Horizon3

Datadogs regnskab for årets andet kvartal var bedre end forventet

Datadog (NASDAQ;DDOG), der leverer monitorering, overvågning og analyseværktøjer, som giver virksomheder et bedre beslutningsgrundlag og overblik over deres it-infrastruktur, offentliggjorde torsdag inden det amerikanske aktiemarked åbnede sit regnskab for årets andet kvartal. Regnskabet var solidt og endda bedre end forventet af analytikerne. Alligevel faldt aktiekursen 8% i før-markedet, men rettede sig dog i løbet af dagen. Fredag steg aktien 2,53% og sluttede ugen med et afkast på 11,06%.

De vigtigste tal fra regnskabet

Vi har gennemgået regnskabet og lyttede torsdag også med på ledelsens earnings call. De vigtigste tal er opsummeret herunder.

  • Omsætningen for andet kvartal var $406 mio. og 74% højere end samme kvartal sidste år.
  • Dækningsbidraget var $324 mio. svarende til 80% af omsætningen.
  • Non-GAAP driftsoverskud var $84,7 mio. svarende til 21% af omsætningen. 
  • Cash flow fra driften var $73 mio. svarende til 18% af omsætningen.
  • Det frie cash flow var $60 mio, svarende til 15% af omsætningen.

Derudover viste regnskabet, at Datadog har omsætningsaktiver for i alt $1,7 mia. 

Udnævnt som markedsleder af Gartner

På virksomhedens earnings call blev det fortalt, at det globale analysehus Gartner igen har udnævnt Datadog som markedsleder inden for application performance and monitoring. Hos Horizon3 ser vi det som en klar validering af Datadog’s stærke markedsposition.

Den stærke markedsposition valideres yderligere, når vi ser på væksten i antallet af kunder, som bruger mere end $100.000 årligt hos Datadog. På tolv måneder er det kundesegment vokset med 54% til i alt 2.420 kunder.

På den strategiske front offentliggjorde Datadog, at de køber Seekret, som er en israelsk virksomhed, der specialiserer sig i API observerbarhed. Gennem årene har API’er udviklet sig til et kernekomponent for moderne applikationer. De virker som mellemled og gør det muligt for applikationer at tale sammen med servere eller andre applikationer. Det opkøb glæder vi os til at høre mere om i de kommende kvartaler.

Forventningerne til resten af året

For tredje kvartal forventer Datadog en omsætning i intervallet $410 til $414 mio., hvilket svarer til en vækst på omkring 53% i forhold til tredje kvartal 2021. Sammenligner man væksten fra tredje kvartal 2020 til 2021, så var væksten hele 75%,. Det kan derfor indikere, at Datadog’s vækst er ved at aftage.

For hele 2022 forventes en omsætning i intervallet $1,61 til $1,63 mia., hvilket svarer til en årlig vækst på 58%. Fra 2020 til 2021 var væksten til sammenligning knap 79%.

Hvad tænker vi om resultatet? 

Hos Horizon3 er vi imponeret over den høje vækst i omsætningen, som Datadog leverede i dette kvartal. Vi er dog også opmærksomme på, at væksten ser ud til at aftage i de kommende kvartaler. Det er dog på ingen måde unaturligt, da Datadog de seneste år har haft virkelig høje vækstrater.

En del af forklaringen på den faldende omsætningsvækst, kan skyldes Datadog’s forbrugsbaserede forretningsmodel. Den vil typisk være mere sårbar i perioder, hvor virksomheder prøver at reducere deres omkostninger. 

Med sin stærke markedsposition, stærke innovationskraft og stærke finansielle balance mener vi dog, at Datadog har de nødvendige forudsætninger for at realisere sin ambitiøse vækststrategi

Vi vil i de kommende kvartaler holde øje med, hvordan den del udvikler sig.

Del på sociale medier
Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig interesselisten til vores kommende fond