Horizon3

Airbnb leverer rekordresultat i første kvartal

Airbnb (NASDAQ:ABNB) offentliggjorde i aftes sit regnskab for årets første kvartal. Det var et rigtig flot regnskab, som blev vel modtaget af investorerne, hvor aktiekursen steg knap 6% i eftermarkedet. Omsætningen voksede 70% i forhold første kvartal 2021 og endte på $1,5 mia. Analytikerne havde forventet $1,45 mia. Det justerede EBITDA overgik forventningernes med mere end 200% og endte på $229 mio. Nettounderskudet blev $0,03 per aktie, hvilket var markant mindre end de forventede $0,29 per aktie. Det totale antal overnatninger booket his Airbnb endte på 102,1 mio.

Airbnb har lige nu vinden i ryggen

På aftenens earnings call fornemmer man hurtigt, at Airbnb mærker meget tydeligt, at rejselysten er vendt tilbage hos forbrugerne. En meget konkret bevis for det var, at de opjusterede omsætningsforventningerne for næste kvartal fra $1,97 mia. til mellem $2,03 og $2,13 mia.

Hos Horizon3 tror vi, at Airbnb er en af de virksomheder, der vil drage største fordel af tiden efter coronanedlukningen. Argumenterne for det har vi kort beskrevet i herunder.

Seks argumenter hvorfor Airbnb er godt positionere til fremtiden
  • De opjusterede forventningerne til omsætningen for andet kvartal 2022 fra $1,97 mia. til et sted mellem $2,03 og $2,13 mia.
  • Antallet er bookinger for sommerperioden lå ved udgangen af april måned 30% højere end før coronanedlukningen.
  • Kunder der booker det samme overnatningssted i mere end 28 dage, er den hurtigst voksende kategori og er mere end fordoblet siden første kvartal 2019.
  • Den gennemsnitlige dagspris per overnatning steg med 5% i forhold til samme kvartal sidste år og ligger nu på $168 per døgn.
  • Som gorillaen inden for deres kategori vil Airbnb være en af de virksomheder, der vil drage størst fordel af den tilbagevendte rejselyst.
  • Deres asset light forretningsmodel gør dem i stand til at øge omsætningen, uden at de vil få tilsvarende store variable enhedsomkostninger.

En anden spændende udmelding fra gårsdagens earnings call var nyheden om, at travel is about to get a redesign. Hvad det præcis betyder, må vi vente til 11. maj med at få at vide, men CEO Brian Chesky taler om, at folk er blevet mere fleksible i forhold til, hvor de bor og arbejder. For de innovative giver det nye muligheder.

Aktien er højt prissat

Hos Horizon3 ser vi Airbnb som en innovativ vækstvirksomhed, som på mange måder passer godt ind i vores portefølje. Når det er sagt, så synes vi også, at aktien lige nu er højt prissat. Specielt hvis verdensøkonomien skal ind i en recession, som alt andet lige vil få forbrugsmønstre til at ændre sig i favør af mere basale forbrugsgoder.

I grafen nedenfor har vi analyseret konsensus blandt de analytikere, der løbende følger Airbnb og brugt deres input til at beregne den forventede fremtidige p/e værdi for de kommende tre år. 

Forventet p/e værdi tre år frem

De forventede p/e værdi for 2022 er 97,3, hvilket vil sige, at investorerne betaler 97,3 kroner for én krones overskud. Frem mod udgangen af 2024 forventes p/e værdien af falde til 51,05. Alt sammen naturligvis forudsat, at Airbnb udvikler sig, som analytikerne forventer.

Hos Horizon3 mener vi, at Airbnb aktien lige nu er højt prissat, og den indgår derfor heller ikke i vores aktieportefølje. Vi har den dog på observationslisten, da den på mange måder matcher vores strategi om at investere langsigtet i verdens mest innovative vækstvirksomheder.

Du kan finde deres Q1 regnskab her:

Airbnb Q1 regnskab

Abonnér på vores markedskommentarer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke. 

Bliv medinvestor i vores investeringsfond