Horizon3

Nvidia slår forventningerne for 13. kvartal i streg

25. maj kom Nvidia med regnskab for årets første kvartal. Vi lyttede med på earnings call og har også læst regnskabet igennem. Overordnet set synes vi, at regnskabet var tilfredsstillende. 

Hos Horizon3 har vi altid høje forventninger, når Nvidia kommer med regnskab. Man har en virkelig dygtig ledelse, som altid har god kontrol og hånd om forretningen. Selv i svære situationer som under coronakrisen og i en tid med stigende inflation og renter, som vi ser lige nu.  

Generet set lever Nvidia op til de høje forvetninger, hvad angår vækst i omsætningen såvel som indtjening. Forud for dette regnskab, har Nvidia slået forventninger i de sidste 12 kvartaler, hvilket vidner om en virkelig veldrevet virksomhed. Dette kvartal var ingen undtagelse, da man igen overgår forventningerne.

Et regnskab med flere rekorder

Vi har herunder opsummeret de vigtigste tal fra første kvartals regnskab.

  • Samlet set var omsætningen $8,29 milliarder og 46% højere end for et år siden. Forventningerne var $8,10 milliarder.
  • Omsætningsrekord i omsætning for både datacenter og gaming segmenterne. 
  • Non-GAAP dækningsbidrag steg til 67,1% i forhold til 66,2% for et år siden.
  • Nettooverskuddet var $3,44 milliarder og 46% højere end samme kvartal sidste år.
  • EPS er på tolv måneder steget 49% til $1,32 per aktie.

Datacenter:

  • Omsætningen i første kvartal var rekordhøje $3,75 milliarder, hvilket er en stigning på 83% i forhold til samme kvartal sidste år og 15% højere end sidste kvartal.

Gaming:

  • Omsætningen i første kvartal var på rekordhøje $3,62 milliarder og 31 % højere end for tolv måneder siden. I forhold til forrige kvartal er der tale om en stigning på 6%.

Professionel visualisering: 

  • Omsætningen i første kvartal var $622 millioner, en stigning på 67% fra et år siden og et fald på 3% i forhold til det foregående kvartal.

Automotive og Robotics:

  • Automotive-omsætningen i første kvartal var $138 millioner, et fald på 10% i forhold til året før og en stigning på 10% i forhold til det foregående kvartal.

På earnings call hørte vi en tilfreds Huang Jensen, som er Nvidia’s CEO. Han havde blandt andet følgende kommentar omkring fremtidsudsigterne, hvor de forventer en stor bølge af nye produkter, som skal være med til fremme udviklingen inden for blandt andet AI, datacentre, Gaming, VR/AR, Automotive og Omniverse.

"Vi forbereder os på den største bølge af nye produkter i vores historie med nye GPU-, CPU-, DPU- og robotprocessorer, der vokser i anden halvdel. Vores nye chips og systemer vil i høj grad fremme AI, grafik, Omniverse, selvkørende biler og robotteknologi, såvel som de mange industrier, som disse teknologier påvirker,”.
Nvidia logo
Huang Jensen
CEO

Udsigterne for andet kvartal

Kigger vi på udsigterne for andet kvartal, så forventer Nvidia en smule modvind. Det skyldes primært den tilspidsede situation mellem Ukraine og Rusland samt coronanedlukningen i Kina. Derudover er det heller ikke usandsynligt, at makroforholdene også kan påvirke væksten.

Man har på koncernniveau derfor nedjusteret forventningerne til omsætningen til $8,10 millarder med et udsving på plus eller minus 2%. Dette er en nedjustering på omkring $500 millioner.  

Vores tanker om Nvidias fremtid

I Horizon3 er vi meget tilfredse med regnskabet. Det at de har været i stand til at slå forventningerne 13. kvartaler i træk, vidner om en ledelse der virkelig har styr på forretningen. Der er ingen tegn på opbremsning og man har virkelig gang i mange spændende nye tiltag. 

Datacenter-segmentet har nu vokset sig størst. Specifikt er Nvidia’s GPU’er blevet standarden for at accelerere arbejdsbelastninger som for eksempel analyse, kunstig intelligens og videnskabelig databehandling. Faktisk satte virksomheden rekord ved MLPerf-benchmarks, en række tests designet til at måle ydeevnen af AI-beregningsplatforme. Samlet set kontrollerer Nvidia lige nu omkring 85-90 % af markedet for supercomputeracceleratorer.

Kigger vi på gaming-segmentet, så er Nvidia også klart den største aktør. Spil bliver i dag mere og mere grafiktunge, og der er et uendeligt kapløb om at få de bedste ydeevner og visuelle oplevelser. Det ser man også i efterspørgselen, hvor det længe har været meget svært at anskaffe sig de bedste GeForce grafikkort. Derudover er der også andre tendenser som understøtter sektorens vækst, såsom popularisering af free-to-play spil, esport, streaming og metaverse. Nvidia’s GeForce har efterhånden i mange år været det dominerende mærke inden for gaming industrien. I 2020 har man også lanceret en ny satsning ved navn Geforce NOW, hvor man tilbyder GeForce GPU i skyen for omkring $10 dollars om måneden, hvilket giver gamers mulighed for at køre high-end spil til en fast månedlig pris.

Hos Horizon3 ser vi også et enormt potentiale i autonome køretøjer, hvor Nvidia investerer store beløb. Man har blandt andet fornyeligt indgået en ny aftale med Lucid, BYD, Mercedes-Benz og Jaguar som skal være med til at udvikle Drive Hyperion 9, som kommer til at fungere som centralnervesystemet i selvkørende teknologi. Man skal se det som en 360 grader sensor, der hjælper en bil med at se sine omgivelser. Huang Jensen nævnte til GTC konferencen, at man allerede har en ordrepipeline på $11 milliarder i løbet af de næste seks år. Derudover nævnte han også, at selvkørende teknologi bliver en af de største AI-industrier i verden, og at det med stor sandsynlighed bliver Nvidia’s næste milliardforretning. 

Vi har herunder kort lavet en kort bull og bear case for Nvidia.

Fair pris for en fantastisk virksomhed

Kigger vi på Nvidia’s aktiekurs, så har den sat sig omkring 46% siden den var højest i slutningen af november 2021. Den handler lige nu til en P/E på omkring 30, hvilket ikke kan siges at være billigt. Vi synes dog, det nuværende niveau er attraktivt, hvis man har de langsigtede briller på. 

Nvidia er en top 3 position hos Horizon3.

For god ordens skyld skal det siges, at denne artikel ikke er en anbefaling til hverken at købe eller sælge aktier i Nvidia, da sådanne beslutninger afhænger af læserens individuelle økonomi, risikoprofil og investeringshorisont.

Abonnér på vores markedskommentarer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Del på sociale medier
Bliv medinvestor i vores investeringsfond