Horizon3

Nvidia får andres gode regnskaber til at blegne

Sent i aftes offentliggjorde Nvidia (NASDAQ:NVDA) og Snowflake (NYSE:SNOW) regnskaber for årets andet kvartal. Derudover samler vi også op Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW), som lidt usædvanligt valgte at offentliggøre deres regnskab fredag aften i sidste uge.

Nvidia regnskabet var et decideret home run 

Nvidia offentliggjorde i aftes efter lukning af det amerikanske aktiemarked deres regnskab for andet kvartal. Sjældent har vi oplevet, at forventningerne til et regnskab var så store. Det skyldes ikke mindst de forventninger, som Nvidias ledelse selv havde sat til andet kvartal på deres telekonference i maj måned.

Her opjusterede Nvidia forventningerne til andet kvartals omsætning fra $7 til $11,1 mia. Telekonferencen var ultimo maj og cirka fem uger før andet kvartals afslutning. Det har hele tiden været vores hypotese, at de ikke ville komme med så kraftig en opjustering med mindre, de var 100% sikre på også at kunne leve op til den.

Regnskabet i aftes viste, at det kunne de.

Omsætningen for andet kvartal var $13,51 mia., hvilket var en stigning på hele 88% i forhold til årets første kvartal. Nettoindtjeningen per aktie var $2,70 og 28% højere end analytikernes konsensusforventninger. Det er samtidig 148% mere end for bare tre måneder siden. 

Omsætningen fra datacenter segmentet udgjorde $10,32 mia. og dermed 76% af Nvidias samlede omsætning. Det var samtidig på 171% i forhold til samme kvartal sidste år. Korter vi horisonten ned til tre måneder, har væksten været 141%. Det er en enorm vækst for en virksomhed, der i det seneste regnskabsår omsatte for $27 mia.

Den høje vækst i datacenter segmentet var drevet af AI og efterspørgslen efter de chips, hvor Nvidia er markedsledende. Kigges der på forventningerne til tredje kvartal, ser efterspørgslen ud til at fortsætte. På aftenens telekonference blev forventninger til næste kvartals omsætning nemlig opjusteret fra $12,6 til $16 mia. 

Lykkes det at indfri de forventninger, hvilket vi tror de vil, vil det svare til en tolv måneders vækst på 170%. 

Nvidia aktien er i år steget 222%, hvilket har fået mange til at tale om en kursboble. Den påstand er vi ikke enige i, når vi kigger på værdien af virksomheden i forhold til den forventede fremtidige vækst og indtjening. I aftes lukkede aktien i en pris, der svarer til 47 gang de næste tolv måneders forventede indtjening. Det er 22% billigere end for bare tre måneder.

I takt med at analytikernes omsætnings- og indtjeningsestimater justeres op i løbet af de kommende dage, er det vores forventning, at værdisætningen i forhold til den fremtidige indtjening bliver endnu mere attraktiv. 

Snowflake overrasker positivt i andet kvartal

I aftes kom også Snowflake med regnskab for deres andet kvartal. Det var et regnskab, der overraskede positivt på både omsætning og indtjening, om end det blegner lidt i forhold til Nvidias home run.

Den samlede omsætning var $674 mio., hvilket var 36% mere end for samme kvartal sidste år. Det var samtidig $12 mio. højere end analytikernes konsensusestimat. Nettoindtjeningen var $0,25 per aktie og 150% mere end konsensusestimatet på $0,10 per aktie.

Snowflake havde i andet kvartal en net retention rate på 142%, hvilket er i absolut verdensklasse. Kort fortalt viser tallet, at kunderne i dette kvartal har brugt 42% flere penge hos Snowflake, end de gjorde for tolv måneder siden. Det er vigtigt at pointere, at det er et resultat, som er skabt i en periode med en vis makroøkonomisk modvind.

Snowflake er en tier 3 virksomhed i fondens portefølje, og det giver derfor ikke mening at værdisætte virksomheden efter normale nøgletal som eksempelvis p/e værdien. I stedet er det mere interessant at kigge på dækningsgraden, som på tolv måneder er vokset fra 75% til 78%. 

For hele året forventer Snowflake en omsætning på $2,6 mia., når salget fra produkter opgøres. Lykkes de med det, vil de svare til en vækst på 34% i forhold til forrige regnskabsår. 26% af hele årets omsætning forventes at blive konverteret til frit cash flow.

Snowflake aktien er i år steget cirka 8,5% og handler lige nu til cirka 17 gange de næste tolv måneder forventede omsætning. Det er ikke en billig værdisætning, hvorfor det også er en af fondens mindste positioner.

Palo Alto aktien steg 15% på ubegrundet frygt

Palo Alto Networks havde, som allerede skrevet, valgt at offentliggøre deres regnskab fredag aften i sidste uge. Det havde fået aktien til at falde cirka 18% forud for regnskabet af frygt for, at der var negative ting at meddele. I fonden havde vi selv diskuteret, hvordan vi skulle forholde os til dette usædvanlige tidspunkt, men valgte at forblive passiv.

Frygten for negative meddelelser viste sig heldigvis også at være ubegrundet. Omsætningen på $1,95 mia. var stort set som ventet. Det var samtidig 26% mere end i samme kvartal året før. Kigger vi på nettoindtjeningen, så var den $1,44 per aktie, hvilket var 12% mere end forventet.

Den primære grund til, at indtjeningen overraskede mere positivt end indtjeningen var, at Palo Alto Networks er lykkes med at flytte en større del af omsætningen fra hardware til mere profitabel cybersecurity software services. Det er en transformation, vi i Horizon3 er begejstrede for, hvorfor vi i høj grad også vurderer fondens investeringscase i Palo Alto Networks som værende intakt.

Læs vores gennemgang af Palo Alto regnskabet

Aktien er den sidste uges tid steget cirka 10% og handler lige nu til en værdisætning svarede til 23 gange de sidste tolv måneders frie cash flow.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag løbende analyser og perspektiver på verdens mest innovative vækstvirksomheder direkte i din indbakke.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Læs mere om vores investeringsfond