Horizon3

MercadoLibre fortsætter sin profitable vækstrejse

Latinamerikanske MercadoLibre (NASDAQ:MELI) offentliggjorde torsdag aften regnskab for årets første kvartal. Regnskabet viste en tolv måneders vækst i omsætningen på 35% og en overskudsgrad, som i løbet af tolv måneder er steget fra 6,2% til 11,2%.

I Horizon3 er vi imponerede over MercadoLibre’s konstante evne til at vokse profitabelt trods udfordrende makroøkonomiske forhold. Aktien, som i år er steget 47%, er af samme grund blandt de fem største positioner i fonden.

Omsætningen er øget med 35%

MercadoLibre er aktive inden for to forretningsområder i Latinamerika – nemlig e-commerce og fintech. E-commerce delen er stadig den største del af af virksomheden, mens fintech delen til gengæld er den hurtigst voksende.

På koncernniveau omsatte MercadoLibre for $3,04 mia., hvilket er 35% mere end samme kvartal sidste år. Normaliseres  regnskabet for valutaudsving, var væksten hele 58%. Forud for regnskabet havde analytikerne forventet en omsætning på $2,89 mia., så også på det punkt overraskede regnskabet positivt.

Kigger vi på indtjeningen, så var driftsoverskuddet $0,34 mia, hvilket var 20% bedre end konsensusforventningen, Nettooverskuddet var $3,97 per aktie, hvilket også var 20% bedre end ventet. Det var samtidig 205% mere end sidste års nettooverskud for første kvartal, som var $1,30 per aktie.

Det frie cash flow for første kvartal var $0,16 mia. og 5% af omsætningen. Kvartalet sluttede med $3,5 mia. i kontantlignende aktiver.

Voldgraven om e-commerce forretningen vokser

E-commerce forretningen omsatte i første kvartal for $1,68 mia., hvilket er 31% mere end for et år siden. Størstedelen af omsætningen kommer fra Brasilien, hvilket tydeligt ses i figur 1 herunder.

Figur 1 – E-commerce omsætning i mio.$

Handelsaktiviteten – også defineret som gross merchandise volume – var i første kvartal $9,4 mia., hvilket er en stigning på 43% i forhold til første kvartal 2022. Den aktivitet var fordelt på 309 mio. solgte produkter.

MercadoLibre’s take rate – som er det tjente beløb per transaktion – er i løbet af de seneste tolv måneder steget fra 16,7% til 17,8%. I det regnestykke har de voksende annonceindtægter, som har et højt dækningsbidrag, haft stor betydning.

MercadoLibre har de seneste år investeret store beløb i deres logistiske infrastruktur. Det har – efter vores vurdering – været med til at bygge en dybere voldgrav om deres voksende e-commerce forretning. Disse investeringer er kommet kunderne til gode i form af leveringer, hvor 99% af alle køb nu leveres senest dagen efter bestilling. 53% af købene leveres allerede første dag.

I Horizon3 er vi imponerede over MercadoLibre’s evne til til bygge en større voldgrav omkring deres e-commerce forretning samtidig med, at man vokser profitabelt.

Fintech forretningen næsten fordoblet på tolv måneder

Den totale betalingsvolumen i MercadoLibre’s fintech forretning er siden samme kvartal sidste år vokset 96% til $37 mia. Zoomer vi ind på udlånsporteføljen, så var den ved udgangen af første kvartal $3 mia. – og 26% mere end for et år siden.

Forbrugslån udgør 56% af den samlende udlånsportefølje på $3 mia. Denne type udlån har dog relativ lav vækst lige nu, grundet de nuværende makroøkonomiske forhold, hvor man gerne vil udvise større forsigtighed end ellers.

Omsætningen i fintech delen er på tolv måneder vokset fra $0,97 til $1,36 mia. Ligesom for e-commerce forretningen er Brasilien med en omsætning på $0,67 mia. det største marked for virksomhedens fintech ydelser. Markederne i Mexico og Argentina vokser dog hurtigere, hvilket er illustreret i figur 2 herunder.

Figur 2 – Tolv måneders omsætningsvækst i %

Den fintech relaterede omsætning er i Mexico vokset fra $102 til $193 mio. og i Argentina fra $$278 til $448 mio. Dermed vokser de to markeder – hvis ret skal være ret – fra en markant mindre base end Brasilien, som i 2022 havde en omsætning på $563 mio.

I Horizon3 har vi store forventninger til MercadoLibre’s fintech forretning, som stadig er relativ ny. Derfor holder vi også løbende øje med udviklingen og ikke mindst, hvordan den klarer sig under de nuværende makroøkonomiske forhold.

Fondens investeringscase er intakt

Efter at have gennemgået regnskabet for første kvartal og lyttet til ledelsens telekonference mener vi i den grad, at vores langsigtede investeringscase i MercadoLibre er intakt.

Læs vores investeringscase for MercadoLibre

Vi vil i den kommende kvartaler holder øje med væksten og indtjeningen i begge dele af forretningen. Vi vil også holde et ekstra øje med låneporteføljen i fintech forretningen.

MercadoLibre aktien er ikke en billig aktie, hvilket kan være med til at forklare, hvorfor aktiekursen faldt og ikke steget efter det flotte kvartalsregnskab. I år er aktiekursen steget 47% og handler til en næste tolv måneders prissætning på næsten 64 gange forventet indtjening.

På kort sigt har vi i Horizon3 derfor heller ikke en holdning til, om aktiekursen skal stige eller falde. Tager vi de længere briller på, som vores investeringsstrategi tillader os at gøre, så handler aktien til en forventet 2025 multipel på 35 gange den forventede indtjening. 

Den pris kan heller ikke kaldes billig, men er trods alt et godt stykke over det historiske all-time-low, som var 54 gange indtjeningen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på de mest innovative vækstvirksomheder i verden.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Bliv medinvestor i vores UCITS fond