Horizon3

Block aktien

Investeringscase for Block aktien

Block (NYSE:SQ) er amerikansk fintech virksomhed, der på få år har skabt et stærkt og hurtigt voksende økosystem, som hjælper både virksomheder og forbrugere med at håndtere deres økonomi på en bedre måde end hidtil.

Square er den del af økosystemet, som henvender sig til primært små og mellemstore virksomheder. Dem hjælper Square med at håndtere alt fra kundebetalinger til lønadministration og andre finansielle ydelser, som der er brug for, når man skal starte, drive og vokse en virksomhed. 

Cash App er den forbrugerrettede del af Block, og har flere end 50 mio. aktive brugere. Dem hjælper de med at foretage betalinger, lave pengeoverførsler og investere i aktier og bitcoin på en billigere og mere brugervenlig måde end det, de traditionelle banker kan tilbyde.

Hvorfor investere i Block aktien?

Vi tror på, at Block har en spændende fremtid foran sig. De har siden 2009, hvor virksomheden blev etableret af Jack Dorsey og James McKelvey haft et kompromisløst fokus på brugerne og deres jobs-to-be-done. Det fokus har hjulpet dem fra at være en virksomhed, der startede med et simpelt produkt til læsning af kreditkort, til at have et komplet økosystem, der hver dag hjælper millioner af kunder.

Block er en virksomhed, der er længere på deres rejse end mange andre fintech virksomheder. De har også vist, at de ikke kun har et godt produkt men også en forretningsmodel, der er både skalérbar og profitabel. Vi tror, at både Square og Cash App i de kommende år vil styrke deres markedsposition yderligere og at denne vækst i stigende grad vil kunne ses i form af voksende indtjening på bundlinjen.

I deres regnskab for første kvartal 2023 viste tallene, at de har har øget antallet af produkter i deres økosystem, som giver en årligt indtjening på mere end $100 mio. fra 11 til 14 i løbet af de sidste tolv måneder. I samme periode er indtjeningen i Cash App og Square vokset henholdsvis 49% og 16%.

Det er også vores vurdering, at Block har innovationskraften til at kunne udvikle endnu flere produkter og services, som vil skabe værdi for kunderne og afkast til aktionærerne. Den tro forstærkes yderligere af, at Block er et missionsdrevet firma med en stort strategisk mulighedsrum. Også international hvor Square økosystemet de sidste tolv måneder er vokset 42%.

Kigger vi prisen på Block aktien, så har den haft det hård siden Hindenburg Research offentliggjorde deres short report 23. marts i år. Således handler Block aktien i skrivende stund tæt på historisk all-time-low, når man ser på, hvad man som investor skal betalte for en krone af virksomhedens indtjening.

Vores vurdering er, at short rapporten var tyndbenet – og at fremtiden ser lys ud for Block. Derfor indgår Block aktien som en tier 2 position i fondens aktieportefølje.

Due diligence score

51

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Block

Herunder har vi kort beskrevet de kritiske hypoteser for vores investering i Block.

Strukturel megatrend

Vi tror, at de bedste fintech virksomheder vil fortsætte med at vinde markedsandele fra de etablerede banker mange år endnu.

Stærkt økosystem

Vi tror, at der stadig er mange muligheder og synergier at udnytte, som vil bidrage til at styrke Block's voksende økosystem.

Høj vækst

Vi tror, at Block vil fortsætte med at vokse mange år endnu i både eksisterende og nye markeder.

Solid indtjening

Vi tror, at Block's skalérbare og profitable forretningsmodel vil hjælpe dem til at øge deres overskudsgrad i de kommende år.

Optionaliteter

Vi mener, Block har et stort strategisk mulighedsrum, som indeholder mange optionaliteter for yderligere innovation.

Skin in the game

CEO Jack Dorsey ejer aktier for næsten $1 mia. i Block og vil gøre sig umage for at passe godt på virksomheden.

Økonomiske forventninger for Block aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Block, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet price/earnings multipel

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Block aktien.

Læs mere om Block

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Block aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i Horizon3 Innovation