Horizon3

Endnu en god uge for de globale vækstaktier

Globale vækstaktier havde en god uge

Vores portefølje er oppe med 9,76% for ugen

De globale tech- og vækstaktier gjorde fint comeback i uge 27, hvor Nasdaq Composite indekset steg med pæne 5,50%. Hos Horizon3 steg vores egen portefølje med 9,76%.

Upstart (NASDAQ:UPST) var den eneste af vores 27 positioner, som med et fald på 14,33% endte ugen i minus. Upstart udgør nu 3,12% af vores samlede portefølje. De tre aktier i vores portefølje, som steg mest i uge 27, var Global-E Online (NASDAQ:GLBE) med 25,68%, Unity (NYSE:U) med 22,84% og Cloudflare (NYSE:NET) med 19,04%. Tilsammen udgjorde de tre aktier fredag aften 11,13% af porteføljen hos Horizon3. 

Upstart logo

Omsætningen for andet kvartal er 24% lavere end forventet

Som allerede skrevet i afsnittet ovenfor så blev investorerne i Upstart (NASDAQ:UPST) i denne uge 14,33% fattigere, hvilket skyldes, at omsætningen for årets andet kvartal bliver 24% lavere end forventet for bare tre måneder siden. Aktien handles nu til kurs $27,09, hvilket er hele 82,10% lavere end ved årets start.

Vi sendte fredag formiddag et kort skriv om situationen til modtagerne af vores nyhedsbrev, som du kan læse her.

Voyager logo

Voyager Digital søger om konkursbeskyttelse

Nedturen ser ud til at være tæt på total for Voyager Digital (VOYG.TO), som onsdag søgte om konkursbeskyttelse eller Chapter 11, som det også kaldes. Chapter 11 skal ikke ses som en decideret konkurs, men mere som køb af tid til at rekonstruere virksomheden, så de kan undgå en konkurs. Sandsynligheden for en kommende konkurs er dog konkret og bestemt til stede.

Lige nu kan aktien, som er nede med 98% for året ikke handles på børsen. Hvad værre er, så kan kunderne heller ikke hæve de penge, som er indskudt på handelskonto hos Voyager Digital.

Hos Horizon3 har vi ingen position i Voyager Digital.

Coinbase logo

Kunder hos Coinbase klager over, at de ikke kan hæve penge på deres handelskonto

Torsdag var der historier ude om kunder, som ikke kunne overføre penge fra deres handelskonto hos Coinbase til deres personlige bankkonto. Flere hævder, at problemet har stået på i op til tre uger. Coinbase anerkender problemet og siger, at de samarbejder med payment processing partners for at finde og løse årsagen til problemet.

Investorerne ser ikke ud til at bekymre sig synderligt om problemet, da aktien blev handlet op med 4,93% fredag og hele 28,22% for ugen, hvor aktien lukkede i kurs $60,29.

Hos Horizon3 har vi ingen position i Coinbase.

Shopee logo

Shopee har åbnet fem nye distributionscentre i Brasilien

I løbet af ugen kom det fem, at Shopee har åbne hele frem nye distributionscentre i Brasilien med det formål at forbedre distributionsprocesser og forkorte leveringstider. De nye centre ligger i Sao Joao do Meriti, Campinas, Ribeirao Preto, Contagem og Santana do Parnaiba.

Shopee er kendetegnet ved at have høj salgsvolumen af produkter med en ret lav enhedspris. Det kræver et moderne og effektivt distributionssystem at håndtere det på en profitabel måde, hvilket Shopee også nævner som hovedargumentet for investeringen.

Shopee har tidligere på året trukket sig ud af landet som Indien og Spanien for i stedet at fokusere på de markeder, hvor ledelsen vurderer, de har den største mulighed for at vinde. Hos Horizon3 ser vi investeringerne i Brasilien som et klart signal om, at det går godt på de brasilianske marked, og man derfor prioriterer både økonomiske og ledelsesmæssige ressourcer i den retning. Det synes vi, er postivt.

Investorerne reagerede positivt på nyheden og sendte i uge 27 aktien op med knap 16%.

Hos Horizon3 har vi en position i Sea Limited (NYSE:SE), som lige nu fylder 3,17% af vores portefølje.

Meta Logo

Meta lancerer AI oversætter, der kan håndtere 200 forskellige sprog

Meta (NASDAQ:META) har lanceret et spændende AI baseret værktøj, som kan oversætte på tværs af 200 forskellige sprog. Oversætteren er blevet lanceret som et open source værktøj i håbet om, at andre vil bidrage til at videreudvikle og udbrede brugen af den.

Oversætteren skal ses som en del af et ambitiøst projekt, som har fået navnet Universal Speech Translater, som anses som vigtigt i relation til at sikre fremtidig vækst på platforme som Facebook og Instagram såvel som at udvikle helt nye muligheder inden VR og AR. Håbet er, at oversætteren ikke bare vil hjælpe Meta til at forstå brugerne på deres plaforme bedre og dermed forbedre annoncedelen, som udgør 97% af Meta’s omsætning, men at det også kan være selve fundamentet for udviklingen af en fremtidig killer app inden for eksempelvis AR briller.

Hos Horizon3 har vi i ugens løb startet et mindre position i Meta, som ved lukketid fredag var oppe med knap 5%.

Abonnér på vores ugeperspektiv

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag én gang om ugen vores perspektiv på ugen der gik. 

Del på sociale medier
Bliv medinvestor i vores investeringsfond