Horizon3

Investering af børneopsparing

Det er aldrig for tidligt at tænke på fremtiden og at investere i dine børns økonomiske fremtid er ingen undtagelse. Hvis du overvejer at starte en børneopsparing for dit barn, er investering typisk en god idé for at øge værdien af opsparingen over tid. Der er mange fordele ved at investere i en børneopsparing, herunder muligheden for at tjene ekstra penge på din opsparing og opbygge et solidt økonomisk fundament for dit barn.

Der er en række faktorer, du bør overveje, når du vælger, hvordan du vil investere din børneopsparing. Dette inkluderer at undersøge de forskellige investeringsmuligheder, der er tilgængelige, samt at vurdere dine egne økonomiske mål og risikotolerance.

I Horizon3 synes vi det giver mening at investere børneopsparingen, da pengene først skal bruges langt ud i fremtiden. Det giver de bedste forudsætninger for at compounde investeringen og få bedst mulig langsigtet afkast ved at investere i verdens mest innovative virksomheder.

Akkumulering af børneopsparing

I eksemplet nedenfor kan du se effekten af compounding og vigtigheden af at komme tidligt igang. Vi har i grafen vist fire scenarier for investering af børneopsparinger.

Alle scenarier forudsætter, at der er indbetalt 6.000 kr. årligt fra barnet er født og frem til loftet på 72.000 kr. som rammes i år 12. Investeringshorisonten er 21 år.

Hvorfor vælge vores investeringsforening?

Innovative vækstvirksomheder

Vores investeringsforening investerer din børneopsparing i verdens bedste og mest innovative vækstvirksomheder. Undersøgelser viser, at det over tid skaber det bedste afkast.

Lave omkostninger

Det koster et fast årligt gebyr på 1,50% af være med i vores investeringsforening. For de penge finder vi de bedste virksomheder og holder øje med, at de udvikler sig som forventet.

Høj ekspertise inden for moderne teknologi og forretningsmodeller

Vi har mange års erfaring inden for innovation og teknologibranchen. Vi mener selv vi har flair for at udvælge og forstå de nye vindende teknologier og virksomheder.

Spredning af risiko

Vores investeringsforening består af 20 til 30 globale vækstaktier. Vi er bundet af UCITS reglerne, hvilket stiller strenge krav til spredning risikostyring og gearing.

Fuld gennemsigtighed

Hold dig opdateret på investeringen af jeres  børneopsparing via vores ugentlige updates. Vi afholder også løbede webinars, hvor du får indblik på investeringerne

Skin in the game

Vi er selv fuldt investeret i Horizon3. Vi har med andre ord hånden på kogeplanen og er i samme båd som vores medinvestorer. Vi gør os meget umage med at levere bedst muligt afkast. 

Værd at vide

Vi har nedenfor udarbejdet nyttige informationer omkring investering af børneopsparing.

En børneopsparing kan oprettes af barnets forældre, bedsteforældre og oldeforældre.

 

Pengene vil altid tilhøre barnet.

Et barn kan kun have én børneopsparing.

 

Ønsker man at spare yderlig op til sit barn, så kan man overveje en aktiesparekonto.

Opsparingen kan oprettes fra barnets fødsel og indtil udgangen af det år, hvor barnet fylder 14 år.

Når man opretter en børneopsparing, skal man fastsætte en bindingsperiode på mindst 7 år. Kontoen kan tidligst udbetales, når barnet fylder 14 år.

 

Udbetalingen skal senest ske i det kalenderår, hvor barnet fylder 21.

Forældre, bedsteforældre og oldeforældre kan indbetale på en børneopsparing.

 

Det er ikke kun opretteren, der kan indbetale.

Der kan i alt indbetales op til 6.000 kr. om året og højst 72.000 kr. i hele opsparingsperioden.

Renter og afkast er skattefrie på en børneopsparing, så det er en meget fordelagtig måde at spare op på.

Bliv klogere på
compounding

Compounding på dansk forstås bedst gennem rentes-rente-effekten. Den gælder både, når du stifter gæld og heldigvis også, når du sparer op.

Det har vi lavet et skriv om. Her kan du også prøve vores investeringsberegner for at se, hvad din opsparing måske kan compounde til.