Horizon3

Mercadolibre Logo

Investeringscase for MercadoLibre aktien

MercadoLibre er grundlagt i 1999 og er oprindeligt argentinsk, men har i dag hovedkvarter i Montevideo, Uruguay. De er repræsenteret i 18 lande, primært i Sydamerika og med Mexico i nord. Der bor 650 mio. mennesker i regionen – eller cirka det dobbelte af befolkningen i USA.

MercadoLibre består reelt af fire store enheder i virksomheden. MercadoLibre (e-commerce) MercadoPago (Betalingsløsninger) MercadoEnvios (Fragt/distribution) og MercadoCredito (låne/bankvirksomhed.) Et reelt Sydamerikansk konglomerat.

Hvorfor investere i MercadoLibre aktien?

I Horizon3 tror vi på, at MercadoLibre kommer til at være den dominerende aktør i Syd- og Mellemamerika. Ikke alene på baggrund af deres e-commerce forretning, men fordi de ejer hele værdikæden. De tilbyder så at sige alt fra annoncering, betalingsløsningen, bankforretning, distribution og ikke mindst e-commerce i et stort økosystem, hvor der er mange synergier og netværkseffekter.

Vi tror også på, at virksomheden er ved at udvikle sig mere til en fintech virksomhed end en reel handelsplatform således, at de blot faciliterer markedspladsen. Fordelingen er lige nu stadigt i markedspladsens favør. Fintech delen vokser dog kraftigt.

De innoverer og udvikler på deres egen betalingsløsning MercadoPago, som sikrer en nem betaling mellem handlende på platformen. Den har de sidste tolv måneder haft en vækst i  betalingsvolumen på ikke mindre end 96%.

De tilbyder også lån til købere og sælgere via MercadoCredito, som også er et hurtigt voksende forretningsben. I MercadoCredito, som reelt fungerer som en bank, kan man blandt andet tilbydes ”Buy now Pay later” løsninger, ligesom brugerne kan betale regninger via deres digitale ”MercadoPago Wallet”. Kunderne kan også investere deres penge via MercadoFondo som er en investeringsplatform.

MercadoLibre har også investeret løbende i distribution og fragt i regionen, og har utallige distributionscentre. De har deres eget fragtselskab MercadoEnvios som dagligt sender flere millioner pakker. 77% af disse pakker blev i første kvartal 2023 leveret til kunderne indenfor 48 timer. Det må siges at være meget imponerende, når man tager hele regionen og dens størrelse i betragtning.

De har ligesom Amazon investeret i deres eget annoncenetværk som hedder Mercado Ads (Clics). Der er en meget høj indtjening på annonceringen, der helt klart gør det til en interessant indtægtskilde på sigt, hvis det ikke allerede er det. De vil investere og udvikle en del i dette i fremtiden.

Due diligence score

53

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for MercadoLibre

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i MercadoLibre aktien.

Strukturel megatrend

De ejer alle dele af forsyningskæden. Lige fra køb, fragt, betaling og endda mulighed for at få kredit/lån.

Høj vækst

Vi tror, de fortsætter den høje vækst. Især fintech ser der utrolig lovende ud, hvor vi ser meget høje vækstrater.


Voksende middelklasse

Der er en voksende middelklasse i mange lande i Latinamerika, som også bliver bliver veluddannet. Det fremmer både teknologi og købekraft.

Stærk forretningsmodel

Vi mener, at MercadoLibre har en skalérbar og særdeles profitabel forretningsmodel, som indeholder mange netværkseffekter og synergier.

Høj innovationskraft

Vi forventer de fortsætter med at innovere deres platform med nye spændende produkter og funktioner, som giver forbrugerne og sælgerne flere netværkseffekter og synergier.

Høj voldgrav

Vi ser Mercado Libre som være markedsleder i Sydamerika, der er enkelte ”lokale” e-commerce virksomheder, men ikke noget der kan true deres position som lederen i regionen.

Økonomiske forventninger for MercadoLibre aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker MercadoLibre, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge MercadoLibre aktien.

Læs mere om MercadoLibre

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører MercadoLibre aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Læs mere om vores investeringsforening