Horizon3

CrowdStrike slår analytikernes forventninger

CrowdStrike (NYSE:CRWD), som er en global cybersikkerhedsleder, der er kendt for cloud-leveret beskyttelse af endpoints, kom tirsdag aften med regnskab for andet kvartal. Resultatet slog analytikernes forventninger og viser en flot vækst på tværs af forretningen. Vi lyttede vi med på earnings call og har læst rapporten igennem. Vi har nedenfor fremhævet de vigtigste tal for regnskabet.

Regnskabet viser solid vækst

Burt Podbere, som er CFO i CrowdStrike, præsenterede regnskabet for andet kvartal. De vigtigste tal er listet herunder.

  • Den samlede omsætning var $535,2 mio. Det var en stigning på 58% sammenlignet med samme kvartal sidste år, hvor omsætningen lød på $337,7 millioner.

  • Abonnementsindtægter var $506,2 mio., hvilket er en stigning på 60%, sammenlignet med for tolv måneder siden.

  • Den årligt gentagende omsætning (ARR) steg med 59% til $2,14 mia.
  • Cash flow fra driften var $209,9 mio. sammenlignet med $108,5 mio. for andet kvartal sidste år.
  • Det frie cash flow var $135,8 mio. sammenlignet med $73,6 mio. for andet kvartal sidste år.
  • CrowdStrike har kontanter, likvider og kortsigtede investeringer på $2,32 mia.
Guidance for næste kvartal
  •  Ledelsen forventer en samlet omsætning på mellem $569,1 og $575,9 mio. for for tredje kvartal 
Guide for hele 2023
  • Ledelsen forventer en samlet omsætning på mellem $2,22 – $2,23 mia. for hele 2023.

Hos Horizon3 vurderer vi, at regnskabet var stærkt. Det bekræfter, at CrowdStrike har stor succes med at vokse deres forretning. De får onboardet en masse nye kunder og abonnementsindtægterne vokser med 60% sammenlignet med sidste år. Det viser, at kunderne forbliver på platformen, og at de tilføjer flere moduler fra deres EPP stack. 

Kigger vi på kundetilgangen, så har de tilføjet 1.741 nye abonnementskunder i kvartalet og nu i alt 19.686. Det viser, at de trods de nuværende makroøkonomiske forhold ikke har udfordringer med at tiltrække nye kunder.

CrowdStrikes evne til at tjene penge ser også stærk ud. De lavede i dette kvartal $135,8 mio. i frit cash flow (FCF). I samme kvartal sidste år var tallet $73,6 mio. Det viser, at de har penge tilovers, når alle regninger relateret til drift og investerringer er betalt. Det er et stærkt sundshedstegn.

Likviditeten ser også rigtig god ud med $2.32 mia. på bankbogen. 

CrowdStrike er meget anerkendt i branchen

CrowdStrike har vokset sig store og er blevet en meget anerkendt cybersecurity virksomhed. Gartner har placeret dem som leder i deres Magic Quadrant for Endpoint protection 2022 foran konkurrenter som Microsoft, SentinelOne og TrendMicro. Det må siges at være et kvalitetsstempel. 

Derudover vinder CrowdStrike en masse priser. Blandt andet er de blevet kåret til det bedste sikkerhedsfirma til SC Awards 2022, som er et award show, der uddeler priser til de bedste teknologier inden for cybersecurity.

Derudover har CrowdStrike i en ny undersøgelse foretaget af Mac Security Test and Review scoret højest på mailwarebeskyttelse til MacOS. 

CrowdStrike har en høj værdisætning

Kigger vi på værdistætningen af CrowdStrike, så er det en forholdsvis dyr aktie. Det er også en af de aktier, som har klaret det fornuftigt på trods af stigende inflation og renter. Det bekræfter os i, at cybersecurity er kritisk infrastruktur, hvis efterspørgsel ikke afhænger af inflation og økonomiske konjunkturer. Derudover tjener CrowdStrike penge og genererer et stærkt cash flow.

Hos Horizon3 har vi en investeringshorisont på minimum tre år. Kigger vi på, hvad investorer skal betale for én krone af den forventede fremtidige omsætning for at eje CrowdStrike aktien, får vi tallene vist i figur 1 nedenfor.

Figur 1 - Forventet fremtidig p/s multipel

Fremtiden vil altid være forbundet med en vis usikkerhed, så multiplerne i figur 1 kan ikke tages for pålydende.

Denne uges regnskaber fra både CrowdStrike og SentinelOne i denne uge bekræfter os i, at cybersecurity virksomhederne ikke er hverken inflations- eller rentefølsomme. Det er derimod noget virksomhederne er nødsaget til at prioritere – de kan ikke undvære det.. 

Hos Horizon3 mener vi, at der er stor sandsynlighed for, at CrowdStrike vil fortsætte med at vokse mange år frem. Det var også det indtryk vi fik fra CEO George Kurtz på tirsdagens earnings call. Derfor vurderer vi også, at vores investeringscase i CrowdStrike er blevet styrket i forhold til for bare tre måneder siden.

Da vi ikke kender læsernes økonomiske situation, investeringshorisont og risikoprofil, er dette skriv ikke en anbefaling om at købe eller sælge CrowdStrike aktien. Vi anbefaler altid, at man laver sin egen due diligence.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 151.5

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsforening