Horizon3

Markedets bekymring til Palo Alto regnskabet var ubegrundet

Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW), som er en af verdens førende virksomheder inden for cybersecurity, offentliggjorde fredag aften regnskab for fjerde kvartal. Markedet var uforstående og bekymret for, at man havde valgt en fredag til at offentliggøre regnskabet for fjerde kvartal, da det oftest forbindes med dårlige nyheder. Det var heldigvis ikke tilfældet denne gang.

Op til regnskabet havde der været en del uro omkring, hvad der ville vente på telekonferencen. Mange analytikere havde stillet sig uforstående overfor, at ledelsen havde valgt at offentliggøre regnskabet på en fredag. Det var blandt andet kommet til udtryk i aktiekursen, som var faldet løbende op til offentliggørelsen. CEO Nikesh Arora udtrykte beklagelse over eventuelle gener. Han nævnte virksomhedens udfordringer med planlægningen, da man havde en konference og et bestyrelsesmøde, der skulle planlægges omkring. Han anerkendte samtidig, at det nok ikke var ideelt at offentliggøre regnskabet på en fredag.

Op til regnskabet havde vi også internt i Horizon3 drøftet, hvad årsagen hertil kunne være. Vi synes dog, korrektionen virkede en smule irrationel og ville gerne se og høre regnskabet, før der skulle tages nogle beslutninger.

Den beslutning er vi naturligvis tilfredse med i dag.

Nøgletalene fra regnskabet

Vi har i tabel 1 nedenfor vist de vigtigste nøgletal fra Palo Alto Networks regnskab for fjerde kvartal. Tabellen viser, at omsætningen var $1,95 mia., som var 0,2% mindre end forventet af analytikerne. Driftsresultatet (EBIT) landede på $556 mio., hvilket var 13,4% mere end forventet. Man overraskede også positivt på nettooverskuddet, som endte på $1,44 per aktie og 12% mere end forventet. 

Tabel 1 - Nøgletal for andet regnskabskvartal
Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$1,95 mia.

$1,96 mia.

-0,2%

EBIT

$556 mio.

$490 mio.

+13,4%

EPS

$1,44

$1,29

+12,0%

Samlet set steg abonnements- og supportomsætningen med 27%. Abonnementsomsætningen voksede med 31% til $918 mio., og supportomsætningen voksede med 20% til $528 mio. Væksten var konstant på tværs af alle regioner. Amerika og EMEA oplevede begge en stigning på 26%, mens JPAC voksede med 24%.

På indtjeningssiden oplevede de også forbedringer takket være betydelig operationel gearing, som blev drevet af forbedret effektivitet samt en øget andel af omsætningen fra deres profitable softwareforretning.

Tager vi et kig på balancen, så sluttede Palo Alto Networks med en solid kontantbeholdning og kortsigtede investeringer på $5,4 mia., hvilket understreger virksomhedens stærke finansielle position.

Konservativ guidance til fremtiden

For første kvartal forventer Palo Alto Networks en omsætning på $1,82 til $1,85 mia. Omsætningen for hele året forventes at lande mellem $8,15 og $8,2 mia., som er en stigning på omkring 19% i forhold til sidste år. Dette var under analytikernes forventninger på $1,93 mia. for første kvartal og $8,38 mia. for hele året.

Renten har hævet prisen på penge

På telekonferencen blev det fortalt, at mange kunder har sat fokus på omkostninger og hvornår, deres regninger skal betales skal foretages. Det skyldes i høj grad rentestigningerne, hvor penge pludselig har fået en pris. Det får mange kunder til enten at kræve rabatter ved forudbetalinger eller forlængede betalingsbetingelser.
 
Det har man fra ledelsens side taget højde for tidligere på året ved at ansætte flere sælgere, som man har trænet til at tackle den slags vilkår. Det har betydet at Palo Alto Networks ikke har været lige så påvirket som andre i branchen. Dog har det betydet, at de har tilbudt flere kunder lempeligere betalingsbetinger, hvilket også er en af årsagerne til, at de er en smule konservative i guidance til det kommende kvartal og regnskabsår.

Væksten kommer fra de nye sikkerhedsprodukter

Det er især deres portefølje af næste generations cybersecurity løsninger, der driver væksten hos Palo Alto Networks. Der er således nået flere vigtige milepæle i kvartalet, især inden for deres software- og cloudbaserede forretninger. De samlede bookinger inden for SASE, Cortex og cloudbaserede tjenester, rundede en omsætning på $1 mia. i fjerde kvartal. 

Cortex-platformen, som er deres endpoint protection produkt, nåede $1 mia. i årlige bookinger sidste kvartal. Samme milepæl blev også nået med SASE i dette kvartal. Det er et stærkt tegn og viser, at Palo Alto er godt i gang med at transformere sig mere over i software og cloudbaseret cybersecurity løsninger.

Derudover har de rundet $500 mio. i årlige gentagende indtægter (ARR) fra Prisma Cloud, som blot understreger, at kunderne adoptere de nye produkter til sig.

Palo Alto fortsætter med at blive anerkendt

De positive nyheder fortsætter for Palo Alto Networks. De er netop blevet anerkendt som den eneste leder i Gartners allerførste enkeltleverandør SASE Magic Quadrant, der blev offentliggjort onsdag. Dette markerer en vigtig milepæl for virksomheden – og bekræfter deres førerposition inden for SASE-løsninger.

SASE fortsætter med at skinne som dette kvartals store stjerne hos Palo Alto Networks. De oplever en stadig stigende interesse og positiv udvikling omkring deres SASE-løsning. Efter at have indtaget en ledende position i Gartners SSE Magic Quadrant sidste kvartal, oplever de en betydelig stigning i kunderne bevidsthed.

Denne stærke præstation har også ført til, at de er blevet anerkendt som en førende aktør inden for Zero Trust af Forrester Wave, hvilket yderligere bekræfter deres position som en af industrilederne inden for SASE.

Investeringscasen er intakt

I Horizon3 ser vi investeringscasen i Palo Alto Networks som værende intakt. Vi mener, at de er godt positioneret mod konsolidering i branchen, da de tilbyder en bred vifte af forskellige sikkerhedsprodukter. Her vurderer vi samtidig, at de har det rette fokus med automatisering for øje for AI-teknologi såvel som en cloud native tilgang. 

Derudover har de en stærk og skalerbar forretningsmodel, som samtidig har vist sig modstandsdygtig i tider med makromodvind. Det overrasker os ikke, da cybersecurity er et område med strukturel medvind – uanset konjunkturerne.

Læs vores investeringscase for Palo Alto Networks

Slutteligt er vi glade for at se, at de er lykkes med at transformere deres forretning væk fra at være en decideret netværks og firewall-leverandør, til nu at kunne levere hele sikkerhedspaletten. Det viser deres villighed og evne til at følge med teknologien og behovet hos kunderne.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores investeringsforening