Horizon3

AMD logo

Investeringscase for AMD aktien

AMD(NYSE:AMD) er en af verdens førende og største virksomheder inden for chip sektoren. Halvdelen af deres omsætning kom i første kvartal 2023 fra datacentre såvel som virksomheder inden for eksempelvis industri, health care og automation. Den anden halvdel af omsætningen kom fra fra PC og spilproducenter.

AMD har outsourcet sin produktionen af chips til virksomheder som Taiwan Semiconductors og GlobalFoundries. Dermed undgår AMD voldsomt store CAPEX investeringer, som det kræver at producere chips – og kan i stedet koncentrere sig om innovation, design og markedsføring af chips.

Det er der blandt andet kommet en af branchens bedste processorteknologier ud af, som omfatter både CPU’er, GPU’er og FPGA’er. Disse produkter er alle sammen med til at rykke AMD frem i det forreste felt, når deres kunder skal vælge de bedste løsninger til deres behov.

AMD har cirka 25.000 medarbejdere og har fra 2018 til 2022 vokset omsætningen fra $6,47 til $23,60 mia.

Hvorfor investere i AMD aktien?

I Horizon3 synes vi, at AMD aktien er interessant for fonden af flere årsager. 

For det første opererer AMD inden for en sektor, som vi tror, vil have strukturel medvind i mange år frem. Samtidig har AMD en stærk markedsposition, hvor deres teknologier og produkter er blandt de allerbedste i verden. Deres innovationskraft og økonomiske muskler til at investere i nye muligheder, er vi også begejstrede for. Og vi tror, at det vil øge sandsynligheden for, at AMD også om fem og ti år er med fremme i det forreteste felt.

Deres fokus på innovation blev senest bekræftet på ledelsens telekonference i forbindelse med regnskabet for årets første kvartal. Her fortalte CFO Jean Hu, at de trods midlertidigt modvind er fortsat med at investere massivt i innovation til trods for, at virksomheden siden første kvartal 2022 har haft en negativ omsætningsvækst på 9%.

En del af disse investeringer i innovation handler blandt om at udnytte de enorme muligheder inden for AI, hvor AMD under ledelse af teknologidirektør Viktor Peng har samlet en række teams, som udelukkende skal fokusere på det.

Selv om AMD har strukturel medvind, så er de også blandt de mere cykliske virksomheder i fondens aktieportefølje. Men vi tror på, at de store muligheder inden datacentre, hvor de store cloud virksomheder i stigende grad tager AMD’s produkter til sig, vil hjælpe dem til at vokse profitabelt mange år frem. 

Vi tror også på, at den midlertidige lave omsætning i PC og gaming segmenterne vil vende tilbage i takt med, at forbruget vender tilbage – og de ophobede chip-lagre mindskes. Selv forventer AMD, at efterspørgslen fra de to segmenter vil vende tilbage allerede fra andet halvår af 2023.

Omsætningen og indtjeningen i AMD forventes fra 2023 til 2025 at vokse med henholdvis 30% og 78% og handler lige nu til en næste tolv måneders forventet pris på 26 gange omsætningen. Det synes vi, er en fair værdisætning for AMD aktien, hvis man er langsigter investor.

Due diligence score

52

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for AMD

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i AMD.

Strukturel medvind

Vi tror på, at AMD er i en sektor og i nogle markedssegmenter, som vil have strukturel medvind i mange år frem.

Høj vækst

Vi tror på, at AMD med sin stærke position på markedet er godt positionere til at kunne udnytte fremtidens vækstmuligheder.

Voksende voldgrav

Indgangsbarriererne i chip sektoren er betydelige. I 2022 investerede AMD $5 mia. i innovation - det kan de fleste ikke.

Optionaliteter

Investeringer i innovation giver virksomheder muligheder og optionaliteter. Det kan fx være inden for AI, hvor AMD investerer massivt.

Forretningsmodellen

AMD har en asset light forretningsmodel, som generer et sundt, positivt cash flow. Også i tider med faldene efterspørgsel.

Solid balance

AMD havde ved udgangen af første kvartal $5,9 mia. i kontanter. Det giver muligheder og gør dem mindre sårbare at tiders ugunst.

Økonomiske forventninger for AMD aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker AMD, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 16. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge AMD aktien.

Læs mere om AMD

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører AMD aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores investeringsforening