Horizon3

ASML med bedre end forventet indtjening i første kvartal

Techindustriens europæiske kronjuvel ASML (AMS:ASML) offentliggjorde tidligt i morges regnskab for årets først kvartal. Det var  et regnskab, som viste en bedre indtjening i forhold til analytikernes konsensusestimater, men som samtidig skuffede en lille smule på omsætningen.

Investorerne sendte efter offentliggørelsen af regnskabet ASML aktien ned med næsten 7% til kurs €852,40, som var prisen, da de europæiske aktiemarkeder lukkede. År til dato er aktien dog oppe med næsten 30%.

ASML er en tier 1 position i fondens aktieportefølje og en, vi forventer at holde fast i mange år frem. Fondens gennemsnitskurs er på €683,97.

Forventningerne til hele året fastholdes

Omsætningen for første kvartal var €5,3 mia., hvilket var marginalt lavere end analytikernes konsensusforventning på $5,4 mia. Til gengæld kunne ledelsen præsentere end nettoindtjening på $3,11 per aktie, hvilket var 11,5% højere end forventet af analytikerne.

Den bedre indtjening var drevet af et dækningsbidrag på 51%, hvilket var noget højere end forventet. Det er et vigtigt nøgletal, som viser ASML’s stærke pricing power og unikke markedsposition. 

Ordretilgangen på $3,61 mia. var noget lavere end konsensusforvetningerne på $5,1 mia. I morges påpegede CFO Roger Dassen, at ASML i løbet af de seneste seks måneder har modtaget ordrer for €13 mia. Det betyder, at ASML for resten af året nu kun mangler €4 mia. før de kan melde produktionskapaciteten udsolgt helt frem til udgangen af 2025. 

LÆS VORES OPDATEREDE INVESTERINGSCASE FOR ASML

ASML er karakteriseret ved at have relativ få men store ordrer. Og historisk set er der stor variation i ordretilgangen kvartal til kvartal. I fonden er vi derfor ikke bekymrede over, at enkelte ordrer tilsyneladende er blevet skubbet fra første til et senere kvartal.

ASML fastholder forventningerne til omsætningen i indtjeningen for 2024, som de kalder for en transitionsår, før en ny vækstfase alt andet lige begynder i 2025. Omsætningen forventes at være højest i sidste halvdel af året.

I fonden er vi tilfredse med regnskabet for første kvartal.

ASML forventer ny vækstfase fra 2025

På morgenens præsentationen af regnskabet fortæller CFO Roger Dassen, at ASML forventer en ny vækstfase starter fra 2025. En vækstfase der vil være drevet af stærk strukturel medvind, en unik markedsposition og en produktporteføljer der matcher kundernes behov.

I figur nedenfor har vi med afsæt i analytikernes konsensusestimater vist den forventede omsætning, nettoindtjening såvel som frie cash flow for ASML frem mod 2026.

Figur 1 - Forventet fremtidig omsætning og indtjening for ASML i milliarder €

Estimaterne vist i figur 1 er baseret på analytikernes konsensusestimater, og skal ses som nuværende bedste bud. Det er vigtigt at huske, at de faktiske resultater vil kunne variere væsentligt fra fremtidsestimaterne i figur 1, hvor de heller ikke skal betragtes som en anbefaling om at sælge eller købe aktier i ASML. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation