Horizon3

Tre stærke regnskaber sender fondens aktiekurs i ny rekord

I indeværende uge har tre af fondens virksomheder offentliggjort regnskaber for sidste års fjerde kvartal. Alle tre virksomheder levede mere end op til analytikernes konsensusforventninger, hvad angår omsætning og indtjening. Alle tre kunne også vise et voksende frit cash flow i forhold til samme kvartal sidste år.

Med de tre regnskaber for Uber, Confluent og Cloudflare har ti af fondens 26 virksomheder nu aflagt regnskaber for seneste kvartal. Kun Tesla har ikke kunne leve op til analytikernes vækstforventninger, mens de resterende ni virksomheder har leveret endnu bedre regnskaber end ventet.

Det har smittet positivt af på kursen på fondens investeringsbeviser, som i går fredag lukkede i kurs 160. Det giver et afkast år til dato på 13,56% og et samlet afkast på 59,54% siden lanceringen 6. februar sidste år. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, så gennemgangen af de tre regnskaber skal ikke ses som en anbefaling om hverken at købe eller sælge aktier i de tre virksomheder.

Uber bookinger er steget 22% på tolv måneder

Ugens første regnskab kom fra Uber (NYSE:UBER), der via en mobilapp tilbyder brugere verden over forskellige transporttjenester. Det var efter vores begreber et rigtig godt regnskab, som i forhold til analytikernes konsensusestimater også overraskede positivt.

Starter vi med bookinger foretaget via Uber, så steg værdien af dem 22% til $37,58 mia. Det er hvis der sammenlignes med samme kvartal året før. Højest var væksten i deres Mobility forretning, som voksede 28% i forhold til fjerde kvartal 2022. Omsætningen steg 15% til i alt  $9,94 mia. Det var $0,18 mia. mere end analytikerne havde forventet. 

I fonden købte vi vores første aktier i Uber tilbage i juli måned sidste år. Det gjorde vi i forventningen om, at Uber var tæt på at lave sit første overskud. Sådan har historien også udspillet sig, og i fjerde kvartal blev der lagt mere tyngde bag den profitable vækstrejse. Et kig på nettoindtjeningen viser, at den på tolv måneder er vokset fra $0,29 til $0,66 per aktie. 

Læs vores investeringscase for Uber

Det svarer til en vækst i nettoindtjeningen på 128%. De $0,66 per aktie var da også markant mere end analytikernes estimater, som i gennemsnit var $0,39 per aktie. Det siger meget om både skalérbarheden og indtjeningspotentialet i Ubers forretningsmodel. Samt selvfølgelig ledelsens fokus.

For fonden er udviklingen i det frie cash flow et vigtigt tal, som vi holder nøje øje med. Her var de sidste tolv måneders trend for Uber også særdeles positiv med en udvikling fra et underskud på $303 mio. for fjerde kvartal 2022 til overskud på $768 i år.

Efter at have læst regnskabet og også deltaget i ledelsens earnings call er det vores vurdering, at den langsigtede investeringscase for Uber udvikler sig som forventet – måske endda en smule bedre.

Uber aktien er år til dato steget 15,17% til $70,91 er aktie. Fondens gennemsnitskurs er  $51,81.

Confluent aktien steg torsdag  34%

Onsdag kom også Confluent (NASDAQ:CFLT), som hjælper virksomheder med at håndtere datastreaming i realtid, med regnskab for deres fjerde kvartal. Regnskabet var et, som vi havde set frem til med stor interesse grundet den store kurskorrektion efter deres forrige kvartalsregnskab.

Du kan via linket herunder læse mere om tredje kvartals regnskab og årsagerne til det store kursflad.

Confluent aktien falder 42% trods pænt kvartalsregnskab

I fonden har vi de sidste tre måneder udnyttet det kraftige fald i aktiekursen til at købe flere aktier i Confluent og til at reducere vores gennemsnitskurs, så den i dag er på $24,84 per aktie. 

I forbindelse med sidste kvartals opdatering for Confluent skrev vi, at vi ville holde øje med fire ting. Den første var transformationen fra en abonnements- til en forbrugsbaseret forretningsmodel. De andre ting var væksten i cloudforretning, deres net retention rate og om de ville blive cash flow positive.

