Horizon3

SentinelOne leverede igen trecifret vækst

Den amerikanske cybersecurity virksomhed SentinelOne (NASDAQ:S), kom tirsdag aften med regnskab for fjerde kvartal, som samtidig afslutter deres regnskabsår. SentinelOne har endnu engang leveret trecifret vækst i omsætningen, som er vokset med hele 106% i forhold til samme kvartal sidste år.

Vi har i Horizon3 læst regnskabet igennem og lyttet med på earnings call, som vi nedenfor har sammenfattet vores tanker omkring.

Nøgletal for fjerde kvartal

Vi har i tabel 1 nedenfor vist de vigtigste nøgletal fra SentinelOnes kvartalsregnskab. Tabellen viser, at omsætningen var $126 mio., hvilket var 1,1% højere end konsensusestimaterne. Kigger vi på SentinelOnes driftsresultatet, så landede det på -$43,7 mio., hvilket også overgik analytikernes forventninger. Slutteligt overraskede man også på nettooverskuddet per aktie, som endte på – $0,13.. Det var 18,8% mere end konsensusestimaterne. 

Tabel 1 - Nøgletal for SentinelOne fjerde kvartal
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$126 mio.

$125 mio.

+1,1%

EBITDA

- $26,8 mio.

- $44,4 mio.

+39,6%

EBIT

- $43,7 mio.

- $48,5 mio.

+9,9%

EPS

- $0,13

- $0,16

+18,8%

SentinelOne leverede en omsætningsvækst på hele 106% for hele året, hvor omsætningen endte på $422 mio. Denne vækst var primært drevet af deres Singularity XDR-platform, som virker på tværs af endpoint, cloud og identitetter. Omsætningen fra internationale markeder steg med 125% og udgjorde 35% af omsætningen. Tomer Weingarten, som er CEO i SentinelOne, sagde på earnings call, at virksomheden nu virkelig er begyndt at udnytte sit globale vækstpotentiale og har stor succes med at erhverve nye kunder. 

Man er også begyndt at vise væsentlige forbedringer på driftsmarginerne, hvilket skyldes et skærpet fokus på omkostningerne. Selv siger ledelsen, at de vil forblive dynamiske ved at investere strategisk i vigtige vækstområder og sikre, at deres vej til lønsomhed ikke afviger på tværs af forskellige økonomiske scenarier. De forventer således også at levere endnu et år med væsentlig forbedring af driftsmarginen.

SentinelOne har dog stadig en klar strategi om at opnå høj og hurtig vækst, hvilket selvfølgelig ikke sker uden omkostninger. Det betyder, at overskuddet bliver reinvesteret i vækst og produktudvikling, hvilket vi også mener er den rigtige langsigtede strategi. 

En anden vigtig ting i regnskabet var, at SentinelOne har opnået en ARR på $0,5 mia. i fjerde kvartal fordelt på 10.000 kunder. De fik næsten 750 nye kunder i fjerde kvartal, og deres samlede kundetal voksede med 50% i forhold til sidste år. Kunder med en ARR på mere end $100.000 voksede med 74% i forhold til året før. Det er store fremskridt og et rigtig flot resultat.

SentinelOne sluttede året med $1,2 mia. i omsætningsaktiver, hvilket giver dem en stærk finansiel position. Det gør dem også i stand til fortsat at investere i innovation og vækst uanset, om de makroøkonomiske forhold måtte blive forværret i den kommende tid. Som langsigtede investerer er det vigtigt for os.

Hvis vi ser på den aktiebaserede aflønning, vil man se at SentinelOne befinder sig i den høje ende. Dette er dog ikke så ualmindeligt for unge teknologiselskaber, da de ofte bruger denne tilgang til at tiltrække de bedste talenter. Vi vil fortsætte med at følge udviklingen og forventer, at væksten vil udligne omkostningerne.

Guidance for kommende regnskabsår

Tager vi et kig på guidance, så forventer SentinelOne en omsætning for hele året på mellem $631 og $640 mio., hvilket svarer til en vækst på omkring 51%. De forventer fortsat, at der vil være makroøkonomisk usikkerhed og at vil fortsætte hele 2023. I Horizon3 synes vi derfor, det er fornuftigt at have en konservativ forventningsafstemning til næste års vækst.

Et nyt og klogt strategisk samarbejde

SentinelOne har fornyeligt indgået et strategisk partnerskab med Wiz, som er en førende virksomhed inden for cloud-sikkerhed. Samarbejdet betyder, at kunder nu kan tilbydes en førende cloud-sikkerhedsløsning, der giver bedre muligheder for at opdage, forebygge, undersøge og reagere på sikkerhedstrusler i skyen. Ved at kombinere SentinelOnes Cloud Workload Protection Platform (CWPP) med Wiz’s Cloud Native Application Protection Platform (CNAPP), kan virksomhederne nu sikre deres cloud-infrastruktur og workloads uden at bremse hastigheden eller agiliteten i deres miljø.

Partnerskabet mellem SentinelOne og Wiz bringer to af de mest innovative virksomheder i cybersikkerhedsbranchen sammen. Sammen kan de være med til at give kunderne en forbedret synlighed og beskyttelse af deres cloud workloads.

Wiz blev grundlagt i 2020 og har allerede sikret hundredvis af organisationer over hele verden, herunder store navne som Salesforce, Slack og BMW. Med partnerskabet mellem SentinelOne og Wiz vil kunderne få en endnu mere omfattende og komplet sikkerhedsløsning for deres cloud-infrastruktur.

Fortsat meget anerkendt i branchen

SentinelOne er forsat en af de førende teknologivirksomheder på markedet, og har derfor også opnået anerkendelse på store brancheranglister som MITRE, Forrester og Gartner Magic Quadrant, hvor de er placeret i lederkategorien for endpoint beskyttelse.

SentinelOne klarer sig også utrolig godt i forhold til MITRE’s ATT&CK framework, som bruges til at evaluere produkternes effektivitet mod angreb. Faktisk klarer SentinelOne sig bedre end selskaber som Microsoft og CrowdStrike på specifikke områder, hvilket er yderst stærkt.

Investeringscasen er intakt

Overordnet set viser regnskabet, at SentinelOne har momentum fra den strukturelle megatrend som cybersecurity er. Man leverede endnu en gang trecifret vækst i omsætningen samtidig med, at bruttomarginen forbedrede sig. Den årligt gentagende omsætning (ARR) voksende også pænt, hvilket viser en stærk validering af deres abonnementsbaserede forretningsmodel. I Horizon3 ser vi derfor investeringscasen som værende intakt.

Derudover er vi glade for at se, at SentinelOne har en mission om at komme bredere ud geografisk. Det er især afgørende, når man kigger på endpoint protection og opbygning af en AI-drevet XDR, som har brug for geografiske data omkring sårbarheder og trusler for at kunne identificere og forebygge disse fremadrettet. Derfor er det glædeligt at man er begyndt at hente flere internationale kunder, som vi så stige med 125%.

Slutteligt er det naturligvis vigtigt, at de fortsat høster stor anerkendelse hos de største brancheranglister såsom Gartner, Forrester og MITRE, hvilket blot validerer os i at de har et stærkt produkt.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores investeringsforening