Horizon3

Microsoft leverer et solidt Q3 regnskab

Microsoft leverede regnskab i går aftes efter markedet lukkede. Endnu engang ser vi Microsoft være en solid og veldrevet virksomhed, hvor vi fortsat ser et stort vækstpotentiale mange år forud. Især inden for intelligent cloud forretningsbenet, som bl.a. indeholder Microsoft Azure, ser vi en meget lys fremtid. 

Satay Nadella sagde bl.a. følgende om Microsoft fremtidsudsigter til pressemødet:

Fremadrettet vil digital teknologi være det vigtigste input, der driver verdens økonomiske produktion. På tværs af tech-stakken udvider vi vores muligheder og tager del som vi hjælpe kunder med at differentiere, opbygge modstandskraft og gøre mere med mindre.
Microsoft logo
Satay Nadella
CEO

Nøgletal fra Q3 rapporten

  • Omsætningen var $49,4 milliarder og steg 18 %
  • Driftsindtægten var $20,4 milliarder og steg 19 %
  • Nettoindkomsten var $16,7 milliarder og steg 8 % GAAP (op 13 % non-GAAP)

Microsofts forretningsmæssige højdepunkter

  • Omsætningen i Intelligent Cloud var $19,1 milliarder og steg 26%
    • Omsætningen fra serverprodukter og cloudtjenester steg 29 % (op 32 % CC). drevet af Azure og andre cloudtjenesters omsætningsvækst på 46 % (op 49 % CC)
  • Omsætningen inden for produktivitet og forretningsprocesser var $15,8 milliarder og steg 17 %
  • Omsætningen indenfor personlig computing var $14,5 milliarder og steg 11 %.
 

Tabel over Microsofts service og produktudviklingen i procent

Microsoft regnskab Q1

https://www.microsoft.com/en-us/investor/earnings/FY-2022-Q3/Hvad tænker vi i Horizon3? 

I Horizon3 synes vi efterhånden at Microsoft handels til en attraktiv pris, hvis man har de langsigtede briller på. Microsoft har virkelig meget medvind med at få løftet virksomheder til deres cloudtjenester, hvilket også tydeligt ses af talene. Når virksomhederne først har løftet sine services til skyen, opnår de en masse forretningsmæssige fordele i form af bl.a. skalerbarhed, performance, agilitet, sikkerhed mm. som alt sammen skaber en høj klæbrighed til deres produkter. IT for virksomheder er i dag blevet kritisk infrastruktur, og noget som ikke kan nedprioriteres. Vi er derfor ikke bekymret for de konjunkturudsving som vi ser i markedet inden for cloud og tech segmentet.

I tabellen nedenfor har vi vist forventet p/e værdier frem til udgangen af 2024. Værdierne er baseret på konsensusestimater fra de analytikere, som dækker Microsoft.

Regnskabet kan findes her:
Microsoft Q3 regnskab

Bliv medinvestor i vores investeringsfond