Horizon3

Cloudflare slår forventningerne og opjusterer for hele 2022

Cloudflare (NYSE:NET) offentliggjorde torsdag aften regnskab for årets andet kvartal. Regnskabet blev taget rigtig godt imod af investorerne, som fredag sendte virksomhedens aktiekurs op med mere end 27%. For hele ugen er aktien steget med næsten 50%, og er den aktie i vores portefølje, som steg mest i uge 31.

Missionen hos Cloudflare er at skabe et bedre, hurtigere og mere sikkert internet. Det gør de ved at hjælpe kunderne med blandt andet øget netværkssikkerhed, Zero-trust, CDN og generel optimering af performance. Ambitionen hos Cloudflare er at blive den næste store hyperscaler og den fjerde store cloudspiller sammen med Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud.

Højdepunkter fra regnskabet

Det var et stærkt regnskab, Cloudflare præsenterede torsdag aften, og det er nu ottende earnings call i streg, hvor de præsenterer en årlig omsætningsvækst på mere end 50%. 

De vigtigste tal fra kvartalsregnskabet har vi opsummeret herunder:

  • Omsætningen var $235 mio. og 54% højere end for tolv måneder siden.
  • Antallet af kunder, der bruger mere end $100.000 årligt, steg med 661 til i alt 1.749. Det er en rekordvækst på 60% i forhold til samme kvartal sidste år.
  • Net retention rate var 126%, hvilket er en anelse lavere end samme kvartal sidste år, hvor tallet var 127%.
  • Cash flow fra driften er på tolv måneder steget fra minus $36 mio. til et plus på $38 mio., hvilket svarer til 16% af virksomhedens omsætning.
  • Det frie cash flow var minus $4,4 mio. svarende til 2% af omsætningen.

På earnings call fortalte ledelsen, at de forventer at generere positivt frit cash flow i anden halvdel af 2022. 

Antallet af store kunder stiger solidt

En af de mest positive ting, vi bed mærke i på earnings call var, at Cloudflare fortsætter med vokse antallet af kunder, som bruger mere end $100.000 årligt. Det tal steg fra 1.088 for et år siden til 1.749 ved udgangen af andet kvartal 2022. Det er en vækst på mere end 60% på bare tolv måneder, og det bekræfter os i, at de har tilfredse kunder, som flytter flere workloads over på Clouldflare’s platform. Den høje net retention rate på 126% er en anden vigtig indikator, der er med til at bekræfte denne trend.

Cloudflare hæver forventningerne for resten af året

Det var en både tilfreds og optimistisk CEO, der præsenterede kvartalsregnskabet. Konkret fortalte CEO Matthew Prince, at han er overbevist om, at Cloudflare vil fortsætte med at vokse sig både større og stærkere uanset, hvordan de makroøkonomiske forhold vil udvikle sig.

Matthew Prince fulgte på torsdagens earnings call op på sin optimisme og hævede forventningerne til årets omsætning. Cloudflare forventer nu en omsætning i intervallet $968 til $972 mio., hvilket er en anelse over tildligere udmeldte interval på $955 til $959 mio. Hos Horizon3 ser vi det som en rigtig stærk validering af Cloudflare’s value proposition og forretningsmodel. Ikke mindst taget i betragtning, at en del analytikere havde frygtet en nedjustering og et faldende kundeengagement. 

Vores investeringscase er styrket

Hos Horizon3 er vi meget tilfredse med regnskabet som Cloudflare præsenterede i torsdags. De både slog forventningerne samtidig med, at de opjusterede omsætningsforventningerne til resten af året. Sammen med de optimistiske udtalelser fra CEO Matthew Prince er det med til at validere, at Cloudflare ikke er en inflations- eller recessionsfølsom virksomhed, men derimod en leverandør af kritisk infrastruktur, som kunder har vanskeligt ved at nedprioritere. 

Vi mener derfor, at vores investeringscase i Cloudflare er blevet styrket.

I de kommende kvartaler vil vi holde fortsat øje med omsætningsvæksten, net retention rate og udviklingen i store kunder. Derudever håber vi at se en fortsat positiv trend i både cash flow fra driften og det frie cash flow. 

Del på sociale medier
Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond