Horizon3

SoFi logo

Investeringscase for SoFi aktien

SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) er en digital bank, som er i gang med disrupte etablerede banker i USA. Missionen er at hjælpe deres medlemmer – som de kalder deres kunder – med at få bedre kontrol og styr på deres pengesager. 

SoFi havde ved udgangen af andet kvartal 2023 i alt 6,24 mio. medlemmer, hvilket er 44% flere end for blot et år siden. Det seneste kvartal alene er antallet af medlemmer vokset 10%. Medlemmerne er typisk yngre, veluddannede amerikanere med en sund økonomi og høj kreditværdighed.

Den gennemsnitlige indkomst for de medlemmer, der har et lån hos SoFi, er cirka 1,1 mio. kroner om året. Det er tre gange højere end gennemsnittet, hvis man regner alle amerikanere med. Det er med andre ord et meget attraktivt kundesegment, som vælger SoFi som deres bankforbindelse.

SoFi har ikke været negativt påvirket af den seneste tids bank run på de mindre, amerikanske banker. Derimod har de haft et stigende inflow af indlån. Det og andre ting har vi skrevet lidt om her.

Hvorfor investere i SoFi aktien?

SoFi tjener penge på tre forskellige forretningsområder. Det første er lån, hvor de tilbyder privatlån, boliglån og refinansiering af studielån. Derudover tilbyder de deres medlemmer en række finansielle services inden for indlån, investering og relay, som giver medlemmerne mulighed for at have et samlet overblik over hele deres økonomi og formue i ét simpelt dashboard.

Det sidste forretningsområde er Galileo, som er en teknologiplatform, der hjælper andre fintech virksomheder med at drifte deres produkter og forretningsmodeller. Mange betragter Galileo som en slags Amazon Web Services inden for fintech. På den måde er SoFi sikret en indtjening fra andre fintech virksomheder, som er uafhængig af indtjeningen i banken.

SoFi har en stor konkurrencefordel i forhold til de fleste andre fintech banker i USA, da de har en banklicens. Det betyder, at de kan tage imod indlån fra deres medlemmer, hvilket giver dem en markant billigere finansiering end konkurrenterne. Den konkurrencefordel har SoFi valgt at dele med medlemmerne ved at tilbyde dem en høj i rente på deres indlån, som lige nu er på 4,20%.

SoFi er endnu ikke blandt de 200 største banker i USA. CEO Antony Noto har dog en klar ambition om, at SoFi med til tiden skal vokse sig ind i top 10 over de største amerikanske banker. Fra 2022 til udgangen af 2025 forventes bankens omsætning at stige fra $1,54 til $3,04 mia. 

SoFi er endnu ikke profitabel, når man kigger på nettooverskuddet. Men forventningen er, at de laver deres første overskud i fjerde kvartal 2023. Kigger vi på udviklingen de seneste tolv måneder, så er omsætningen vokset 37%, mens det justerede EBITDA er vokset endnu mere – helt præcis fra $20,3 mio. for første kvartal sidste til $76,8 mio. for første kvartal i år.

I vores optik har SoFi en attraktiv value proposition over for et attraktivt kundesegment, som de etablerede banker ikke har særligt godt fat i. Derudover har de en yderst skalérbar forretningsmodel, som vi tror vil hjælpe SoFi til at vokse omsætning og indtjeningen i mange år frem.

SoFi aktien er mindre tier 3 position i fondens aktieportefølje.

Due diligence score

52

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for SoFi

Herunder har vi kort beskrevet vores investeringscase for SoFi Technologies.

Høj vækst

Frem til udgangen af 2025 forventes SoFi at øge omsætningen til næsten $3 mia. Det er en vækst på næsten 100% i forhold til 2022.

Loyale medlemmer

Medlemmerne tager flere og flere af SoFi's produkter til sig. Det knytter medlemmerne til SoFi samtidig med, at livstidsværdien af dem stiger.

Stor medlemstilvækst

Medlemmerne hos SoFi er typisk unge og veluddannede mennesker med en høj indkomst. Det er dem, alle banker drømmer om at få som kunder.

Stærk forretningsmodel

SoFi har som en af de eneste digitale banker i USA end fuld banklicens. Det gør deres forretningsmodel mere robust og profitabel end andre fintech bankers.

Galileo platformen

Galileo giver SoFi indtægter fra andre fintech virksomheder, hvoraf mange er på en kraftig vækstrejse. Antallet af Galileo kunder vokser hvert kvartal.

Tæt på overskud

SoFi forventes at lave et nettooverskud for første gang i fjerde kvartal 2023. Derfra tror vi, der er en god sandsynlighed for, at SoFi aktien kan blive en god compounder aktie.

Økonomiske forventninger for SoFi aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker SoFi, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet EBITDA i mio. $

Forventet EBIT i mio. $

Sidst opdateret 17. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge SoFi aktien.

Læs mere om SoFi

Herunder kan du læse vores seneste nyheder og analyser om SoFi aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Læs mere om vores UCITS fond