Horizon3

CrowdStrike aktien stiger 12% efter stærkt kvartalsregnskab

Cybersecurity virksomheden CrowdStrike (NASDAQ:CRWD) offentliggjorde tirsdag et rigtig stærkt regnskab for årets første kvartal. Samtidig modbeviste regnskabet den seneste tids markedsfrygt om, at alle SaaS virksomheder er i problemer med risiko for at blive disruptet af virksomhedernes egne AI projekter. 

Analytikere såvel som investorer tog rigtig godt imod regnskabet og sendte i gårdagens handel CrowdStrike aktien op med 11,96%. Dermed har CrowdStrike aktien allerede hentet det meste af sidste uges fald, hvor SaaS aktierne ifølge Bank of America torsdag og fredag var udsat for det største udsalg i ti år. 

Omsætningen voksede 33%

CrowdStrike’s omsætning er siden første kvartal sidste år vokset med 33% til $921 mio. Det var knap 2% mere end for forventet af de analytikere, der følger CrowdStrike aktien og en lille accelerering i forhold til forrige kvartal, hvor omsætningen steg 32,6%. $322 mio. blev konverteret til frit cash flow svarende til 35% af omsætningen. Dermed opnår CrowdStrike en rule-of-68, når procentuel vækst i omsætningen lægges sammen med den frie cash flow margin.

De fleste SaaS virksomheder vil være tilfredse med en rule-of-40, når de to vigtige nøgletal lægges sammen. For os fortæller det en historie om, at CrowdStrike har et markedsledende produkt og en særdeles skalérbar og profitabel forretningsmodel.

Kigger vi på den årlige tilbagevendende omsætning fra abonnementforretningen, så voksede også den 33% til $3,65 mia. Tilgangen fra helt nye kunder steg 22% til $212 mio. Det var næsten 12% mere end de $190 mio., som var analytikernes konsensusforventning.

Dykker vi længere ned i regnskabet, så var indtjeningen fra driften $199 mio. svarende til 22% af omsætningen. Det var også en stor forbedring i forhold til sidste år, hvor overskudsgraden var 17%. Nettoindtjeningen voksede i forhold til samme kvartal sidste år hele 63% til $0,93 per aktie. 

Alt i alt et rigtig stærkt regnskab i en tid, hvor mange virksomheder er udfordret af ugunstige makroøkonomiske vilkår.

Kunderne køber flere moduler på Falcon platformen

På ledelsens earnings call tirsdag aften fortalte CEO George Kurtz, at kunderne konsoliderer flere af deres IT sikkerhedsbehov på CrowdStrike’s abonnementbaserede Falcon platform. Som langsigtet investor i CrowdStrike er det gode nyheder, da det er med til at validere kvaliteten af Falcon platformen. Samtidig øger det voldgraven, da det gør det mere kompliceret for kunderne at skifte til en anden leverandør på et senere tidspunkt.

Konkret fortalte George Kurtz, at 65% af kunderne benytter sig af minimum fem moduler på Falcon platformen. 44% af kunderne har seks eller flere moduler i brug, mens 28% bruger mindst syv moduler. Antallet af kunder der bruger mindst otte moduler er på et år vokset med 95%.

Alt i alt udfør den abonnementsbaserede omsætning fra Falcon platformen $872 mio. svarende til 95% af den samlede omsætning. Dækningsgraden var lidt mere end 80% og på samme niveau som året før. 

CrowdStrike har stadig et stort vækstpotentiale

CrowdStrike’s omsætning er på tre år steget fra $0,87 mia. i 2021 til $3,06 mia. for regnskabsåret 2024, som sluttede for tre måneder siden. Det svarer til en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på knap 52%. Det frie cash flow er med en årlig vækst på 48% vokset fra $304 mio. til $990 mio.

Tager vi afsæt i analytikernes konsensusestimater, så ser CrowdStrike ud til stadig at have en lang vækstkurve foran sig. Det har vi illustreret i figur 1, hvor den forventede vækst i omsætningen vist fra regnskabsåret 2024 til og med 2027. Data i figur 1 er trukket fra finchat.io.

Figur 1 - Forventet omsætning og frit cash flow for CrowdStrike i mia. $

Tallene i figur 1 estimerer, at omsætningen frem til udgangen regnskabsåret 2027 forventes at vokse 28% årligt til $6.37 mia. Det frie cash flow ventes at vokse med i gennemsnit 32% årlig til $$2,25 mia. svarende til 35% af omsætningen.

For god ordens skyld gøres der opmærksom på, at tallene i figur er baseret på analytikerestimater. De kan afvige fra de realiserede tal i fremtiden. Vores perspektiv skal derfor heller ikke skal ses som en anbefaling om hverken at købe eller sælge CrowdStrike aktien.

Vi vil holde øje med disse tre ting

CrowdStrike aktien er år til dato steget 34% og handler lige nu til en pris svarende til 81,9 gange de næste tolv måneders forventede nettoindtjening. Det kan på ingen måde hævdes at være billigt og slet ikke, hvis man som vi ikke er langsigtet investor. 

I figur 2 herunder har vi vist CrowdStrike aktiens historiske p/e værdi baseret på de næste tolv måneder forventede nettoindtjening. Der kan man se, at den nuværende p/e værdi er et pænt niveau over de 67,1, som er snittet siden fondens lancering 6. februar 2023.

Figur 2 - Historisk p/e værdi baseret på næste tolv måneder forventede indtjening
Horizon3 har CrowdStrike aktien i fondens portefølje.

I fonden har vi derfor for nuværende heller ikke travlt med at øge vores allokering til CrowdStrike aktien. Vi er dog heller ikke sælgere, da vi i stigende grad ser CrowdStrike som en af de langsigtede vindere inden for cybersecurity. Derudover arbejder vi som langsigtet investor også ud fra en hypotese om, at CrowdStrike gennem deres flotte eksekvering vil vokse sig til en ny, attraktiv værdisætning.

Det er en hypotese vi løbende vil validere ved at kigge på tre ting.

Den første er omsætningsvæksten, som på lang sigt er den vigtige value driver. Med så høj en værdisætning er det helt afgørende, at CrowdStrike fortsætter med øge omsætningen og vinde markedsandele.

Dernæst vil vi holde øje med det frie cash flow, da det viser, om de kan vokse profitabelt. Vores forventning er, at de frie cash flow over tid vil vokse endnu mere end omsætningen grundet den skala og effektivitet, CrowdStrike er ved at opnå i sin forretning.

Den sidste ting, vi i fonden vil holde øje med, er kundernes konsolidering på Falcon platformen. Det er en vigtig indikator for kvaliteten af CrowdStrike’s value proposition. Samtidig er det med til at forstærke den strategiske voldgrav, når kunderne samler flere af deres IT sikkerhedsbehov på én platform.

Da vi ikke kender læsernes økonomi, risikoprofil eller investeringshorisont, skal vores perspektiv på CrowdStrike aktien ikke opfattes som en anbefaling om hverken at købe eller sælge CrowdStrike aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation