Horizon3

Cloudflare fortsætter væksten og når ny milepæl

Cloudflare (NYSE:NET), som arbejder målrettet på at blive den fjerde store cloud infrastruktur leverandør, annoncerede i går regnskab for årets tredje kvartal. Det var et flot regnskab, som samtidig overgik forventningerne hos analytikerne. 

Missionen hos Cloudflare er at skabe et bedre, hurtigere og mere sikkert internet. De leverer et globalt netværk, hvor man kan tilføje mange forskellige services såsom zero-trust, CDN, netværksikkerhed, performance optimering med mere. Ambitionen hos Cloudflare er at blive den næste store hyperscaler og den fjerde store cloudspiller sammen med Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud.

Cloudflare viser styrke og slår analytikernes forventninger

Som det fremgår af tabel 1, nåede Cloudflare en omsætning på $254 mio., hvilket er 1,1% højere end forventet. Kigger vi på EBITDA, så tjente Cloudflare $42,2 mio., hvilket fortæller noget om virksomhedens rentabilitet. Også nettooverskuddet per aktie var positivt.

Tabel 1 - Nøgletal for Cloudflares tredje kvartal
Nøgletal
Årlig vækst
Realiseret
Forventet
Beat/Miss

Omsætning

+ 47%

$254 mio.

$251 mio.

+1,1%

EBITDA

+ 119%

$42,2 mio.

$32,1 mio.

+31,4%

EPS

-

$0,06

$0,00

+ $0,06

Overordnet set var tredje kvartal et stærkt kvartal, selvom det økonomiske miljø fortsat er udfordrende. Dette blev også fremhævet i første og andet kvartal. Vi vil følge med i de kommende kvartaler og holde øje med, om Cloudflare fortsat kan skabe høj vækst trods vanskelige makroøkonomiske vilkår.

Inflationen har også ramt omkostningerne hos Cloudflare, hvor især energiomkostningerne har en stor betydning. De opnåede dog alligevel et rekordstort driftsresultat på $14,8 mio. og driftsmargin på 5,8%. Cloudflare hævder selv, at de vil forsøge at holde disse tæt på breakeven, så længe de er i stand til at levere høj omsætningsvækst.

Cloudflare har fortsat stor succes med tiltrække og udvide samarbejdet med de største virksomhedskunder. En af de rigtig gode nyheder er, at man fortsat leverer høj DBNR (Dollar-based net retention). Det vil med andre ord vil sige, at eksisterende kunder bruger flere penge hos Cloudflare. Det vidner om en stærk value proposition, som kunderne vælger til og ikke fra trods stort omkostningsfokus i mange virksomheder. 

Store kunder står nu for 61% af omsætningen. Antallet af kunder med over $500.000 i årligt forbrug voksede 88%, og kunder, der bruger over $1 mio. årligt hos Cloudflare voksede med 63% i forhold til samme kvartal sidste år.

Vi hørte en yderst optimistisk CEO på earnings call

Vi lyttede med på earnings call, hvor vi hørte en yderst optimistisk CEO Matthew Prince. Han sagde blandt andet, at de nu er nået en vigtig milepæl, hvor man for første gang oversteg $1 mia. i årlig omsætning. Han fremhævede desuden, at de står overfor en enorm markedsmulighed, da Cloudflare fortsat har under 1% af markedet. Man vil nu fokusere på at vokse forretningen organisk, så man inden for fem år opnår $5 mia. i omsætning. Det mener Matthew Prince, de kan gøre med deres eksisterende services.

Investeringscasen er intakt

Vi ser stadigvæk investeringscasen i Cloudflare som værende intakt. Der er fortsat sund og solid vækst. Kunderne er også tilfredse med Cloudflare som leverandør. De er en godt alternativ i forhold til de andre store cloud udbyder, da man er meget konkurrencedygtig på services, pris og geografi.

Vi mener Cloudflare fortsat er rigtig fint positioneret til at fortsætte deres vækstrejse og vil derfor holde fast i vores position.

Læs vores investeringscase for Cloudflare.

 

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 157.05

Abonnér på vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Læs mere om vores kommende investeringsforening