal af regnskabsåret 2023.
 • Driftsunderskud på $58,1 mio. sammenlignet med et driftsunderskud på $45 mio. i første kvartal året før.
 • De samlede driftsomkostninger steg med 80% til $132,1 mio. sammenlignet med året før.
 • SentinelOne har kontanter, likvider og kortsigtede investeringer på 1,2 milliarder dollars.

For resten af året gav ledelsen følgende guidance, som indeholder en stigning i forhold til tidligere udmeldinger fra SentinelOne.

Guidance for næste kvartal
 • For tredje kvartal forventer SentinelOne en omsætning på $111 mio.
 • Non-GAAP bruttomargin forventes at være 71%.
Guidance for hele året
 • For hele året forventer SentinelOne en samlet omsætning på $415-$417 millioner.
 • Non-GAAP bruttomargin forventes at lande mellem 70,5 og 71%.

Regnskabet viser, at SentinelOne i den grad har momentum fra den store strukturelle megatrend, som cybersecurity er og vil være i mange år frem. Man leverede endnu en gang mere end 100% vækst i omsætningen samtidig med, at bruttomarginen forbedrer sig væsentligt. Den årligt gentagende omsætning (ARR) voksende med 122%, hvilket viser en stærk validering af deres abonnementsbaserede forretningsmodel.

SentinelOne har stor kundetilgang og internationalt vokseværk

SentinelOnes vækst i omsætningen var drevet af en voksende kundebase såvel som eksisterende kunder, som lægger flere og flere penge hos SentinelOne. Kundeantallet voksede med 60% for året og man har nu flere end 8.600 kunder. Derudover hæfter vi os ved, at den internationale omsætning på tolv måneder er vokset med 135%. 

I Horizon3 ser vi det som afgørende, at SentinelOne har en mission om at komme bredt ud geografisk. Det er især afgørende, når vi kigger på endpoint protection og opbygning af en AI-drevet XDR, som har brug for geografiske data omkring sårbarheder og trusler for at kunne identificere og forebygge disse fremadrettet.

SentinelOne klarer sig flot i et felt med dygtige konkurrenter

Kigger vi på, hvordan SentinelOne klarer sig i forhold til de andre endpoint protection selskaber, så er de i den gode ende. Det bekræftes af Gartner, som har placeret dem som leder i deres Magic Quadrant for Endpoint protection 2022. Derudover har MITRE lavet et framework, der hedder ATT&CK, som bruges til at undersøge og validere modstandsevnen på de forskellige antivirus produkter. Her fører SentinelOne foran både Microsoft og CrowdStrike, hvilket må siges at være utrolig stærkt. 

SentinelOne har en høj værdisætning

Kigger vi på værdistætningen af SentinelOne, så er det utvivlsomt en dyr aktie. Især hvis man sammenligner med valueaktier. Til det må man nok bare erkende, at kvalitet altid vil være højt prissat. Compounding aktier kommer sjældent på udsalg.

Aktiekursen er på nuværende tidspunkt omkring $25 dollars. Da SentinelOne gik på børsen, var prisen $35. Så i det lys, er aktien mindre dyr nu. Samtidig er omsætningen næsten seks gange højere, hvis man sammenligner tallene fra dengang med det netop aflagte kvartal.

Hos Horizon3 har vi en investeringshorisont på minimum tre år. Kigger vi på, hvad investorer skal betale for én krone af omsætningen for at eje SentinelOne aktien, får vi tallene vist i figur 1.

Figur 1 - Forventet fremtidig p/s multipel

Fremtiden er altid forbundet med en vis usikkerhed, så multiplerne i figur 1 skal ikke tages for pålydende. Men regnskabet fra SentintelOne mener vi understreger, at cybersecurity er en strukturel megatrend, som ikke er hverken inflations- eller rentefølsom. Det er derimod kritisk infrastruktur, som virksomheder verden over har vanskeligt ved at nedprioritere.

Hos Horizon3 mener vi derfor, at der er en høj sandsynlighed for, at SentinelOne vil fortsætte med at vokse i mange år frem. Det var også den forventning, Tom Weingarten gav udtryk for på onsdagens earnings call. Vi mener derfor også, at vores investeringscase i SentinelOne er intakt – måske endda ligefrem styrket.

Da vi ikke kender læsernes økonomiske situation, investeringshorisont og risikoprofil, er dette skriv ikke en anbefaling om at købe eller sælge SentinelOne aktien. Vi anbefaler altid, at man laver sin egen due diligence.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsforening