Horizon3

CrowdStrike slår forventningerne i første kvartal

CrowdStrike (NASDAQ:CRWD), som er kendt for at levere en af branchens bedste endpoint protection produkter, offentliggjorde onsdag aften regnskab for første kvartal 2024. Vi har i Horizon3 gennemgået regnskabet og lyttet med på ledelsens earnings call, hvor CEO George Kurtz blandt andet kunne fortælle om, hvordan CrowdStrike indarbejder AI teknologi i deres produkter.

Eftermarkedet har ikke taget særlig positivt imod det ellers fine resultat, og har på nuværende tidspunkt sendt aktien ned med knap 12%. For hele 2023 er aktiekursen dog steget mere end 52%.

Omsætningen vokser 42%

Overordnet set var regnskabet, som overgik analytikernes konsensusforventninger til omsætning og indtjening, rigtig flot. Den samlede omsætning for voksede med 42% i forhold til samme kvartal sidste år, og endte på $693 mio. Nettooverskuddet var $0,57 per aktie, hvilket var 13,7% højere end forventet af analytikerne.

Nøgletal
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

$693 mio.

$676 mio.

+2,4%

EBITDA

$138 mio.

$132 mio.

+4,5%

EBIT

$116 mio.

$109 mio.

+6,3%

EPS

$0,57

$0,50

+13,7%

Abonnementsomsætningen steg med 42% til i alt $651,2 mio. I løbet af kvartalet oplevede CrowdStrike også fin vækst i Europa, Mellemøsten og Japan. I alt voksende omsætningen uden for USA med 53% i forhold til samme kvartal sidste år. Det internationale vækst er yderst positivt, da en af vores tidligere bekymringer har været deres store koncentration af amerikanske kunder. Årsagen til det er, at vi I Horizon3 ser det som afgørende at CrowdStrike får en større global tilstedeværelse, da de har brug for telemetri data fra alle verdenshjørner, til at gøre deres produkter endnu bedre og endnu mere konkurrencedygtige.

CrowdStrike har i første kvartal set en tendens til længere salgscyklusser og ikke mindst i relation til større konsolideringsaftaler. Det til trods, har de stadig oplevet en vækst i årlige tilbagevendende aftaler på $174,2 mio., hvilket var bedre end forventet. 

CrowdStrike har i første kvartal både haft succes med at tiltrække nye kunder og udvide samarbejde med de eksisterende. Kigger vi på deres net retention rate, som viser hvor mange penge de eksisterende kunder bruger hos CrowdStrike sammenlignet med sidste år, så var den igen over målsætningen på 120%. Det er også værd at bemærke, at kunder med mindst fem, seks og syv moduler i brug udgjorde henholdsvis 62%, 40% og 23% af den samlede kundebase. Det ser vi som en stærk validering af, at CrowdStrike har en stærk value proposition og en voksende voldgrav.

Tager vi et kig på balancen, så havde CrowdStrike en kontantbeholdning på $2,93 mia. ved udgangen af første kvartal. Det frie cash flow voksede med 44% til $227,4 mio. svarende til cirka 33% af omsætningen.

En frontløber for AI-drevet cybersikkerhed 

CrowdStrike har altid været i frontlinjen, når det kommer til at udnytte kunstig intelligens til at levere bedre resultater og øge effektiviteten. Mens mange virksomheder først nu begynder at erkende potentialet i kunstig intelligens, har CrowdStrike arbejdet med AI-teknologi fra starten af deres rejse.

Generativ AI er en spændende teknologi, der har potentialet til at revolutionere IT-sikkerhedsområdet. Inden for kunstig intelligens er store sprogmodeller kun så dygtige som de data, de er trænet på. For at opnå de bedste resultater for deres kunder er det afgørende at have adgang til et omfattende og relevant datasæt. Her kommer CrowdStrike ind i billedet. Deres datasæt er virkelig imponerende, da det indeholder petabytes af data, der omfatter billioner af hændelser fanget af deres produkters sensorer hver eneste dag. Dette giver dem en unik fordel, når det kommer til at udnytte den nyeste teknologi til fordel for deres kunder.

Mængden af data er ikke den eneste afgørende faktor. Det handler også om at kombinere over ti års angrebsdata og trusselsanalyser med præcise menneskelige analyser fra OverWatch Complete Intelligence og Incident Response Services. Denne kombination giver en enestående indsigt. Hos CrowdStrike er de overbeviste om, at de har en unik og konkurrencemæssig fordel. De besidder den mest omfattende og sammenhængende data af både menneskeligt og maskinelt genereret data inden for cybersikkerhed. Takket være denne datamæssige fordel har de ikke kun en stærk konkurrenceposition, men også mulighed for at skabe bedre modeller, mere effektiv automatisering og overlegne resultater.

CrowdStrike ser den hastigt stigende anvendelse af generativ AI som en demokratiserende kraft inden for cybersikkerhed. Det gælder både i forhold til angreb og beskyttelse. Ved at udnytte denne teknologi er det deres mål at give alle aktører inden for cybersikkerhed mulighed for at forbedre deres evner og opnå bedre sikkerhedsresultater. CrowdStrike har forpligtet sig til at være i front og lede vejen, når det kommer til at beskytte industrien og hjælpe deres kunder med at håndtere de udfordringer, de står overfor i en stadigt mere kompleks digital verden.

Bevægelsen mod XDR

IT-sikkerhedslandskabet udvikler sig konstant, og en af de nyeste tendenser er bevægelsen mod Extended Detection and Response, bedre kendt som XDR. XDR er en tilgang, der prøver at give en mere omfattende og sammenhængende sikkerhedsbeskyttelse ved at integrere og analysere data fra forskellige kilder på tværs af netværk, endpoint-enheder og cloud-infrastruktur.

Ved at konsolidere og korrelere disse data kan virksomheder opnå en mere holistisk forståelse af trusselsbilledet og hurtigere identificere og reagere på avancerede angreb. XDR giver også mulighed for automatisering og automatiske responsmekanismer, hvilket hjælper med at reducere responstider og forbedre effektiviteten i bekæmpelsen af trusler.

På denne front kan CrowdStrike godt være en smule udfordret, da der er mange services indenfor sikkerhedslandskabet, som de ikke leverer til. Denne udvikling er naturligvis noget vi holder øje med. 

Ny IL-5 certificering

På earnings call kunne CrowdStrike også meddele, at man netop har modtaget certificeringen Impact Level 5 (IL 5) fra Department of Defense. Denne godkendelse er en anerkendelse af CrowdStrike’s evne til at levere den højeste sikkerhedsstandard i en sektor, hvor kravene er ekstraordinær store. Det åbner op for spændende muligheder i forsvarsindustrien – og styrker deres position som en pålidelig leverandør af cybersikkerhedsløsninger.

CrowdStrike’s fortsatte succes og evne til at opnå vigtige godkendelser som IL 5-certificeringen, er en klar validering af deres dedikation til at levere fremragende sikkerhedsløsninger. De forbliver en ledende aktør inden for cybersikkerhed og vil fortsætte med at levere pålidelig beskyttelse og support til deres kunder.

Med en stærk konkurrenceposition og en autorisation som IL 5 kan CrowdStrike se frem til fortsat vækst og udvidelse af deres tilstedeværelse i forsvarsindustrien. 

Investeringscasen er intakt

I Horizon3 fastholder vi vores positive syn på vores investeringscase i CrowdStrike. Regnskabet var yderst solidt og oversteg analytikernes forventninger på alle områder.

Læs vores investeringscase for CrowdStrike

Det er også vigtigt at kigge på regnskabet i lyset af det nuværende makromiljø, hvor flere virksomheder fokuserer på at reducere deres omkostninger. Inden for cybersecurity sektoren har der været en konsolideringsfase, hvor virksomheder forsøger at samle deres produkter hos en enkelt leverandør. Dette gøres primært for at nedbringe udgifter, forenkle deres IT-arkitektur og strømline processer.

I Horizon3 har vi derfor nøje fulgt med i, om nogle af CrowdStrike’s kunder ville vælge andre leverandører inden for cybersikkerhed. Dette skyldes, at CrowdStrike stadigvæk på mange områder er en nicheaktør, der ikke dækker alle områder inden for cybersikkerhed, og derfor potentielt kunne blive valgt fra som led i en større konsolidering. 

Det er der dog intet der tyder på ud fra regnskabstalene, så på nuværende tidspunkt må vi vurdere, at de står stærkt og fortsat tiltrækker kunder, som samtidig vælger at tilkøbe flere moduler. 

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Bliv medinvestor i vores investeringsforening