Alle fire ting er lykkedes. 

Starter vi med omsætningen, så er den siden fjerde kvartal sidste år vokset 26% til i alt $213 mio. Cloudforretningen bidrager med de $100 mio., hvilket er 46% mere end for et år siden. Net retention rate, som viser omsætningsvæksten blandt de eksisterende kunder, var 125%. 

Nettoindtjeningen var $0,09, hvilket var næsten dobbelt så meget som analytikernes konsensusforventning. Confluent formåede for første gang nogensinde også at generere et positivt frit cash flow. Konkret var det $6,82 mio. svarende til 3,2% kvartalets omsætning. Det er en markant forbedring i forhold til fjerde kvartal året før, som gav et minus på knap $31 mio.

Investorerne tog rigtig godt imod regnskabet og sendte torsdag aktiekursen op med 34%. Vi ser det ikke som unaturlig stor stigning, men mere som udtryk for, at det forrige kvartals store kurstæsk var en overraktion. Som vi ser forløbet, er det også et godt eksempel på, hvordan volatilitet kan være en mulighed frem for den trussel, som volatilitet sædvanligvis betragtes som. 

Confluent aktien er år til dato steget 35,56% og har givet fondens og dens medinvestorer et samlet foreløbigt afkast på 28,33%. 

Investorerne sendte også Cloudflare aktien op

Cloudflare (NYSE:NET), hvis platform hjælper med at gøre internettet bedre og mere sikkert, var den sidste af fondens virksomheder til at præsentere regnskab i denne uge. Det regnskab var markedet så tilfredse med, at de fredag sendte aktiekursen op med 19,5%.

Som vi tolkede ledelsens earnings call torsdag aften skyldes fredagens kursstigning selvfølgelig til dels, at de leverede bedre salgs- og indtjeningstal end forventet. Men endnu vigtigere var det måske, at Cloudflare ser ud til være lykkedes med en større forandring af deres salgsorganisation. En forandring der har ført til rekordstor salgspipeline, højere hitrate og større gennemsnitlig ordrestørrelse.

Den stærkere salgsorganisation og forbedrede go-to-market strategi slog også igennem i regnskabet for fjerde kvartal.

Starter vi med salget, så steg fjerde kvartals omsætning i forhold til året før med 32% til $362 mio. Antallet af kunder der bruger mere end $100.000 om året hos Cloudflare steg med 35% til i alt 2.756 kunder. Også antallet af kunder der bruger mere end $1 mio. årligt steg flot.

Kigger vi på enhedsøkonomien, så var dækningsgraden 79%. Det er en lille stigning i forhold til samme kvartal året før, hvor den var 77%. Nettoindtjeningen steg i samme periode fra  $0,06 til $0,15 per aktie. Det var 25% mere end analytikernes konsensusestimat og et tidligt vidnesbyrd om forretningsmodellen store indtjeningspotentiale.

Det frie cash flow for fjerde kvartal var $51 mio. svarende til 14% af omsætningen. I takt med at Cloudflare vokses og organisationen optimeres til at generere indtjeningen forventer ledelsen, at den frie cash flow margin gradvist vil sitge til cirka  25% af omsætningen.

Fondens gennemsnitskurs for Cloudflare positionen er $67,07 per aktie. Det giver fonden of dens medinvestorer et samlet urealiseret afkast på 61,34%.

Med en prissætning på 37 gange de sidste tolv måneders dækningsbidrag er Cloudflare på ingen måde en billig aktie. Specielt ikke for kortsigtede investorer. Det er dog vigtig at have med i sin vurdering, at virksomheden i gennemsnit forventes at øge omsætningen med 25% årligt frem til udgangen af 2032. Endnu stejlere forventes kurven for nettoindtjeningen af blive med en vækst på 39% årligt.

Alligevel har vi valgt at trimme positionen end smule, da den nu fylder mere end vores interne tilladte grænse for tier 3 positioner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende nyt om fonden samt analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om fonden Horizon3 Innovation